Кад западњаку Флоријану смета српска срећа и весеље

                                                  Косовски божури, симбол проливене српске крви за слободу

Флоријан Бибер и српско весеље

  • Лажно се представљају као „Свет“, „међународна заједница“, макар и „Европа“. А они су Квинта – пет развијених држава Запада ( САД, Италија, Француска, Немачка и В. Британија) узете све заједно, чине свега 15% становништва човечанства. И Флоријан Бибер је потиче из тог миљеа.
  • Бибер је пратио недавну прославу победе српских одбојкашица и посебно га је заболела песма “Весели се српски роде коју су певале заједно са хиљадама окупљених Београђана. Назвао је све то „националистичким смећем“ и ставио емотикон који повраћа!?
  • Веселимо се Флоријане. Како да не будемо срећни. Ми ступамо путем обнове и ја сам то знао када сам пре десет година у Бару први пут видео и чуо српског анђела – Даницу.
  • Ко је послао Вас Биберу, не знам. Судећи по Вашој памети, изгледу и гласу – могу да наслутим. Ви само повраћајте

Пише: Чедомир Антић

Разумем зашто се љуте.

Прво осећају се малаксало.

Лажно се представљају као „Свет“, „међународна заједница“, макар и „Европа“. Уствари, они су Квинта – пет развијених држава Запада и још двадесетак њихових сателита. Енергетско питање развејало је магле, па нам је постало јасно да се не ради о Свету, ни о било кавој заједници. Те земље, узете све заједно, чине 15% становништва Човечанства, о томе колики је њихов утицај у међународној заједници најбоље сведочи чињеница да не смеју да дозволе тајно гласање на Генералној скупштини УН.

Србија је против њих сама имала већину 2008. и 2010. године, а они су своје провели на стари начин – претњом и насиљем. Колико су „Европа“ доказује већ чињеница да два највећа европска града – Москва и Цариград – обостраном вољом нису са њима.

Колико заиста постоји Европска унија, најбоље сведочи број њених чланца које су одлучиле да руску нафту и гас плаћају рубљама. Свет се грчи у борби против међународног тероризма, а само минирање Северног тока наилази на ћутњу и страх – свих, осим шовинисте и верског фундаменталисте из Пољске, који ништа није научио од презимењака коме су британске батерије срушиле авион и убиле га, само зато што је пре осам деценија био намерио да путује у Москву.

То је та „међународна заједница“ састављена од пропадујућих имепријалних сила – САД и Британије, окупираних – Немачке, Јапана и Кореје и двадесетак државица које су уцењене новцем, безбедношћу или заслепљене култур расизмом.

Флоријан Бибер би повраћао због српског радовања и радости, толико мрзи Србе и Србију

Једна од таквих држава је и Луксембург. Мали европски Бахреин. Војводство које је националну независност добило захваљујући неодлучности Великих сила, креативношћу руске царевине, због капитала и себичности. Из ове мини државе потиче један од корифеја савремене историографије посвећене Балкану. Његовио име је Флоријан Бибер. Рођен у Луксембургу, овај човек везан је школовањем и радом за Аустрију, где данас предаје на Универзитету у Грацу. Стручњак за национализам, он је политиколог и историчар, а каже да је конструисао и термин „стабилократија“. Као чест гост у медијима он је наводно утицајан у политичким круговима, а много времена посвећује твитеру. Пратио је недавну прославу победе српских одбојкашица и посебно га је заболела песма „Весели се српски роде“ коју су певале заједно са хиљадама окупљених Београђана. Назвао је све то „националистичким смећем“ и ставио емотикон који повраћа!?

Занимљиво.

Да би разумели суштину онога што је Бибер мислио, треба се вратити на саму песму. Песма су написали Даница и ђакон Иван Црногорчевић, отпевана је 2019. и постала је „Марсељеза“ српске борбе за слободу вероисповести и заштиту светиња.

Песма „Весели се српски роде“ гласи:

„Огријало сунце са Косова поља равна
Засијале светиње из времена давна а ти

Весели се српски роде српски роде због слободе
И због славних Немањица Обилића Петровића
И због славне Грачанице Студенице Раванице
Нек се српски барјак вије од Призрена до Румије

Одјекнула звона са старих Дечана
Ово је земља Лазара и Стефана а ти

Весели се српски роде српски роде због слободе
И због славних Немањица Обилића Петровића
И због славне Грачанице Студенице Раванице
Нек се српски барјак вије од Призрена до Румије

Овдје су гробови славних предака
Што одбранише свету вјеру од турака а ти

Весели се српски роде српски роде због слободе
И због славних Немањића Обилића Петровића
И због славне Грачанице Студенице Раванице
Нек се српски барјак вије од Призрена до Румије”

Не видим шта је у овој песми спорно? Српски народ не треба да се весели? Треба да пати због грехова које су учинили у његово име? Шта онда да раде Аустријанци – који су чинили 7% становништва Трећег рајха а дали око 50% ратних злочинаца? Да ли је луксембуршка химна „Наша домовина“ ишта мање „националистичко смеће“ од песме „Весели се српски роде“.

 Даница Црногорчевић и ђакон Иван Црногорчевић творци јединствене оде српском народу са Косова и Метохије, која је омиљена међу свим Србима

А тек „Национална химна Републике Аустрије“, чији стих каже: „Аустрија, праве вере“. Које вере!? Одакле вам право „заштићени сведоци“ немства и нацизма!? Вама – који сте бирали геноцидаша Курта Валдхајма за председника, НАКОН што се открило да је као официр некажњено учествовао у злочину четири пута већем од Сребренице (а укључивао је и жене и децу) – да говорите о „правој вери“. Поред стотина хиљада православних и муслимана који живе са вама, али их нешто нисам сретао међу професорима установе где ради плавокоси Бибер.

Смета ли професору, можда барјак? Онај који је забрањен у Хрватској, Федерацији БиХ, због кога су доскора избацивали са утакмица у Црној Гори? То је српски барјак, а не застава Србије. За то време, сваког 28. новембра, сви пријатељи Албанаца, којих у Грацу има тако много, претрну да ли ће неко скинути државну заставу Албаније са зграде општине у Прешеву. Заставу Републике Албаније, а не албанског народа или албанске националне мањине у Србији. Песма не каже да су ове земље српске, само да Срби на њима још увек живе и да се веселе. Можда сметају те чињенице, да Срба још увек има на потезу од Призрена до Румије, те да се можда понекад веселе.

Јасно је. Уложне су милијарде евра са Запада, па су у Црној Гори успели да смање подршку Српској православној цркви са 75 на 67%, у Србији су подршку Републици Српској и Русији повећали са 81 на 83%.

Божури -цвеће радости, симбол борбе за слободу Срба на Косову и Метохији и отпора окупатору

У Српској су учинили да већ тридесет година 90% грађана гласа за странке које желе слободну и независну републику. У Хрватској су успели да отерају Србе, али зато сада 37% Хрвата подржава Русију.

Веселимо се Флоријане. Како да не будемо срећни. Ми ступамо путем обнове и ја сам то знао када сам пре десет година у Бару први пут видео и чуо српског анђела – Даницу. У међувремену, она је постала за Србе оно што је за Французе већ више од век и по измишљена Маријана. Анђела су нам послали Бог и Свети Сава.

Ко је послао Вас Биберу, не знам. Судећи по Вашој памети, изгледу и гласу – могу да наслутим. Ви само повраћајте – ко нема душу и срце, можда има стомак да преко њега изрази најтананија осећања и најинтелигентније увиде за које је способан. Надам се и дијареји, доживотној, избациће делић злоће и подлости, а рекао бих да Вам и у већој мери доликује, више на Вас личи и боље од Вас мирише.

Извор: ИН4С

линк

http://srbinaokup.info/?p=128221

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Србија  одбија да се одрекне Москве и Пекинга упркос све већем притиску Запада 

Prenosimo

Вук Драшковић је поново нашао новог газду, патрона и мецену у лику Вучића и покушава да му верно служи

Gost autor

Косово за шопинг

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x