ЕУРОПРАЈД КРШИ УСТАВ И ЗАКОНЕ СРБИЈЕ!

ПЕТИЦИЈА ЗА ЗАБРАНУ ОКУПЉАЊА ЛГБТ ПОПУЛАЦИЈЕ –  ТРАЖИ КОАЛИЦИЈА ЗА ПРИРОДНУ ПОРОДИЦУ

  • Јавно изражавање сексуалности, а нарочито хомосексуалне склоности или других сексуалних девијантности као што су педофилија, бисексуалност, трансродност и слично, није прихватљиво из угла јавног морала.
  • Укупно 94% грађана Србије противи се јавном изражавању сексуалности – што је основна карактеристика најављног Европрајда 2022.
  • Збирно присуство и вишедневни боравак неколико десетина хиљада људи који упражњавају хомосексуалне и бисексуалне односе, може представљати озбиљно угрожавање здравствене безбедности грађана Републике Србије са несагледивим последицама

в.д. Министру унутрашњих послова, Александру Вулину

Покрет Уједињени за традицију и породицу окупљање ЛГБТ популације сматра опасним за здравље грађана Србије

У периоду од 12. до 18.септембра 2022. Године у Републици Србији и престоном Београду најављени су догађаји под називом „Europride 2022″. Према речима организатора, током ове манифестације у Београду би требало да се окупи, борави и јавно изрази своје сексуално опредељење више десетина хиљада припадника тзв. ЛГБТ популације из читаве Европе и света.

Забринути због најављеног кршења јавног морала, узнемиравања грађана и потенцијалног угрожавања здравствене безбедности грађана Републике Србије, тражимо од надлежног министра унутрашњих послова да доследно примени своја законска овлашћења и НЕ ДОЗВОЛИ НАЈАВЉЕНО ОКУПЉАЊЕ.

СКУП ГРАЂАНА БЕОГРАДА ПРОТИВ ПРАЈДА ЈЕ У НЕДЕЉУ, 28. АВГУСТА
I

Чланови 46. и 54. Устава Републике Србије прописују:

Слобода изражавања може се законом ограничити, ако је то неопходно ради заштите права и угледа других, чувања ауторитета и непристрасности суда и заштите јавног здравља, морала демократског друштва и националне безбедности Републике Србије.”

и

Слобода окупљања може се законом ограничити само ако је то неопходно ради заштите јавног здравља, морала, права других или безбедности Републике Србије.”

II

Чланом 8. Закона о јавном окупљању дефинисано је:

„Ограничење слободе окупљања

Окупљање није дозвољено:

1) када постоји угрожавање безбедности људи и имовине, јавног здравља, морала, права других или безбедности Републике Србије;”

III

Чланом 3. Закона о јавном реду и миру дефинисано је:

„У смислу овог закона употребљени изрази имају следеће значење:

3) прекршаји против јавног реда и мира – јесу противправна дела којима се на јавном месту угрожава или нарушава јавни ред и мир, ствара узнемирење или угрожава сигурност грађана, омета кретање грађана на јавним местима или остваривање њихових права и слобода, вређа морал, угрожава општа сигурност имовине, вређају или ометају службена лица или се на други начин нарушава јавни ред и мир;

12) непристојно, дрско, безобзирно понашање – јесте понашање лица или предузимање радњи на јавном месту, којима се угрожава сигурност грађана или нарушава јавни ред и мир, вређа морал грађана, уништава или оштећује имовина;”

У Републици Србији јавни морал грађана дефинисан је моралним нормaма, које произилазе из опште прихваћених ставова већине грађана. Оне су ослоњене на вишемиленијумску, хришћанску, јудејску и муслиманску традицију. У таквим традицијама јавно изражавање сексуалности, а нарочито хомосексуалне склоности или других сексуалних девијантности као што су педофилија, бисексуалност, трансродност и слично, није прихватљиво из угла јавног морала.

Према важећем попису грађана Републике Србије из 2011. године, 85% грађана се изјаснило да припада православној хришћанској вероисповести, док још 9% припада осталим традиционалним вероисповестима.

Укупно 94% грађана Србије противи се јавном изражавању сексуалности – што је основна карактеристика најављног Европрајда 2022.

IV

Према научној студији 12 доктора наука објављној у The New England Journal of Medicine (NEJM) под називом Monkeypox Virus Infection in Humans across 16 Countries — April–June 2022  (Инфекције Мајмунским богињама код људи у 16 земаља у периоду април-јун 2022), инфекција овим недовољно проученим и опасним вирусом шири се читавом планетом. Укупно гледано, 98% инфицираних су хомо или бисексуални мушкарци. Преношење инфекције у 95% појавило се као последица сексуалног односа, али је појава саме болести и преношење на хетеросексулаце такође приметно.

Из свега наведеног јасно је да збирно присуство и вишедневни боравак неколико десетина хиљада људи који упражњавају хомосексуалне и бисексуалне односе, може представљати озбиљно угрожавање здравствене безбедности грађана Републике Србије са несагледивим последицама.

Позивамо министра надлежног за јавно окупљање и јавни ред и мир да примени постојећу законску регулативу и спречи ескалацију незадовољства грађана која ће настати због непоштовања важећих законских решења.

Апелујемо на најширу јавност и традиционалне цркве и верске заједнице да правовремено реагују и изврше, законски утемељени и демократски легитимни, притисак на надлежне власти, чиме бисмо сви заједно дали допринос очувању јавног морала и здравствене безбедности грађана Србије.

:::::::::::::::::::::::::::::

Зашто ћути председник Србије и највише државне власти?

Кад све наведене аргументе против оваквог окупљања ЛГБТ популације из ове Петиције председник Србије и други надлежни државни органи добро знају, зашто ћуте и не предузимају ништа?

 Дозвољавају тако да тензије расту и да се ствара атмосфера сукоба и обрачуна.

ТО ЈЕ КРАЈЊЕ НЕОДГОВОРНО И НЕСАВЕСНО ПОСТУПАЊЕ!

Зато ће сву одговорност за све лоше последице сносити председник Србије.

:::::::::::::::::::::::::::::

У Београду, 24. август 2022.

………………….

0 0 votes
Article Rating

Related posts

На делу брутални покушај социјалне ликвидације Ракића  

Gost autor

Пред лицем правде ускоро Матковић, Ивковић и Милачић

Јово

Кад ће Зрењанин променити — име?

Gost autor
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x