Држава продаје Институт Јарослав Черни да би покрила незаконите и коруптивне послове

Пројекат стамбеног насеља у Макишком пољу

Синиша Мали и режим имају за циљ да изградњу метроа и станова „покрију“ сагласностима Института

  • Циљ продаје Института за водопривреду “Јарослав Черни” фирми “Миленијум тим”, блиској министру финансија Синиши Малом, је легализација свих “незаконитих и коруптивних радњи” на изградњи метроа и станова на Макишком пољу које ће бити “покривене мишљењима и сагласностима” Института.
  • Држава Србија је решила да нетранспарентно прода својих 92 одсто власништва у Институту „Јарослав Черни“. Зашто?
  • Власници Миленијум тима су Иван Бошњак и Стојан Вујко (раније блиски СПС-у) и након промене власти „срасли су“,наслонили су се на Синишу Малог и режим СНС
  • “Миленијум тим” изводи радове у “Београду на води”, добио је и послове изградње станова за војску и полицију у Нишу и Врању 2 и то по 18 одсто већој вредности од оне коју је проценило Министарство. То су све послови који указују на корупцију и повезаност те фирме с Синишом Малим
  • “Миленијум тим” годишње има приход од 80 милиона евра, а од државе је из буџета бесповратно добио чак 10 милиона евра за градњу објеката у Врањској бањи, (коју је откупио)!

Одборник Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић изјавио је данас да је циљ продаје Института за водопривреду “Јарослав Черни” фирми “Миленијум тим”, блиској министру финансија Синиши Малом, легализација свих “незаконитих и коруптивних радњи” на изградњи метроа и станова на Макишком пољу које ће бити “покривене мишљењима и сагласностима” Института.

Чека их неизвесна судбина: Зграда Института за водопривреду “Јарослав Черни”

“Суштина продаје је да Институт буде стављен под потпуну контролу приватника блиског челницима режима. Тако би се лакше спречиле непријатности у вези с издавањем стручних мишљења и сагласности, пошто у Институту ради 17 доктора наука и 135 људи с високом стручном спремом који нису спремни да потпишу све и свашта”, рекао је Павловић у програму “Отворено”.

Павловић је навео да “Миленијум тим” “прате контроверзе и која је у Београду и Србији трговином утицајем добијала коруптивне послове који представљају високу корупцију”.

Иван Бошњак, други слева, у друштву С. Малог, А. Вучића и А. Стефановића у посети градилишту”Београд на води” где радове изводи његова фирма „Миленијум тим” 

“Власници Миленијум тима су Иван Бошњак и Стојан Вујко (они су прво били блиски СПС-у), а након промене власти наслонили су се на Синишу Малог и СНС”, рекао је он.

“Миленијум тим” изводи радове у “Београду на води”, а добио је и послове изградње станова за војску и полицију у Нишу и Врању 2и то по 18 одсто већој вредности од оне коју је проценило Министарство. То су све послови који указују на корупцију и повезаност те фирме с Малим”, рекао је Павловић.

Макишко поље, предмет спорења и расправа

Сада ‘Миленијум тим’ жели да стави под контролу Институт ‘Јарослав Черни’, јер ће добити послове на изградњи метроа и изградњи станова на Макишком пољу, па ће тако дуплим пасом и контролом над Институтом олакшати поступке у вези с тим пројектима и себи омогућити да брже дођу до финансијске корист“, рекао је он.

Навео је да “Миленијум тим” годишње има приход од 80 милиона евра, а од државе је из буџета бесповратно добио 10 милиона евра за градњу објеката у Врањској бањи.

Зашто би се 10 милиона евра народног новца додељивало фирми која очигледно има довољно својих средстава да спроведе ту инвестицију? Очигледно је реч о коруптивном послу“, сматра Павловић.

Председница Одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда, Марина Липовац Танасковић, рекла је да Институт за водопривреду “Јарослав Черни” израђује стратешке планске документе и учествује у изради закона, а “држава је решила да нетранспарентно прода својих 92 одсто власништва”.

“Продаја је лоша стратешка одлука, јер би у такву установу требало да се улаже и да јој се омогући да се развија”, рекла је Марина Липовац Танасковић.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Макиш: градња 10.000 станова за око 31.000 становника
Макишко поље, простор за стамбено насеље  и депо метроа, или зона примарне еколошке заштите

У будућем насељу Макишко поље могло би да буде изграђено чак четири милиона квадрата. Из Плана детаљне регулације дела Макишког поља, који ће се ускоро наћи на јавном увиду, види се и да је планирана градња 10.000 станова за око 31.000 становника.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Линк: https://beta.rs/ekonomija/ekonomija-srbija/141419-pavlovic-narodna-stranka-prodaja-instituta-jaroslav-cerni-da-bi-se-pokrili-koruptivni-poslovi

 ::::::::::::::::::::::::::::

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Само народи који знају да се боре наћи ће браниоце своје ствари

Gost autor

Хрватски национални сојеви

Prenosimo

Губитак личног идентитета и интегритета онемогућавају човеку да схвати и развије осећање заједништва

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x