Дневни извештај са украјинског фронта

Ракетирана војна фабрика у Кијеву, грузијске плаћенике стигла казна

  • Украјинске јединице ПРО система С-300 и „бук“ испалиле су преко 10 противавионских ракета. Том приликом су украјински системи „бук“ оборили две ракете које су лансиране из украјинског система С-300

Команде руских и проруских снага са украјинског фронта свакодневно извештавају јавност о борбеним дејствима. Спутник Србија то свакодневно чини, па читалаштво упућујемо на њихов портал за сваковрсне информације. У наставку преносимо данашњи ратни извештај.

Руске Ваздушно-космичке снаге извеле су напад на погоне војне фабрике „Артјом“ у Швеченковском округу у Кијеву где се производила муниција за украјинске вишецевне ракетне бацаче, саопштило је Министарство одбране Русије.

Напад је изведен са четири високо прецизне ракете ваздушног базирања које су том приликом погодиле мете, а цивилна инфраструктура Кијева није оштећена.

Противваздухопловна одбрана Украјине, распоређена у Кијеву, покушала је да пресретне руске ракете. Украјинске јединице ПРО система С-300 и „бук“ испалиле су преко 10 противавионских ракета. Том приликом су украјински системи „бук“ оборили две ракете које су лансиране из украјинског система С-300. Претпоставља се да је једна ракета пала на стамбени објекат.

                                             С-300

У подручју рафинерије нафте у Лисичанску руске јединице су уништиле две диверзантске групе плаћеника које су бројале 14 милитаната. Прву групу су чинили плаћеници из различитих европских држава, а другу само плаћеници из Грузије који су били део такозване „Грузијске легије“.

Ликвидирани грузијски милитани били су умешани у зверска мучења и убиства руске војске код Кијева у марту ове године.

„Министарство одбране Русије има информације о сваком плаћенику који је умешан у злостављање и убиства наше војске. Пронашли смо их и казнили“, саопштило је Министарство одбране Русије.

Руска војска је саопштила да су украјинске снаге изгубиле контролу у правцу Лисичанска.

Током борбених дејстава командант 115. механизоване бригаде украјинске војске изгубио је контролу над својим јединицама што је довело до ненадокнадивог губитка 80 одсто људства и око 70 одсто војне технике 138. батаљона те бригаде.

Руски системи ПВО пресрели су две ракете „точка У“ у подручју Каховке у Херсонској области и ракету испаљену из вишецевног ракетног бацача у подручју Змијског острва. Оборено је 10 украјинских беспилотних летелица. Руска авијација уништила је 24 командна места украјинске војске.

Руска авијација је у протеклом дану током контрабатеријске борбе уништила три украјинска вода вишецевних ракетних бацача „град“, вод хаубица М-777 калибра 155 милиметара, два артиљеријска вода гаубица „гиацинт“ калибра 152 милиметра, као и два вода самоходних артиљеријских система 2С1 „гвоздика“, који су гађали Доњецк и друге градове ДНР.

У Николајевској области високо прецизним оружјем ликвидирано је преко 40 украјинских војника и 12 јединица војне технике.

Руска артиљерија уништила је одред за блокирање украјинске нацистичке формације „Десни сектор“, забрањене у Русији, који је требало да заустави батаљон украјинске 72. механизоване бригаде који је бежао са својих положаја у подручју насељеног места Волчејаровка код Лисичанска.

https://rs.sputniknews.com/20220627/ruska-vojska-raketirana-vojna-fabrika-u-kijevu-gruzijske-placenike-stigla-kazna-1139165494.html

5 1 vote
Article Rating

Related posts

Вучић главну власт носи са собом, као што је Милошевић, али је сличнији – Ђинђићу

Славко

ДАЛЕКО ЈЕ ШАНГАЈ СА ПРОФЕСОРИМА КОЈИ ИЗМИШЉАЈУ РЕФЕРЕНЦЕ

Gost autor

Вучићеве димне завесе

Славко
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Oleg Jovanovic,
Oleg Jovanovic,
1 година раније

Samo ih tucite do konacne pobede!!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x