Вучић се обавезао да ће увести рестриктивне мере/санкције против Русије

Александар Вучић беспоговорно пристао на антируске о антиуставне формулације садржане у Декларацији из Тиране

 

  • Медијски циркус са дроновима и војском, митинзи у Косовској Митровици, покличи да неће никада отићи у Тирану или да ће отићи премијер Брнабић, су били припрема за издајничке поступке Вучића у Тирани

Пише: Дејан Мировић, правник, универзитетски професор и политичар

Шестог децембра 2022. године шефови држава и влада и функционери ЕУ и такозваног Западног Балкана су усвојили Декларацију из Тиране (пун назив: Декларација из Тиране: Самит ЕУ-Западни Балкан). Декларација је изразито антируски настројена, показују правила тумачења међународних аката које је у нашој правној науци дефинисао акладемик Милан Бартош (егзегетички, телеолошки и историјски метод).

У члану 1 Декларације из Тиране је наглашено да Русија ескалира агресорски рат против Украјине и да угрожава европски и глобални мир и безбедност. У члану 4 се поново наводи да Русија ескалира агресорски рат против Украјине и истиче се, у том контексту, да је неопходно увођење „рестриктивних мера“ против Москве. Члан 9 позива на посвећеност постизању „свеобухватног и легално обавезујућег споразума“ између Београда и Приштине. У члану 11 Декларације из Тиране се истиче да Русија има искључиву одговорност за текућу енергетску и економску кризу. У члану 13 се наводи да је потребно смањити зависност од руског гаса. Члан 24 наглашава потребу за већом сарадњом у области безбедности поводом „руског рата против Украјине“.

Вучић и Путин: чија је сарадња чвршћа? Са Блером или Путином?

Александар Вучић је беспоговорно и без икакве резерве пристао на антируске о антиуставне формулације садржане у Декларацији из Тиране. У складу са чланом 7 Бечке конвенције о уговорном праву из 1969. године Вучићев пристанак на антируске чланове Декларације из Тиране обавезује Републику Србију. Дакле, Вучић се обавезао да ће увести рестриктивне мере/санкције против Руске Федерације. Прихватање Декларације из Тиране, посебно члана 9 о обавезујућем споразуму између Београда и Приштине показује да Вучића не интересује чак ни правна чињеница да РФ држи вето у СБ УН за улазак такозваног Косова у ову организацију. У патолошкој жељи да остане на власти по сваку цену, овај човек је отишао и корак даље у кршењу унутрашњег и међународног права у односу на срамна гласања Србије у УН против РФ током 2022. године – прихватањем рестриктивних мера против РФ, које су синоним за санкције.

Самит Западни Балкан -ЕУ обиловао је антируским порукама, препорукама и одлукама, Србија је била у небраном грожђу, ништа од тога није могла да прихвати… а кажу да је Вучић то аминовао

Медијски циркус са дроновима и војском, митинзи у Косовској Митровици, покличи да неће никада отићи у Тирану или да ће отићи премијер Бранбић, су били припрема за издајничке поступке Вучића у Тирани.

Саветник Блер и председник Вучић, чије савете слуша Вучић?

Након тога, у складу са упутствима његовог саветника и ратног злочинца Блера, Вучић је сатима слуђивао српску јавност контрадикторним порукама према којима он није писао Декларацију из Тиране иако је потписом пристао на њу и да није увео санкције РФ иако се потписом сагласио са позивом на рестриктивне мере/санкције против Москве. На крају је, у складу са подмуклом британском пропагандном методологијом, извукао из контекста пристанак тадашњег руководства у Москви на западне санкције СРЈ 1992. године, прећуткујући да се управо РФ супроставила бомбардовању СРЈ 1999. године које је предводио, подсетићемо, управо његов садашњи идеолог и ментор, ратни злочинац Тони Блер.

Линк

http://www.nspm.rs/komentar-dana/sta-je-vucic-potpisao-u-tirani.html

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Лавров: Епохалан тренутак у историји – води се битка за то како ће изгледати светски поредак

Prenosimo

Папа Франциско: Лавеж НАТО-а пред вратима Русије

Prenosimo

Став РАС академије: Угрожен здрав живот и опстана српског народа

Gost autor
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x