Владимир Гајић: Дубравка Негро је министарка Рио Тинта

Да ли Дубравка Негро може да прође безбедоносну проверу 

  • Негро је радила у Европској инвестиционој банци , која је директни финансијер пројеката Рио Тинта по свету.
  • У НЛБ банци је до јуче имала месечну плату око 10.000 евра, и сада је пристала да ради за 1.000 евра, па се поставља питање њене мотивације да буде министарка!?

Владимир Гајић, посланик и потпредседник Народне странке изјавио је данас да избор Дубравке Негро Ђедовић за министарку рударства и енергетике значи да је Рио Тинто “добио свог министра” у Влади Србије.

“Дубравка Негро Ђедовић је министарка Рио Тинта. Она је радила у Европској инвестиционој банци, која је директни финансијер пројеката Рио Тинта по свету. Последњи посао јој је био у НЛБ банци, где је имала месечну плату око 10.000 евра, и сада је пристала да ради за 1.000 евра, па се поставља питање њене мотивације да буде министарка”, рекао је Гајић за канал “ТВ лига”.

Владимир Гајић, адвокат по струци, сматра да нова министарка Негро мора да пође безбедоносну проверу

Kако преноси Народна странка, Гајић је додао и да је питање да ли Дубравка Негро Ђедовић “може да прође безбедносну проверу”.

Посланик Народне странке је додао да је председник СНС-а и Србије Александар Вучић “неспорно господар владе”, а да су министри његови помоћници за одређене области.

“Самосталан је евентуално министар финансија Синиша Мали и самосталан би могао да буде Ивица Дачић, док се за остале не може рећи да самостално могу да воде министарства и они су у рангу помоћника министара”, рекао је Гајић.

Овако изгледају предели у свету где рудари Рио Тинто

Гајић је додао да није важно ко ће бити директор БИА, него ко ће бити “број два”, односно у жаргону службе “двојка”, јер тај човек води службу, а не директор.

“Директор има привилегије и информације, али то је озбиљна институција и не препушта лаицима да они нешто креирају и воде у правом смислу. Док је директор био Братислав Гашић, ‘број два’ је био Марко Парезановић и он је водио службу”, рекао је Гајић.

Гајић је навео да је национални интерес Србије да остане неутрална и да не води туђе ратове, ни америчке ни руске, те да се не прикључује санкцијама не само против Русије, него да никада никоме не уведе санкције.

Потпредседник Народне странке је рекао да су у Србији они који су били “етаблирани у време комунизма направили транзицију у глобализам”.

Тио Тинто је уложио много новца у функционере режима да отвори рудник и да би отишао из Србије властодршци би морали да врате милионе евра провизија

Упитан зашто му смета комунизам, којег нема већ деценијама, Гајић је одговорио да “није тачно да нема комунизма, јер је то ментално стање”.

“Никада се нисмо разишли са том идеологијом и менталитетом. Највећа кривица Слободана Милошевића је што је продужио живот том режиму. Служба државне безбедности, такође, има савршен континуитет од 1945. године, који није прекинут ни у једном тренутку. Они су на власти од 1945. и њима је свеједно који су политичари на власти”, рекао је Гајић.

Гајић је додао да “народ стално очекује да добије нешто од владе”, што је последица комунизма, који је уништио предузетнички и трговачки дух, а тај дух подразумева да од рада и знања зависи колико ће човек напредовати у животу, а не од тога ко је министар и која је странка на власти.

Линк

https://beta.rs/vesti/politika-vesti-srbija/171020-gajic-narodna-dubravka-djedovic-je-ministarka-rio-tinta

…………………………

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Мала памет уз велики злочин

Gost autor

Пипер: изјаве академика Костића су неспојиве с функцијом председника и  веома штете угледу САНУ и једино исправно решење је његова оставка

Gost autor

Председник Србије отпочео изборну кампању

Славко
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x