Вандалски чин надлежних власти на Савском тргу у Београду

Једини споменик свим жртвама рата и борцима погинулим од 1990. до 1999. године од Словеније до Косова и Метохије и бомбардовања Србије од стране НАТО

Порушен споменик жртвама рата и браниоцима отаџбине 1990 – 1999

  • Власти града Београда морају хитно да одговоре ко је донео незакониту одлуку да се споменик уклони
  • Где се сада налази Споменик браниоцима отаџбине 1990-1999
  • Кад ће Споменик бити враћен на своје место
  • Да ли ће надлежни одговарати за овакво непочинство

Политичка организација Покрет за преокрет пита Александра Вучића и грдску власт-ко је порушио споменик жртвама рата и браниоцима отаџбине 1990-1999

ГО Покрета за преокрет Београд тражи да се хитно утврди ко је дао налог за рушење споменика Жртвама рата и браниоцима отаџбине 1991 – 1999 на Савском тргу, преко пута бивше Главне железничке станице. Споменик је подигнут 2012. године, а аутори су Јелена Панчевац и Жарко Узелац, а супервизор проф. Михајло Тимотијевић.

То је једини споменик свим жртвама рата и борцима погинулим од 1990 до 1999 године од Словеније до Косова и Метохије и бомбардовања Србије од стране НАТО. Осим споменика порушен је и плато, који је био споменичка целина.

ЈУНАЦИ СА КОШАРА: Фотографије младих и храбрих војника који су 1999. за време бомбардовања погинули на Кошарама бранећи границу са Албанијом

Питамо да ли је ово рушење саставни део пројекта „Београда на води“ јер би споменик нарушио концепт полиса коме су жртве ратова сувишан детаљ“.

Тражимо да се хитно утврди ко је налогодавац овог вандалског чина јер подизање једног споменика рушењем другог вређају се жртве последњих ратова.

Жртве ратова 1990 – 1999 у Србији су недужни цивили, грађани али и борци који су у њима учестовали. Жртве су били Срби али и припадници других нација, које су настрадале у Србији приликом бомбардовања али и учешћа у јединицама војске ЈНА и војске ВЈ.

Споменик је био место одавања почасти на цивилне и војне жртве НАТО агресије

Питамо београдску власт и режим Александра Вучића да ли су и овај споменик рушили током ноћи као и објекте у Савамали. Питамо да ли је ово рушење саставни део пројекта „Београда на води“ јер би споменик нарушио концепт полиса коме су жртве ратова сувишан детаљ.

Председник ГО Покрета за преокрет Београд и одборник у Скупштини града Београда Милорад Бједов предаће сутра захтев градоначелнику Зорану Радојчићу да њему, али и грађанима Београда и Србије да одговор на питање – ко је и зашто порушио споменик жртвама рата и браниоцима отажбине 1990 – 1999 године.

Пријаву ћемо упутити и надлежном тужилаштву.

Извор: http://preokret.org/arhive/5249

5 1 vote
Article Rating

Related posts

Вучић и Брнабић подржавају тровача Рио Тинта и исмевају Србе

Јово

Руско крцкање ораха

Славко

Ширење НАТО на Исток довело је до сукоба у Украјини

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x