Бугарска црква оштро против геј параде у Софији

Родни идентитет дат је од Бога

  • Свети Синод Бугарске Православне Цркве апеловао је на власти у Софији са захтевом да откаже „Параду поноса“

Свети Синод Бугарске Православне Цркве (БПЦ) је 16. јуна ове године, непосредно пред најаву одржавања параде хомосексуалаца у Софији, објавио апел протествујући због одржавања таквог скупа.

„Свети Синод наше матерње Православне Цркве категорички изражава своје негодовање и неслагање, противи се организацији и одржавању геј параде 18. јуна у нашој драгој престоници Софији“, наводи се у саопштењу.

БПЦ „снажно потврђује да је хомосексуално понашање потпуно свесна и грешна промена од Бога датог родног идентитета“, а сексуална оријентација није ствар избора, већ установљена чињеница, како Свето писмо сведочи.

Пастири БПЦ су забринути да се у бугарском друштву „повећава перцепција хомосексуалних чинова као нечег нормалног, па чак и природног међу младима“.

„Телесно општење особа истог пола је неприродно и није својствено људској природи“, наводи се у апелу и истиче да Црква не може да нађе оправдање за такве поступке и односе.

Православна Црква поштује слободну вољу човека, али категорички подржава моралне истине, не подлегавши утицају сила, моде и сујете времена, саопштила је БПЦ.

Свети Синод је изразио посебну забринутост што ће током геј параде деца бити посматрачи, па и учесници овог догађаја.

„Позивамо све одговорне институције да учине све што је у њиховој моћи да зауставе овај чин помрачења разума“, обратио се Свети Синод властима Софије, пред предстојећи догађај који је био заказан за 18. јун.

Српска Православна Црква се поводом сличних дешавања у Београду није оглашавала.

https://bg-patriarshia.bg/news/obrashtenie-na-svetiya-sinod-na-bpts-bp-po-povod-predstoyash

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Лавров: Додик је пријатељ Русије, а и ми смо његови пријатељи

Prenosimo

КЊИГА КОЈА ЋЕ СЕ ДУГО ПОМИЊАТИ

Gost autor

Степић: Не правимо се наивни – ЗСО је једно велико ништа

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x