Аустријанци подносе тужбе против санкција Русији

Санције Русији пред судом, јер су у супротности са међународним правом

  • Око 50 тужби пред Европским судом упућују Аустријанци
  • Без одлука Светске трговинске организације и УН не смеју бити уведене санкције.
  • „Санкције против појединаца и друга ограничења против руских грађана крше Европску конвенцију о људским правима. Принцип владавине права мора важити и према правним лицима”

Беч, 7. септембар – Економске санкције ЕУ против Русије ускоро ће се наћи пред судом, најавио је бечки адвокат Георг Цангер који каже да су оне у супротности са међународним правом. Цангер заступа више клијената који су поднели тужбу против санкција.

Рекао је да је у питању око 50 тужби Европском суду против санкција.

Цангер истиче да санкције крше Општи споразум о трговини услугама. Он истиче да је увођење ограничења могуће само из разлога националне безбедности, а санкције нису у суштини предвиђене у међународним организацијама.

Цангер заступа став да је национална безбедност ЕУ није конкретно угрожена од Русије, пошто Украјина није чланица Уније.

„Економске санкције из политичких разлога супротне су међународном праву”, подвукао је он. Истакао је да без одлука Светске трговинске организације и УН не смеју бити уведене санкције.

Цангер сматра да је оправдано да се и на националном нивоу води борба против учешћа једне државе у санкцијама, а потребно је и обавезати органе ЕУ да обуставе даље претње санкцијама.

„Санкције против појединаца и друга ограничења против руских грађана крше Европску конвенцију о људским правима. Принцип владавине права мора важити и према правним лицима”, подвукао је он, преноси Танјуг

……………………..

5 1 vote
Article Rating

Related posts

Срби или „локалци“

Prenosimo

Нестанком комунистичке Југославије, синови и унучад комунистичке елите су се сврстали уз Запад, против сопственог народа

Gost autor

Од исхода битке у Донбасу зависиће даљи ток рата, време његовог завршетка и, највероватније, победник

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x