Ђоковић са народом против загађивача и тровача  свог живог света у Србији

Најбољег српског и светског тениског аса подржали и елитни српски спортисти

 

  • Новак Ђоковић подржао протесте у Србији и придружили су сму се многи познати српски спортисти у борби за очување природем, а против загађивача воде, зермље и ваздуха

 Аутор: Милош Љубисављевић  

 Протести против Рио Тинта ушли су у другу недељу, с тим што су протеклог викенда били јачи и за много спортиста.

Новак Ђоковић, Милица Мандић, Јована Прековић, Мирко Иванић, Александар Атанасијевић, Мијат Гаћиновић, Вујадин Савић, Соња Васић, Немања Недовић, Михаил Дудаш, Урош Медић… само су неки од виђенијих који су рекли шта мисле о руднику литијума.

Светски медији све више пишу о Новаковом подржавању протеста у Србији

Прва реакција на Новакову подршку протестима: Три срца за Ђоковића
Најбољи спортисти уз Ђоковића

 Део људи свакако се питао када ће се и они исказати свој став, или бунт против нечега због чега су се десетине хиљада људи окупиле по целој Србији.

Неки су можда протестовали баш у комшилуку где су расли спортисти, шампиони који представљају грб са орлом. Међутим, ударна каписла је било то што је свој глас дигао највећи међу њима.

Новак Ђоковић можда није имао времена да се током Дејвис купа, где је Србија испала у полуфиналу од Хрватске, толико бави питањима екологије и протеста у Србији, али се у суботу увече, када су се ствари после полуфинала мало слегле и он јавио.

„Чист ваздух, вода и храна су кључеви здравља. Без тога свака реч о ‘здрављу’ је сувишна… Природа је наша мајка. Проводимо више времена у природи. Са њом и уз њу нам је живот богатији“, написао је Ђоковић.

Наизглед овако бенигне речи представљају дашак свежине у друштву где свака слобода говора представља инцидент сама по себи.

Дедина њива није на продају

Што год неко каже против владајуће странке, одмах се провлачи кроз провладине таблоиде и напада са свих страна. Па чак ни кад се побуни против Закона о експропријацији који иде на штету грађана и нечије дедовине.

Утолико је значајније што се огласио баш Ђоковић, поделивши успут фотографију са моста Газеле у Београду, јер је за собом свакако мотивисао још колега.

Вучић ће ипак морати да стане са својом нелогичном подршком Рио Тинту

Тако је и атлетичар десетобојац Дудаш фотографијом симпатичног пса на друштвеним мрежама поручио да се „дедина њива не даје“.

Пре њега и Новака је свој глас дигао и Мирко Иванић, који је поделио фотографију Марка Рисовића и додао јој снимак на ком старији мештанин Горњих Недељица говори председнику Александру Вучићу да њима рудник не треба.

Линк

https://nova.rs/sport/ostalo/sportisti-podrzali-protest-rio-tinto-djokovic-mandic-ivanic-atanasijevic/

https://direktno.rs/zivot/386270/srbija-pesma-nepoznati-autor-aleksandar-vucic-izdaja.html

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Барикаде су Вучићева лакрдија и још један велеиздајнички корак

Славко

Олга Четверикова: Уједињена Европа против „руског варварства“ (2011)

Prenosimo

Лов на “Жути октобар”

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x