NATO, Друштво, Косово и Метохија, Политика, Преносимо, Русија, САД (Америка), Свет (планета), Слободе, Србија

Ширење НАТО на Исток довело је до сукоба у Украјини

Рат у Украјини је дело САД и бројних земаља ЕУ

  • Учлањењем Украјине у НАТО пакт и Западне силе су се озбиљно припремале да се америчке ракете поставе на руској граници да би се ракетирала Москва.
  • Весли Кларк, главнокомандујућег НАТО пакта из 1999. каже да није било цивилних жртава“ приликом бомбардовања Србије што није тачно. Он такође каже„да су за напади на СРЈ били хуманитарна интервенција што је неистина
  • Ширење НАТО на Исток довело је до сукоба у Украјини
  • Разлог напада на Србију најмање су била национална права Албанаца. Основна идеја Западних стратега је била дробљење, комадање и гажење и српског етничког простора и саме Србије.

Изјава Весли Кларка главнокомандујућег НАТО пакта из 1999. „да су за напади на СРЈ били хуманитарна интервенција је неистина, већ потрошена и стереотипна фраза, којом се жели да се оправда напад на једну независну и самосталну земљу.

Весли Кларк говори да је циљ напада био да се спречи егзодус 500.000 Албанаца што опет не одговара истини и таква измишљена формулација је само најобичније правдање за злочине над народом на тлу бивше Југославије. И сам почетак напада је исцениран наводно због злочина у Рачку. Окружни истражни судија Даница Маринковић у својој књизи је на делу показала да се ради о једној класичној намештаљци која је требала да послужи својој прљавој сврси а то је оружани напад на једну суверену земљу.

Клинтон, Олбрајт и Весли Кларк – Креатори ратних злочина над Србима 1999.  године за време агресије и бомбардовања Србије
Бруталне лажи Веслија Кларка

У својој опширној изјави Весли Кларк каже да није било цивилних жртава што опет није тачно. Сетимо се само бомбардовања зграде Радио-телевизије Београд, воза на мосту код Параћина, воза код Сурдулице и многих других напада касетним бомбама у Нишу које су проузроковале смрт великог броја цивила. Више од 600 деце приликом НАТО бомбардовања је страдало током 79 дана агресије 19 земаља чланица ове војне алијансе. И опет по устаљеној шеми генерал понавља потрошену причу политичара са Запада да се ради о јединственом случају, а не о гажењу међународног права. Уосталом, у свету постоји велики број националних мањина које се не слажу са централном влашћу па се те државе не бомбардују.

У суштини, генерал жели да оправда напад на СРЈ због Косова и Метохије а са друге стране да осуди наводну агресију Русије на Украјину. Оно што можемо са сигурношћу да кажемо да је рат у Украјини дело бројних земаља ЕУ и САД. Они су главни узрочници кризе на овом делу територије некадашњег Совјетског Савеза.

САД би да кроје и даље мапу света

Током 2014. године организовали су преврат и срушили са власти легално изабраног председника Виктора Јануковича. Ти њихови револуционари су били класични русофоби који су направили бројне злочине над руским становништвом југоисточном делу Украјине. Сетимо се само паљења зграде Дома синдиката у Одеси када је брутално и дивљачки убијено више од 200 углвном младих људи и то прво запаљених па ликвидираних. Осам година перманенто трају напади над побуњеним делом руског становништва у југоисточном делу Украјине који је однео више од 12.000 живота.

Десетак милиона Руса у Украјини је прогањано и остало је без икаквих права

И пуних осам година Запад (и ОЕБС) ћути над тим злочинима и нападима игноришући Мински споразум чији је циљ био заустављање сукоба у Украјини а који су потписале Француска и Немачка. Скоро десетак милиона Руса остало је без икаквих људских права да њихова деца и они сами не могу да се служе својим језиком. Нити да уче, нити да се школују, нити да живе нормално.

Русија је опкољена, а Запад каже: “Руси долазе”!?

Уместо да сукобе смири Запад је наоружавао Украјину са жељом да се заузму Доњецк и Луганск као седишта организованог отпора руског становништва. Пред очима целог запада рекламирају се и афирмишу сарадници Хитлера попут Стјепана Бандере и осталих сарадника немачких окупатора. Нацистички симоболи постају уобичајени декор украјинске свакодневице. Антируско руководство у Украјини наговештавало је стварање атомске бомбе која сигурно не би била употребљена против САД, Немачке или Пољске, него против Русије.

Ширење НАТО на Исток довело је до сукоба у Украјини

Постојање више десетина биолабараторија у америчкој режији а на тлу Украјине сигурно да нису створене због Немачке него због Русије. Учлањењем Украјине у НАТО пакт које је Запад озбиљно припремао требао је да послужи да се америчке ракете поставе на руској граници да би се гађала Москва. Иако је више од пола године руско руководство тражило од НАТО пакта и САД да дају гаранције да Украјина неће бити примљена у НАТО, Запад је то одбио иако се приликом разбијања Совјетског Савеза и Варшавског пакта обавезао да се неће ширити на исток. Током 2014. године је Хенри Кисинџер пре свега молио земље Запада да не врше никакав политички преврат у Украјини да се НАТО пакт не шири  ка истоку и Русији, него да Украјина буде војно неутрална и тампон зона између Русије и Запада. Западни стратези га нису послушали, хтели су даље ширење на исток што је и довело до сукоба у Украјини. Реално, Русија није смела себи да дозволи овакав ризик, а још мање да дозволи даљи егзодус руског становништва у овој братској, православној и некада пријатељској држави.

Разлог напада на Србију био је комадање српског етничког простора и саме Србије

Реакција земаља ЕУ је невероватна хистерија. Јер денацификацијом и демилитаризацијом Украјине архитектура безбедности у Европи више неће бити на руску штету. Јединствен случај, како зову западни политичари дешавања око Косова и Метохије и напад на СРЈ односно Србију, данас им се враћа као бумеранг. Али стварни разлог напада на Србију најмање су била национална права Албанаца. Основна идеја Западних стратега је била дробљење, комадање и гажење и српског етничког простора и саме Србије.

Егзодус или боље рећи геноцид и уништење Репубике Српске Крајине која је узгред буди речено била под заштитом УН кроз војни поход звани Олуја када је комплетно становништво из ове области било протерано је потврда овој констатацији. Вреди подсетити да су невероватно дугу тракторску колону од Крајине ка Републици Србији бомбардовали амерички ратни авиони. Одвајање Црне Горе од Србије је део истог пројекта зауздавања Србије. Отимање Косова и Метохије па признање овог дела Републике Србије као посебне државе, што је супротно међунардном праву и Резолуцији 1244 СБ, је само даље урушавање Србије.

И када се данас чује предлог бројих еврпских политичара за „свеобухватним мировним споразумом“ између Беогада и Приштине цела прича постаје огавна, отужна и лицемерна. Таквим споразуом Србија би оправдала агресију НАТО пакта, одрекла се 16% своје територије, а за узврат би можда добила улазак у проблематичну ЕУ.

И уместо да данас званични медији у Републици Србији јасно и гласно предоче позадину свих дешавања сукоба у Украјини и њеног упоређења са збивањима на КиМ они се према целој ситуацији понашају чудно и необично. Док ови антирежимски као сто су Нова С и Н1 острашћено подржавају украјнску страну, ови Вучићеви то раде суптилно. Њихови извештаји од РТС па до Пинка, Прве, Хепија се креирају тако што цитирају обе стране и руску и украјинску објашњавајући грађанима да се ради о агресији Русије над једном сувереном земљом отприлике онако како је и Александар Вучић дао налог да се гласа на Генералној скупштини. Лист Информер се све мање понаша русофилно и за њега више не постоје извори „блиски председнику Путину“.

Српска народна пословица каже не пада снег да покрије брег, већ да свака зверка покаже свој траг.

Косовска Митровица, 13.марта 2022. године

                              Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

Линк: http://srbinaokup.info/?p=123222

Подели:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments