Шиптари незаконито прекопавају путеве Србима на северу Косова и Метохије

Приштина уклања све прелазе према Албанији, а према централној Србији утврђује граничне поставе са војском  и полицијом

 

  • Српска села су тотално одсечена и немају никакву комуникацију
  • Нико од српских функционера не реагује на овакве нецивилизоване и дивљачке поступке Шиптара
  • Вучић због голог маркетинга, имитирајући великог Србина, истиче заставе Србије на северу КиМ и где треба и где не треба.
  • У општинама југа Србије Бујановца и Прешева висе заставе и самопроглашене репубике Косова и Албаније.
  • Срђан Вуловић има више функција и више плата и огромну моћ, а ништа не предузима

 Саопштење Народног покрета Срба „Отаџбина“ са Космета

Пре неколико дана РОСУ полиција самопроглашене републике Косово организовала је и булдожерима прекопала пут код села Прагова у општини Зубин Поток а такође у истој општини и пут ка селу Бање. Ово су одрадили, како кажу, због спречавања нелегалне трговине робом. Прекопавањем ових путева тотално су одсечена и немају никакву комуникацију следећа села: Горње и Доње Витаково, Драиновиће, Жарево, Паруце, Зечевиће и Јунаке. Тренутно до ових села може да се стигне само козијом стазом.

Истовремено, према административном прелазу Брњак оформљена је класична караула коју косовска полицијска служба сепаратиста назива граничном полицијом. У суштини то су припадници безбедоносних снага Косова преобучени у униформе полиције који на овај начин заокуржују државност „Косова“. Док у исто време Приштина уклања све прелазе према Албанији, према централној Србији утврђује граничне поставе где су лоциране војне и полицијске снаге сепаратиста.

Исто се дешава и у општини Лепосавић где су опет због наводне нелегалне трговине робом прекопани бројни путни правци и одсечен велики број српских села.

И то није најгоре што је Србе у јужној српској покрајини могло да снађе. Реакција „Српске листе“ како на локалном тако и на ширем правцу је непостојећа.

Не оглашавају се ни председник општине Зубин Поток ни председник општине Лепосавић. Још мање посланици „Српске“ или боље рећи квислиншке листе у скупштини самопроглашене републике Косово.

Нема реакције ни од тзв. Канцеларије за КиМ и њеног директора Петра Петковића познатог политичког конвертита. Ова индивидуа је до пре пар година називала Александра Вучића највећим издајником у историји српског народа а данас му је свака друга реченица зачињена идолопоклонством и величањем Александра Вучића.

Припадници РОСУ полиције делују по целом северу Космета и руше путеве између српских села, а представници Србије ћуте “не виде” нелегалне акте приштинских власти

Што се председника општине Зубин Поток тиче човеку не пада на памет да се бави овим националним питањима јер то може да поремети његов комфор. Срђан Вуловић, тако се зове предсеник општине, је иначе градоначелик ове општине биран по уставу и законима самопроглашене републике Косово. У исто време је и председник привременог већа општине Зубин Поток које поставља Влада Републике Србије.

Директор је хидроцентрале Газиводе у Зубином Потоку кога је опет именовала Влада Републике Србије. Обављајући ове функције он за сваку од њих прима плату. Истовремено, човек је и власник предузећа Колашин превоз. Знајући све ово, зашто би се поменути господин бавио националним питањима, јер ризикује да изгуби поменуте функције.

Сепартистичке власти из Приштине су покренуле ових дана кривичне санкције према српским политичарима, посланицима и градоначелницима „Српске листе“ који нису пријавили допунске приходе. Неко ће можда да помисли да ће због овог оваквог терора над Србима „Српска“ или квислиншска листа да напусти скупштину и владу „Косова“. Неће! Када нису напустили када је формирана војска Косова, или када је уведен порез од 100 посто на робу из Србије, или пак када је претучен директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић неће сигурно ни за прекопавање путева Србима на северу Косова и Метохије.

Раскопавање путева, постављање разноврсних препрека да би се омела комуникација међу Србима

А како и би, када на питање новинара председнику Србије свемоћном диктатроу Александру Вучићу да се праве карауле и прекопавају путеви на северу КиМ он каже да ми нећемо да реагујемо на провокације јер чувамо мир и стабилност. Ако треба, подигнућемо борбену готовост Војске Србије.

Иначе у ових десет година владавине Александра Вучића он је због насиља над Србима у више од 50 пута подизао борбену готовост али није одмакао даље од тога. Зато када он спомене повећање борбене готовости сепаратисти у Приштини се грохотом смеју. Смеју се, јер знају да је председник Србије издајник и кукавица и да се он још пре десет година одрекао своје јужне покрајине.

Уместо да спречава заокурживање државности тзв. Косова и да се бори за повратак КиМ у своју матицу Србију Вучић због голог маркетинга имитирајући великог Србина истиче заставе Србије на северу КиМ и где треба и где не треба. Председник Србије мисли да је то велико херојско дело заборављајући да и у општинама југа Србије Бујановца и Прешева висе заставе и самопроглашене репубике Косова и Албаније.

За време тзв. досовске власти возила са КС и РКС таблицама нису се појављивала на северу Косова и Метохије. Није смела да упадне ни РОСУ полиција. Постојале су све институције српске државе, полиција, судство, цивилна заштита… Заставе Републике Србије истицале су се на званичне државне празнике као и у остатку Србије. А онда је завладао „Ацо Србин“ демонтирао институције српске државе и отворио врата сепаратистима ка северу Косова и Метохије. А да би камуфлирао целу издају он истиче српске заставе у чисто српским срединама.

Та превара не може да прође, јер нико други боље од од Срба са Косова и Метохије не може да препозна издају.

Косовска Митровица, 2. март 2022

Линк

http://www.nspm.rs/komentar-dana/niko-bolje-od-srba-sa-kim-ne-moze-da-prepozna-izdaju.html

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Запад свира, а сви остали, попут Русије и Кине, да плешу по задатим тоновима

Prenosimo

Рецепти за стварање функционалних и ефикасних политичких партија

Јово

Србија и даље не да Маровића

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x