Шведска, Француска и Немачка желе да их Украјина освети за – Полтаву, Бородино и Стаљинград

КРШ: Ово је најчешћа судбина западних војних оруђа упућена Украјини

МИНИСТРИ ОДБРАНЕ НАТО ПОДСТИЦАЛИ УКРАЈИНСКОГ КОЛЕГУ ДА ЗГАЗЕ, ДОТУКУ РУСЕ

Европљани сањају да се освете за све своје тешке војне поразе
  • Кијевски пропагандиста Алексеј Арестович овако је цитирао исказ украјинског министра Алексеја Резњикова о разговору са западним менторима-подстрекачима: „Сви су се са мном руковали у Рамштајну – сви! И говорили: „Молимо вас, дотуците гадове!“ Швеђани су додали: „За Полтаву!“ Французи: „За Бородино!“ И тако даље… Немци су ћутали, али су намигивали“
  • Идеолошки мегафон западних либерала, магазин The Economist, ово је учинио главном темом свог најновијег броја, поручивши читаоцима: „Захваљујући Владимиру Путину, најважнија земља у Европи се пробудила“…
  • The Economist пише и да би Немачка сада могла да се претвори у „ноћну мору Русије” – у „јачег, смелијег и одлучнијег лидера уједињеније Европе”. И закључује: „Немачкој је био преко потребан тај подстицај“

Аутор: Владимир Корнилов, публициста, РИА Новости

У пристојном друштву није уобичајено озбиљно цитирати, а још више анализирати речи „главног мачка Бајуна украјинске пропаганде“ Алексеја Арестовича.

Он непрестано лаже без гриже савести и, што је најчудесније, то ни не крије. Али, ово што је рекао у интервју усвом колеги Дмитрију Гордону не може се занемарити јер се Арестович позвао на министра одбране Украјине Алексеја Резњикова.На његов лични захтев и по његовом упутству.

Реч је о одломку у ком Резник описује састанак са западним колегама (министрима одбране) у америчкој ваздухопловној бази Рамштајн у Немачкој. То се мора дословно цитирати:

Сви су се са мном руковали у Рамштајну – сви! И говорили: „Молимо вас, дотуците гадове!“ Швеђани су додали: „За Полтаву!“ Французи: „За Бородино!“ И тако даље… Немци су ћутали, али су намигивали“.

     Западњаци траже освету за војне поразе од Русије из прошлости

Мора се претпоставити да су Немци својим намигивањем тражили освету за Стаљинград. Али они се суздржавају да то кажу наглас.

У ствари, ова изјава је значајна и важна.

Нисмо сумњали да колективни Запад рукама Украјинаца, којих му није нимало жао, покушава да ослаби Русију, да нам се освети за све своје претходне поразе и историјске увређености.

У свим наведеним примерима без изузетка (у случају Бородина, Полтаве и непоменутог Стаљинграда који се подразумеваа), наши преци су се борили и победили освајаче који су упали у нашу државу. А Европљани сањају да се освете за све своје поразе.

Битка код Полтаве донела је сјајну победу Русије над Шведском војском, која је доживела потпуни слом 1709. године и никада се од тог пораза није опоравила

Не сумњамо да је тако. Међутим, Запад то до сада није директно саопштавао, прикривајући своје праве тежње брбљањем о „одбрани демократије“ и о неким „европским вредностима“ које нико од њих не може ни да правилно формулише.

Речи Арестовича/Резникова потврђују да смо у праву: да се Запад у свом најављеном крсташком рату против Русије руководи политичком русофобијом и историјским реваншизмом.

Прошло је неколико дана, а Резњиков не оповргава речи Арестовича, чиме заправо потврђује речено. А Запад се, пак, прави да нико ништа слично није рекао.

Бајке о руским поразима

Ни један европски или амерички медиј није на било који начин одреаговао на ово важно признање праве природе деловања колективног Запада против Русије. А радо цитирају Арестовичеве бајке о „руским поразима“

Приметили су сам интервју. Али цитирање њихових министара одбране, који су открили праву суштину антируске кампање, из неког разлога није изазвало никакво интересовање европских медија. А штета јер се у тим речима могу препознати тектонски процеси преосмишљавања будућности Европе и фамозних „европских вредности“.

У њиховим речима је признање да точак историје враћа континент у мрачна времена. Уосталом, Европа је све ово доживела 20-30-их година прошлог века. Само што је русофобија тада цветала под брендом антикомунизма. У томе је цела разлика.

Сурова Стаљинграска битка између Немаца и Руса 1942. донела је победу Црвене армије и преокрет (уз битку из Курска)  у Другом светском рату и победу над фашизмом и нацизмом

Посебно вишезначна су “намигивања” представника Немачке.

Ова провидна алузија могла би се отписати као шала Гордона и Арестовича. Али, сви смо слушали изјаве немачких политичара о одбијању да се призна историјска кривица пред народима Русије. Без тога је тешко схватити говор канцелара Олафа Шолца пред Бундестагом 27. фебруара ове године.

Јер, Шолц је тада свечано најавио смену епоха, оптужујући руске власти да покушавају да „врате сат уназад, у 19. век и на борбу великих сила“. Као да те борбе није било у 20. веку.

Немачка покушава да званично одбије да призна историјску кривицу за рат и настанак фашизма

Изгледа да у Берлину постоји носталгија за 20. веком и за временом које је претходило „помирењу између Руса и Немаца после Другог светског рата“ (што је Шолц такође поменуо док се присећао „прошлог доба“).

       Није случајно што је један број немачких и руских медија овај говор протумачио управо као званично одбијање да се призна историјска кривица Немачке.

Садашње борбе око Харкова наговештавају од Русије ослобађање и овог важног града од НАТО-Украјинске окупације и слободу за руско и проруско становништво

Свакако није случајно ни што се у низу западних либералних медија сада појављују аналитички чланци у којима се са видним задовољством фиксира „рађање нове Немачке“.

Идеолошки мегафон западних либерала, магазин The Economist, ово је учинио главном темом свог најновијег броја, поручивши читаоцима: „Захваљујући Владимиру Путину, најважнија земља у Европи се пробудила“.

Да би описали своје емоције, аутори се нису устручавали ни да користе говор јапанског цара Хирохита у коме је оправдао агресивне, освајачке ратове своје земље 1930-их и 40-их година (опет, не случајна аналогија).

The Economist пише да би Немачка сада могла да се претвори у „ноћну мору Русије” – у „јачег, смелијег и одлучнијег лидера уједињеније Европе”.

И закључује: „Немачкој је био преко потребан тај подстицај“.

Вероватно ће се неко изненадити, али су британски листови ово исто, од речи до речи, писали о италијанским фашистима и немачким нацистима пре једног века.

Главни стратези руске операције Путин и Шојгу задовољни су досадашњим шестомесечним успесима у ослобађању руских територија у Украјини
Рађа ли се нова Немачка, или је то само сан…

Тада су се посебно трудили лист Daily Mail и његов оснивач и власник – први виконт Ротермер.

Он се није либио да лично потпише чланак под насловом “Ура за црнокошуљаше!” објављен јануара 1934. у којем је поздрављао британске и немачке нацисте.

Ротермер је у почетку своју љубав према нацистима објашњавао жељом да се заустави офанзива „бољшевизма“ у Европи који је у Британији био повезиван са Русима.

       Daily Mail је ради тога, заједно са тајним службама, креирао један од најрезонантнијих фалсификата 20. века – такозвано „писмо Зиновјева“ које је збацило прву лабуристичку владу у Британији.

Тек касније, пошто се блиско приближио Хитлеру, лорд Ротермер је агресију своје штампе усмерио углавном на Јевреје.

Породица Ротермер и даље поседује Daily Mail, који је и даље један од најтиражнијих листова у Британији, а наставља да ради исту ствар!

И Бородинска битка била је тежак пораз Француске војске 1812. од Руске армије, од којег се Французи никада нису опоравили

Као и пре 90 година, британска штампа наставља да хвали „промену епоха“ у Немачкој. Као и тада, она отворено позива „немачког орла“ да јуриша на Русију.

Сасвим у духу Daily Mail од пре једног века,  The Economist изражава наду да ће „нова Немачка“ ући у „сукоб око будућности континента“ јер је то „прилика за Немачку да поврати своје место у срцу Европе.”

Обратите пажњу на “поврати”.

Лидери и епохе се мењају, а Запад и даље сања о уништењу Русије као државе

То није ништа мање провидно од „намигивања Немаца“ у Рамштајну ради „освете за Стаљинград“.

Руски тенкови у запорошком месту Бахмуту: Насеље Бахмут на обали реке Бахмутке. Од 1704. године ту се насељавају козаци и градић постаје центар честих козачких побуна. Статус града Бахмут је стекао 1783. године. Ту се налазе богати рудници соли, бакра и каменог угља

 

Лидери и епохе се мењају, а Запад и даље сања о уништењу Русије као државе. Од времена Полтаве, Бородина, Стаљинграда, мало се тога променило у овом смислу.

Али, било би им довољно да прелистају уџбенике историје па да схвате две елементарне истине: а) Русија, упркос свему, увек побеђује; б) покушаји да се победи Русија – завршавају као страшне трагедије за оне који се у то упусте.

Линк

http://fakti.org/media-menju/svedska-francuska-i-nemacka-bi-da-ih-ukrajina-osveti-za-poltavu-borodino-i-staljingrad

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Немa ни стрaтегије ни воље зa променaмa

Јово

У Хагу би Милошевић могао бити ослобођен

Јово

Победник Вимблдона већ је познат

Јово
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x