Црна Гора добиће председника у другом кругу

Андрија Мандић подржао Јакова Милатовића

  • Мандић: У име Деморатског фронта дајем пуну подршку Милатовићу, позивам грађане да га подрже
  • Људи су подржали политику помирења која значи будућност Црне Горе. Побједе нашег колеге Милатовића у другом кругу нема без подршке ДФ-а
  • Основни циљ – да Ђукановић буде послат у политичку прошлост – је на путу да буде остварен

Предсједнички кандидат и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић, поручио да се нада да ће грађани вредновати то што ће тај политички савези “омогућити Милатовићу да буде предсједник Црне Горе”. Он је истакао да ће у другом кругу избора за шефа државе подржати кандидата Покрета Европа сад (ПЕС) Јакова Милатовића.

Он се, на конференцији за медије у Подгорици, захвалио сваком гласачу ДФ-а и коалиције “За будућност Црне Горе” (ЗБЦГ) што су га подржали на изборима, поручујући да су “добили много гласова”.

“Људи су подржали политику помирења и која значи будућност Црне Горе. Побједе нашег колеге Милатовића у другом кругу нема без подршке ДФ-а… Дајем вечерас у име ДФ-а пуну подршку Милатовићу, и позивам све грађане Црне Горе да га подрже. Наши гласачи, сви до посљедњег, да изађу и гласају за Милатовића, без обзира на то хоће ли он поштовати нашу подршку”, казао је Мандић на пресу у изборном штабу ДФ-а.

Он је навео да Црна Гора мора да крене новим путем, а да политика помирења може да буде на корист сваког грађанина.

                                          Јаков Милатовић

“Желим да се захвалим мом српском народу у Црној Гори и свима народима који су прихватили политику помирења. Пред нама су парламентарни избори. ДФ и коалиција око њега наступиће на њима. Послије ових резултата, завршено је вријеме бруталне и одвратне кампање провитв мене и ДФ-а. Измишљали су разне лажи и у овој кампањи. Тврдили су да смо ми и Демократска партија социјалиста (ДПС) двије стране исте медаље. Амбасаде су радиле против нас, водећи медији…”, рекао је Мандић.

Он је саопштио да се нада да ће грађани вредновати то што ће “ДФ омогућити Милатовићу да буде предсједник Црне Горе”.

“Не мислим да је он најбољи кандидат, али је кандидат иза кога треба да стане већинска Црна Гора. То је наша дужност и обавеза. Боримо се против (предсједника ДПС-а Мила) Ђукановића 25 година. То што ће неко од млађе генерације да формално промијени власт у Црној Гори, тј. да буде предсједник, то ме ни најмање не нервира, јер је мој главни циљ био да Ђукановић буде уклоњен с тог мјеста, јер је он симбол подјела и свега лошег у Црној Гори”, нагласио је Мандић.

Он је поручио и да је политика помирења пружене свима – и Црногорцима, и Бошњацима, и Албанцима, и Хрватима, и да је то “политика коју су заступали од почетка”.

“То што смо се у једном времену бранили и били оштри, то нико не треба да нам замјери”, рекао је Мандић, понављајући да је њихов главни циљ да Ђукановић буде прошлост.

“То радује мене и све ове људе који су били жртве тортуре Мила Ђукановића. Кад буду парламентарни избори, бићемо она снага која ће доминанто утицати на формирање нове владе. Велика побједа је вечерас остварена, та побједа ће бити крунисано подршком ДФ-а Милатовићу, будућем предсједнику Црне Горе. Нек му је срећна”, казао је.

Упитан планира ли да се држи заокрета у реторици који је направио у предизборној кампањи, и мисли ли да га је то коштало на изборима, он није директно одговорио.

“Можете да посматрате да ли нас кошта или не. Основни циљ – да Ђукановић буде послат у политичку прошлост – је на путу да буде остварен. Нисмо направили никакав посебан заокрет, и 2008. на предсједничким изборима сам причао о помирењу. Нисмо се продали Ђукановићу. Идеја коју је носио ДФ, она тријумфује. Идеја побједе над онима који су дијелили Црну Гору, много је важнија од појединачних политичких каријера било кога у Црној Гори”, казао је Мандић.

Он је поручио да у ДФ-у не одустају, те да знају да ће их пратити сви они људи који су у том савезу. Тврди да су ДФ на изборима подржали и “припадници народа који до сада нису гласали ДФ”.

Тај, како је рекао, потенцијал, ће се, према његовим ријечима, показати на парламентарним изборима.

“Вечерас смо радосни, зато што видимо да је дошао крај једној криминалној хоботници, човјеку који је истовремено био предсједник и шеф организоване криминалне групе која је државала заробљеном Црну Гору. Без ДФ-а и наше колиције нема промјена. Људи који су гласали за нас изаћи ће за 15 дана на изборе и завршити тужну причу која је владала у Црној Гори толике године. Желимо да се с том причом растенемо достојанствено, и да градимо нову Црну Гору, која ће уважити традицију, поштовати све људе, обезбиједити посао за сваког грађанина… Остварили смо политички циљ… Срећан сам, идемо напријед, Црна Гора иде напријед, сви смо задовољни и срећни”, закључио је Мандић.

https://www.vijesti.me/vijesti/politika/648480/mandic-dajem-u-ime-df-a-punu-podrsku-milatovicu-pozivam-gradjane-da-ga-podrze

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Мрачни и монструозни пројекти Пентагона, Сороша и Бајдена

Prenosimo

Како је Бајден понизио Британију

Prenosimo

Пуштање Републике Српске низ воду је кључна тачка у Вучићевој стратегији опстанка

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x