У атентату на Александра Дугина убијена његова ћерка

У подметнутој експлозији страдала Дарја Дугина

  • Терористи украјинског режима покушали су да ликвидирају Александра Дугина и убили су његову ћерку у аутомобилу
  • Девојка-возач која је возила преминула је на лицу места. Идентитет преминуле је утврђен – реч је о новинарки и политикологу Дарији Дугиној
  • Иза ове терористичке акције, у којој је сигурно учествовао Кијев, стоје англосаксонске безбедносне службе

Ћерка филозофа Александра Дугина, Дарја, погинула је у експлозији аутомобила у Подмосковљу, изјавио је лидер ДНР Денис Пушилин, који тврди да су у инцидент умешани „терористи украјинског режима“ и да им је циљ био њен отац.
Аутомобил је изгорео у Можајској улици у Одинцовском рејону Москве, а на лице места су изашле хитне службе.
„Терористи украјинског режима покушали су да ликвидирају Александра Дугина и убили су његову ћерку у аутомобилу. Вјечнаја памјат Дарји, била је права руска девојка“, написао је Пушилин на свом Телеграм каналу.
Дарја Дугина радила је у Међународном евроазијском покрету, на чијем челу је њен отац.

Подаци до којих се дошло у истрази показују да је злочин у којем је погинула Дарја Дугина био раније планиран и наручен, саопштио је Истражни комитет Русије.

Утврђено да је експлозивна направа била постављена испод аутомобила, испод седишта возача. “Дарја Дугина која се налазила за воланом погинула је на лицу места”, додаје с еу саопштењу.

Тренутно истражитељи, уз учешће стручњака из Главне управе за судску медицину Руског истражног комитета, настављају да врше увиђај на месту инцидента.

Покренут је кривични поступак због дизања у ваздух аутомобила новинарке и политиколога Дарије Дугине.
Према подацима истраге, 20. августа око 21 час, у близини села Бољшије Вјаземи, активирана je експлозивна направа у аутомобилу Toyota Land Cruiser, након чега се теренац запалио.
„Девојка-возач која је возила преминула је на лицу места. Идентитет преминуле је утврђен – реч је о новинарки и политикологу Дарији Дугиној“, наводи се у извештају.

Портпарола Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова, коментаришући овај немили догађај, рекла је да чека резултате истраге. “Ако се украјински траг потврди – а ову верзију је изнео лидер ДНР Денис Пушилин, а морају да га провере надлежни органи – онда треба говорити о политици државног тероризма коју спроводи кијевски режим”, написала је Захарова на свом телеграм каналу.

Она је истакла да се током последњих година накупило много чињеница који говоре у прилог томе: од политичких позива на насиље до учешћа украјинских државних структура у злочинима.

Дарија је рођена 1992. године, дипломирала је на Филозофском факултету Московског државног универзитета “Ломоносов”.

Њена погибија изазвала је шок и неверицу у руској јавности. Многи за овај злочин директно оптужују Кијев. Према неким информацијама, Дугин се налази у болници.

– Познати руски писац Захар Прилепин за смрт Дарје Дугине директно је оптужио Владимира Зеленског. Према његовим речима, председник Украјине је дао одобрење за убиство. „Одавно је јасно да то раде: дигли су у ваздух Моторолу, дигли у ваздух Гивија, покушај за покушајем атентата на Захарченка. Било их је неколико десетина“, написао је Прилепин;

– Лидер Доњецке Народне Републике Денис Пушилин саопштио је да су убиство извели украјински терористи. „Терористи украјинског режима покушали су да ликвидирају Александра Дугина и убили његову ћерку у аутомобилу. Вјечнаја памјат Дарји, била је права руска девојка“, написао је Пушилин;

– И сенатор Владимир Џабаров повезао је несрећу са професионалном делатношћу руског филозофа;

– Руски сенатор Андреј Клишас позвао је да се казне и извођачи и наручиоци злочина, „где год да се налазе“.

– Главна уредница агенције МИА “Русија севодња” Маргарита Симоњан такође је врло емотивно реаговала на свом телеграм каналу, затраживши да се гађају украјински центри где се доносе одлуке;

Дарја Дугина била је позната као новинарка и учесница политичких дебата на руским телевизијама. Она је активно подржавала специјалну војну операцију у Украјини и била укључена у санкциони списак Велике Британије. Имала је само 29 година.

Како је саопштио политиколог Сергеј Марков, након погибије ћерке, Александар Дугин се налази у болници.

Без обзира што је учешће украјинских терориста у овом чину ноторно, не треба изгубити из вида чињеницу да је деловање Александра Дугина највише штетило интересима Америке. Разоткривање правих интереса и улоге Америке у садашњости, као и интелектуални рад Дугина немерљиво више је шкодио америчким интересима него што је примарно и практично угрожавао стање на фронту у Украјини. Иза ове терористичке акције, у којој је сигурно учествовао Кијев, стоје англосаксонске безбедносне службе.

Измеђуснаијаве и https://sputnikportal.rs/20220821/sok-i-neverica-kako-je-ruska-javnost-reagovala-na-smrt-duginove-cerke-1141403920.html; https://sputnikportal.rs/20220821/istrazni-komitet-rusije-ubistvo-darje-dugine-je-bilo-naruceno-1141407233.html

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Запад би да некако демонизује Путина, али он није ни Садам, ни Милошевић, ни Гадафи

Јово

Неспособност Брисела води ка новом формату преговора

Јово

Страшна злостављања и убијања индијанске деце у Канади

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x