У атентату на Александра Дугина убијена његова ћерка

У подметнутој експлозији страдала Дарја Дугина

  • Терористи украјинског режима покушали су да ликвидирају Александра Дугина и убили су његову ћерку у аутомобилу
  • Девојка-возач која је возила преминула је на лицу места. Идентитет преминуле је утврђен – реч је о новинарки и политикологу Дарији Дугиној
  • Иза ове терористичке акције, у којој је сигурно учествовао Кијев, стоје англосаксонске безбедносне службе

Ћерка филозофа Александра Дугина, Дарја, погинула је у експлозији аутомобила у Подмосковљу, изјавио је лидер ДНР Денис Пушилин, који тврди да су у инцидент умешани „терористи украјинског режима“ и да им је циљ био њен отац.
Аутомобил је изгорео у Можајској улици у Одинцовском рејону Москве, а на лице места су изашле хитне службе.
„Терористи украјинског режима покушали су да ликвидирају Александра Дугина и убили су његову ћерку у аутомобилу. Вјечнаја памјат Дарји, била је права руска девојка“, написао је Пушилин на свом Телеграм каналу.
Дарја Дугина радила је у Међународном евроазијском покрету, на чијем челу је њен отац.

Подаци до којих се дошло у истрази показују да је злочин у којем је погинула Дарја Дугина био раније планиран и наручен, саопштио је Истражни комитет Русије.

Утврђено да је експлозивна направа била постављена испод аутомобила, испод седишта возача. “Дарја Дугина која се налазила за воланом погинула је на лицу места”, додаје с еу саопштењу.

Тренутно истражитељи, уз учешће стручњака из Главне управе за судску медицину Руског истражног комитета, настављају да врше увиђај на месту инцидента.

Покренут је кривични поступак због дизања у ваздух аутомобила новинарке и политиколога Дарије Дугине.
Према подацима истраге, 20. августа око 21 час, у близини села Бољшије Вјаземи, активирана je експлозивна направа у аутомобилу Toyota Land Cruiser, након чега се теренац запалио.
„Девојка-возач која је возила преминула је на лицу места. Идентитет преминуле је утврђен – реч је о новинарки и политикологу Дарији Дугиној“, наводи се у извештају.

Портпарола Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова, коментаришући овај немили догађај, рекла је да чека резултате истраге. “Ако се украјински траг потврди – а ову верзију је изнео лидер ДНР Денис Пушилин, а морају да га провере надлежни органи – онда треба говорити о политици државног тероризма коју спроводи кијевски режим”, написала је Захарова на свом телеграм каналу.

Она је истакла да се током последњих година накупило много чињеница који говоре у прилог томе: од политичких позива на насиље до учешћа украјинских државних структура у злочинима.

Дарија је рођена 1992. године, дипломирала је на Филозофском факултету Московског државног универзитета “Ломоносов”.

Њена погибија изазвала је шок и неверицу у руској јавности. Многи за овај злочин директно оптужују Кијев. Према неким информацијама, Дугин се налази у болници.

– Познати руски писац Захар Прилепин за смрт Дарје Дугине директно је оптужио Владимира Зеленског. Према његовим речима, председник Украјине је дао одобрење за убиство. „Одавно је јасно да то раде: дигли су у ваздух Моторолу, дигли у ваздух Гивија, покушај за покушајем атентата на Захарченка. Било их је неколико десетина“, написао је Прилепин;

– Лидер Доњецке Народне Републике Денис Пушилин саопштио је да су убиство извели украјински терористи. „Терористи украјинског режима покушали су да ликвидирају Александра Дугина и убили његову ћерку у аутомобилу. Вјечнаја памјат Дарји, била је права руска девојка“, написао је Пушилин;

– И сенатор Владимир Џабаров повезао је несрећу са професионалном делатношћу руског филозофа;

– Руски сенатор Андреј Клишас позвао је да се казне и извођачи и наручиоци злочина, „где год да се налазе“.

– Главна уредница агенције МИА “Русија севодња” Маргарита Симоњан такође је врло емотивно реаговала на свом телеграм каналу, затраживши да се гађају украјински центри где се доносе одлуке;

Дарја Дугина била је позната као новинарка и учесница политичких дебата на руским телевизијама. Она је активно подржавала специјалну војну операцију у Украјини и била укључена у санкциони списак Велике Британије. Имала је само 29 година.

Како је саопштио политиколог Сергеј Марков, након погибије ћерке, Александар Дугин се налази у болници.

Без обзира што је учешће украјинских терориста у овом чину ноторно, не треба изгубити из вида чињеницу да је деловање Александра Дугина највише штетило интересима Америке. Разоткривање правих интереса и улоге Америке у садашњости, као и интелектуални рад Дугина немерљиво више је шкодио америчким интересима него што је примарно и практично угрожавао стање на фронту у Украјини. Иза ове терористичке акције, у којој је сигурно учествовао Кијев, стоје англосаксонске безбедносне службе.

Измеђуснаијаве и https://sputnikportal.rs/20220821/sok-i-neverica-kako-je-ruska-javnost-reagovala-na-smrt-duginove-cerke-1141403920.html; https://sputnikportal.rs/20220821/istrazni-komitet-rusije-ubistvo-darje-dugine-je-bilo-naruceno-1141407233.html

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Костићу покај се или дај оставку

Prenosimo

У чему је тајна Ђоковићевог спектакуларног повратака из дубоког понора у врх светског тениса

Јово

Кампања мржње Запада и наставак свих ратова против Русије

Gost autor
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x