Учинили смо све да се прекине са пљачком пензионера и врати отето

Синдикати руководства војних пензионера енергично и упорно траже отета права од државе Србије

Саопштење Удружења синдиката пензионисаних војних лица Србије пониженим и опљачканим пензионерима

 • Ми пензионери немамо више времена да живимо од лажи и обећања властодржаца и немамо право да својој деци остављамо деспотију са уништеним институцијама
 • Пензионери немају времена за чекање, накарадни систем мора да се мења на изборима
 • Институције државе Србије, у складу са Уставом и законима РС, нису нас заштитиле од пљачке, манипулација, криминала и бахатости актуелне власти
 • Гласајмо за промене!

Ми који смо од 2015. године РФ ПИО, Влади РС, министарствима, председнику РС, НСРС, Уставном суду РС, Заштитнику грађана, Поверенику за заштиту информација од јавног значаја, РТС и другим медијима својим иницијативама, предлозима, захтевима и јавним протестима учинили све да се прекине са пљачком пензионера и РФ ПИО. Тражимо да се отето врати. Обраћамо се пониженим и опљачканим пензионерима Србије  да аргументовано кажемо да нас, институције државе Србије, у складу са Уставом и законима РС нису заштитиле од пљачке, манипулација, криминала и бахатости  актуелне власти.

А жртве дискриминције, манипулација и отимања пензија су сви пензионери Србије јер од 2012. године, пензије свим пензионерима нису усклађиване у потребној мери тако да је њихова садашња реална вредност мања него 2012. године. Те 2012. године  на власт су поново дошли они који су 1991. године учествовали у разбијању заједничке државе и отимању наше младости, здравља и слободе.

Протести пензионера су чести са јасним захтевима, али држава не реагује, па преостаје ништа друго до тужбе суду у Стразбуру

Уморни од  живота који нас је немилосрдно шибао немамо више времена да живимо од лажи и обећања властодржаца и немамо право да својој деци остављамо деспотију са уништеним институцијама. Једина моћ коју имамо за промену система и власти која игнорише законска права и потребе својих грађана је наш глас на предстојећим изборима.

Странке на власти су разбиле и поделиле Савез пензионера Србије као највећу пензионерску организацију стављајући је у функцију очувања власти. Савез пензионера Србије је са председником Андријом Савићем на предстојећим изборима „додељен“ СПС да му увећа број гласача, јер се дави после дугогодишње издаје радника, пољопривредника и пензионера.

Министарство рада, Савез пензионера и медији нису на наше иницијативе покренули јавну расправу о девастацији пензијског система СРбије и потреби његове реформе тако да њиме већински управљају представници пензионерских и организција синдиката запослених, да се отето од пензионера и РФ ПИО врати, ванредно ускладе све пензије, изједначе и увећају најниже пензије и укину друге неправде.

Протест из 2018. године: да ли ће се исправити учињена неправда према пензионерима

Уверени да ће се после избора створити услови за широку друштвену расправу о будућности пензијског система позивамо пензионере Србије  да обавезно са својом децом изађу на изборе и гласају за демократске промене.   Позивамо их да не гласају за оне који су:

 1. Гарантовали да неће смањивати пензије а онда су смањењем и недовољним усклађивањем са инфлацијом од пензионере отели неколико милијарди евра,
 2. Зајахали тужилаштво и судство због чега није било оцене уставности закона о смањењу пензија, покретања поступака за убиства, корупцију, распродају и пљачку националних ресурса Србије.
 3. Отели већинско управљање РФ ПИО и донели одлуке о тајкунској приватизацији бања и друге имовине фонда,
 4. Игнорицали обавезу враћања пензија отетих смањењем од новембра 2014 до септембра 2018. године,
 5. Непрекидно нас понижавали захваљивањем за доприносу пензионера финансијској стабилизацији јавних финансија, смањењем пензија, иако ми на то никада нисмо добровољно пристали,
 6. Превременим старосним пензионерима са 40 година стажа трајно смањили пензије,
 7. Дискриминисали пољопривредне пензионере најнижим или гарантованим пензијама које су мање од најнижих пензија осталих категорија пензионера,
 8. Изменама Закона о раду нашу децу отерали у бели свет или их у Србији претворили у робове а послодавцима омогућили да манипулишу уплатама доприноса ПИО од којих се исплаћују пензије.

Поштовани пензионери ко ће, ако не ми, да се бори за наша стечена права, достојанствену старост и сигурну будућност наше деце у Србији. И зато са својом децом и унуцима изађимо 3. априла и гласајмо за промене!

УДРУЖЕЊЕ СИНДИКАТА ПЕНЗИОНИСАНИХ
ВОЈНИХ ЛИЦА СРБИЈЕ

Јован Тамбурић, председник

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Порука Срба свима: Руси и Срби браћа заувек

Јово

Влада Србије спровела ново задуживање по грбачи народа

Prenosimo

Пала Влада Црне Горе

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x