Уследиће ускоро брзе истраге, ефикасне и правичне пресуде

САД од Србије очекује: Решите Kосово и криминално судство, казните убице

 

  • Србија ће морати да буде део нормалног света, милом или силом. Лепом речју, или шибом.
  • САД су савршено свесне тога шта ради владајућа мафија својим политичким противницима.
  • САД су кроз изјаве професора Даниела Сервера јасно рекле да режим у Србији сматрају криминалном организацијом, која „краде“ државне и националне ресурсе и буџет

Пишу: Војин Ракић и Александар Фатић

„Kукавички режим највише страхује од бојкота избора и могућности да опозиционе странке, упркос новцу који им се нуди, упркос привилегијама које им се стављају у изглед, одлуче да Вучића и његове навијаче истерају на чистину пред Сједињеним Америчким Државама: да покажу да је власт имагинарна, да је заснована на корупцији неколико сателитских покрета и странака, на тоталној узурпацији све три гране власти од стране једног човека који предводи мафијашко удружење које је база његовог утицаја, као и на масовној криминализацији фиктивних институција и застрашивању свих учесника у друштвеном поретку“ , наводе у коауторском тексту професори Александар Фатић и Војин Ракић.

„Сада на две кључне позиције за Србију унутар америчке Администрације имамо два нова човека: Габриела Ескобара и Kристофера Хила.

Обећања Бајдену Вучић мора да испуни

Треба бити јасан у погледу обећања које је режим дао тада потпредседнику, а сада председнику САД, Џозефу Бајдену, а о којима је у недавном интервјуу српским медијима говорио бивши амерички амбасадор у Београду, и сада званичник Стејт Департмента, Мајкл Kирби.

Режим мора да рашчисти са убицама и да приведе правди налогодавце и извршиоце убиства браће Битићи, америчких држављана који су убијени након што су одведени из затвора од стране припадника специјалних јединица полиције. То су САД тражиле и, како сазнајемо из најпоузданијих извора, на то се режим чврсто обавезао.

Успут, режим ће морати да приведе правди и извршиоце убиства Владимира Цвијана и Оливера Ивановића. Ми нисмо заборавили на ова два човека чији лешеви су нашем народу трагичан спомен, а Вучићу вероватно леп украс на владавини овог режима.

САД: против промена статуса у БиХ

Потом, клика на власти ће морати да престане да кокетира са разарањем Босне и Херцеговине. Александру Вучићу и његовим саучесницима треба да буде јасно да се Босна и Херцеговина неће распарчавати ни на који начин, да ће њена престоница остати Сарајево, а да ће статус Републике Српске остати дефинисан међународним договорима и уговорима и да никаквог рата, ни сукоба, ни отцепљења у Босни и Херцеговини неће бити.

То би Александру Вучићу требало да буде кристално јасно, како не би било неспоразума са САД који би могао имати трагичне реперкусије за Србију и за све оне који мисле да се данас може остајати на власти спровођењем политике Слободана Милошевића на подручју Балкана.

Требало би да му буде савршено јасно да никаквог „српског света“ неће бити, да је то једна психотична конфабулација људи који сачињавају овај болесни и криминални режим, и ништа више од тога, те да ће, напротив, Србија морати да буде део нормалног света, милом или силом. Лепом речју, или шибом.

Председник Бајден је то преко својих представника врло јасно, несумњивим дипломатским језиком, режиму ставио до знања. Ако Вучић разуме барем мало дипломатски речник, а не само језик бакље и петарде, крај своје владавине ће можда одложити за пар месеци – иако га неће учинити мање трагичним по себе.

М. Мајић: Судства фактички више нема

Затим, судство ће морати радикално да се прочисти транзиционом правдом, мораће да се изграде нови затвори и да се изврше радикалне казне над криминалцима на судијским и тужилачким функцијама каквих постоји на хиљаде у Србији. Садашње стање у правосуђу, које у својим изјавама описује судија Миодраг Мајић, између осталих, говори о томе да судства фактички више нема, те да се мора почети од оних неколико судија, који су остали часни људи, и испочетка градити правосудни систем кога је начео „жути“ тумор, а потпуно уништио СНС-ов метастазирани карцином.

Kосово се мора решити јасним и часним дијалогом, без замајавања српске јавности, али и без замајавања међународних актера. А поготово без даљег лагања и покушаја варања Вашингтона.

Таква политика била је могућа у време владавине Доналда Трампа, који је и сам био нека врста оперетског лика, али то није могуће са председником Бајденом, то није могуће са Kристофером Хилом, и то није могуће са државним секретаром Блинкеном.

Kосово мора да се реши на узајамно задовољавајући начин, и овај режим, који је цео свој злочиначки пут до сада градио захваљујући кредиту који је имао од САД, заснованом на лажним обећањима о решавању питања Kосова, мораће да преузме одговорност за испуњење обећања која је дао.

Kосово мора да се реши на узајамно задовољавајући начин

САД су савршено свесне тога шта ради владајућа мафија својим политичким противницима. Знају кога прати и прислушкује, које тачно појединце застрашује претњама хапшењем, јавно изреченим претњама због изговорене речи и медијског иступања, које провлачи кроз медијски муљ СНС-гласила, које своје политичке противнике слика на улици, коме хаварише аутомобиле и на који начин, коме подмеће сумњиве жене и мушкарце да би их компромитовали или дестабилисали, којим људима та мафија отима децу и шурује са најгорима како родитељи у режимској немилости своју децу не могу да виђају.

Знају да се ради о мафији за коју у САД постоји посебан закон, под називом РИЦО:  Racketeering Influence Corrupt Organisations Act и за коју је председник Бајден наложио формирање листе имена која је већ месецима у изради и која се допуњава.

РИЦО закон, којим се организације попут владајућег режима процесуирају у САД, прави је специјални закон оне врсте какав ће бити уведен у Србији, у сарадњи са САД, непосредно након смене овог режима.

Брзе и ефикасне истраге и оптужбе за злочине

То је закон који омогућава да се оптужнице формирају на релативно слободан начин, да се правила доказивања прилагоде великим могућностима мафије да прикрива доказе, и да се, у суштини, основана сумња да су чињена тешка политичка и правосудна кривична дела, по једном убрзаном поступку преводи у пресуде које се потом брзо извршавају.

САД су кроз изјаве професора Даниела Сервера јасно рекле да режим у Србији сматрају криминалном организацијом, која „краде“ државне и националне ресурсе и буџет, као и да тај режим сада сматрају политичким непријатељем, јер он више чак ни „не седи на две столице“, како је то рекао Сервер, него се потпуно окренуо источњачким деспотијама, пре свега Kини, која нарушава западне вредности и поткопава економију и политику како Европске уније, тако и САД.

Лешеви већ поменутих невино убијених људи и многих других за које можда не знамо, вапију за правдом и за истином. Србија је сада брисани простор на коме ће се артикулисати ко су сателити режима, један по један, у јаркој светлости дана, наочиглед народа и наочиглед САД.

Сваки акт против противника режима, али и свака колаборација са режимом, сада су потпуно очигледни: од стране разних огранака режима, од стране парарежимских снага у безбедносним структурама, од стране судија и тужилаца, од стране руководилаца јавних установа, од стране свих носилаца власти било које врсте, као и од сателитских странака режима и сателитских ГОНГО невладиних организација.

Они сви потпадају под РИЦО:  Racketeering Influence Corrupt Organisations Act

Сви се сада гледамо у очи, а све нас гледају људи који једино могу, и увек су једино могли, да рашчишћавају ствари на Балкану, од рата у Босни до данас.

Људи који седе у Влади и многим другим институцијама Сједињених Америчких Држава и који ће ускоро бити на водећим позицијама у америчкој амбасади у Београду. Наши лични пријатељи, пријатељи нашег народа, историјски савезници демократске Србије“.

Карикатуре. Предраг Кораксић Коракс

Линк

https://nova.rs/vesti/politika/sad-od-srbije-ocekuje-resite-kosovo-i-kriminalno-sudstvo-kaznite-ubice/

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Бездушни циркузанти на гробљима

Јово

ЕУ ће Вучићу опростити и Бањску

Prenosimo

Одсуство моралне вертикале несрећног човека Владимира Костића

Gost autor
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x