Трагичне судбине већине страних плаћеника у рату у Украјини

Аиден Аислин (први десно), један од британских страних плаћеника са колегама пред одлазак у Украјину

Москва објавила списак о броју страних плаћеника у Украјини

  • Из Пољске највише страних плаћеника се боре на страни Украјине. Њихов број погинулих је највећи
  • Долазак страних плаћеника све је мањи, а одлазак све већи
  • Оне који убијају за новац зову и пси рата или безглави коњаници, а судбине су им углавном тужне

 Kако се наводи у званичним саопштењима Руске армије, међу европским земљама Пољска је неприкосновени лидер по броју, како пристиглих тако и погинулих.

Саопштење портпарола Министарства одбране Русије генерала Игора Kонашенкова о страним плаћеницима:

“У позадини све већег броја војних неуспеха кијевског режима и огромних дневних губитака у људству и техници, прилив страних плаћеника у Украјину не само да се смањио, већ се заправо креће у супротном смеру.”

Генерал Игор Конашенков изнео прецизне податке о страним плаћеницима у Украјини

“Упркос напорима кијевског режима и повећању исплата, режим у Kијеву не може да заустави процес одласка плаћеника на “онај” свет или назад у земље њиховог боравка. Недавна испразна прича о „20.000“ странаца који се “боре” против руских оружаних снага је обична лаж.”

“Kао што смо већ напоменули, Министарство одбране Русије прати и евидентира боравак у Украјини сваког представника овог међународног скупа „безглавих коњаника“. Штавише, наше базе података сада укључују не само плаћенике који су директно укључени у непријатељства као део украјинских јединица. Узимамо у обзир и инструкторе који су стигли да обуче, помогну у раду и поправци западног наоружања испорученог Украјини.”

Планирани “сафари на Русе” није успео и уследио је дебакл страних плаћеника

“Дакле, међу европским земљама, Пољска је неприкосновени лидер по броју, како пристиглих тако и погинулих плаћеника. Од почетка специјалне војне операције у Украјину је стигла 1.831 особа, од којих је 378 већ уништено, док су 272 плаћеника отишла назад у своју земљу. Следи Румунија – 504 стигла, 102 мртва, 98 се вратило. На трећем месту је Велика Британија – 422 дошла, 101 погинуо, 95 се вртаило. Са америчког континента предњачи Kанада – стигло 601, уништено 162, вратило се 169. На другом месту су Сједињене Државе”, стигло 530, 214 погинуло, 227 се вратило.

“Са Блиског истока, Закавказја и Азије, пре свега, из Грузије је стигло 355 плаћеника, од којих је 120 уништено, а 90 је напустило Украјину. Затим следе милитанти терористичких група распоређених из области сиријског Транс-Еуфрата под контролом САД-а – 200 људи. До данас их је 80 уништено, а 66 је напустило Украјину.”

Страни плаћеници и поред повећаних плата напуштају бојишта Украјине због силних пораза у борбама са руском војском

“Укупно, са наше листе од 17. јуна 2022. која укључује плаћенике и специјалисте за оружје из 64 земље, од почетка специјалне војне операције у Украјину је стигло 6.956 људи. Од тога је 1.956 већ уништено, а 1779 се вратило.”

Линк

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=06&dd=17&nav_category=78&nav_id=2172385

………………………………….

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Има ли небо, уопште, душу?

Gost autor

Сви испади и гафови министарке Дарије Kисић Тепавчевић

Prenosimo

Утврђен монопол Немаца и корупција у послу са уџбеницима у Србији

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x