СРАМОТА СРБИЈЕ ДО НЕБА

Грађани Србије чекали су велики догађај одавања почасти јунацима Другог светског рата целу годину, а онда је неко дрско увео мрак у Србију

Срби без војне Параде победе из Москве

РТС, јавни сервис Србије није преносио  9. маја војну параду из Москве поводом Дана победе над фашизмом из, за сада, непознатих разлога!
  • Зашто није било преноса велике војне Параде ?
  • Ко је то одлучио, у чије име и зашто? И тако лишио милионе грађана Србије да прате велики, часни и достојанствени догађај када се клањамо прецима који су нам донели, даровали слободу, а многи од њих и дали животе за своје потомке.

Радио телевизија Србије (РТС) , јавни медијски сервис који својим новцем финансирају грађани Србије, јуче, 9. маја није преносила велику војну Параду  победе из Москве поводом Дана победе над фашизмом!

Поводом Дана победе над фашизмом Руска Федерација, а раније СССР од 1945. године обележавају великим војним дефилеом сећање на све погинуле војнике који су бранили отаџбину у Другом светском рату !

Грађани Србије, иако су последњих година на то навикли, нису могли да прате на ТВ екранима ову задивљујућу манифестацију војне моћи Русије и да виде параду у Москви, у земљи која је победу над фашизмом, нацизмом, платила са 22 милиона погинулих људи ослобађајући Русију, али и десетине других земаља од пошасти фашизма.

Ослободиоци Србије.- Војници Црвене армије у ослобођеном Београду, 20. октобра 1944. испред Палате Албаније. Заједно са партизанима јуначки су гинули за слободу Срба

Тако Срби нису могли да уживају у праћењу војне параде посвећене јунацима који су, уз хиљаде жртава, октобра 1944. године ослобађали Србију и Београд.

Срамота зар не?

Уместо тога, на првом каналу РТС доминирали су наслови „Београд на Дан Европе у бојама Европске уније“, „Дан Европе и Дан победе“, а у студију РТС гостује амбасадор ЕУ који говори о „руској агресији у Украјини“.

Горак укус у устима!

Срамота према небројеним жртвама жртвама које су пале у Другом светском рату за слободу свих нас.

Значи ли ово да се Србија данас одриче свог учешћа у победи над фашизмом? Да смо заборавили и своје небројене жртве? Да заборављамо Јасеновац, Пребиловце, Сремски фронт?

 Сајт Искра и Редакција “Између сна и јаве”

……………………………………………

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Не убија Ковид — убијају Ковиденти

Gost autor

На делу брутални покушај социјалне ликвидације Ракића  

Gost autor

О црногорском попису

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Д. Зб.
Д. Зб.
2 година раније

РТС, који српски народ плаћа под принудом, обрукао нас је и понизио. Чак су на тај начин (без преноса Параде победе) заборавили и понизили своје раднике који су зверски 1999. у рату против Србије побили нови фашисти.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x