Сорош повећава власништво у пољским медијима

Сорош заузима боље позиције пред парламентарне изборе у Пољској

  • Глобалистичка војска чије крило предводи Сорош не жели да изгуби тачку ослонца – Пољску, преко које угрожава Русију

Компанија “Плуралис БВ”, међу чијим акционарима је и Фонд за економски развој америчког милијардера Џорџа Сороша, повећаће власништво над водећим пољским издавачем новина, у сусрет пољским парламентарним изборима.

“Плуралис БВ” са седиштем у Амстердаму, купио је додатних 20 одсто удела у “Греми Медиа СА” од КЦИ који се налази на варшавској берзи, повећавши тако власништво над компанијом на 57 одсто, а вредност трансакције није објављена, преноси “Блумберг”.

КЦИ је у власништву пољског бизнисмена и филмског продуцента Гжегожа Хајдаровича, који се више пута жалио на политички притисак на медијско тржиште, а крајем 2021. “Плуралис” је пристао да инвестира у “Греми Медиа” са опцијом куповине додатног удела касније.

До споразума је дошло након што је Фондација за отворено друштво, организација у власништву Џорџа Сороша вредна 25 милијарди долара, одлучила да прекине велики део активности у Европској унији усред смањења броја запослених под новим руководством.

Инвестициони фонд за развој медија, који међу својим финансијерима наводи Сорошеву Фондацију за отворено друштво, такође је инвеститор у “Плуралису”, као и у две друге медијске компаније у Пољској.

Владајућа странка Право и правда покушава да пооштри контролу над независним медијима у Пољској док настоји да остане на власти трећи узастопни мандат на изборима заказаним за 15. октобар, наводи “Блумберг”.

https://rt.rs/svet/46931-soros-kompanija-poljski-mediji/

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Масакр у Сребреници: докази, контекст, политика

Prenosimo

Уместо што моли Запад да притисне Приштину – Београд да нађе алтернативна тржишта

Gost autor

Марко Јакшић: У Милоша Ковића немам поверења

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x