СНС уништио поред ЕПС-а и Телекома и СДПР

Војници масовно напуштају Војску Србије

  • Зашто је формирана тајну службу при војсци, пета у држави, оснивањем Центра за оперативно-техничку подршку при Војној полицији
  • СДПР је једно од најнеуспешнијих предузећа за трговину оружјем у Србији.
  • Трговац оружјем Слободан Тешић, кадар СНС, продаје српско оружје које купује испод цене и тако се богати
  • Какве послове обавља Вучићев пријатељ Бранислав Простран?
  • Полицијски службеник Милан Вукомановић, запослен у Одељењу УКП-а за борбу против корупције, смењен само зато што је открио коруптивне радње „Застава оружја“ и Слободана Тешића.
  • Синиша Мали је познат по томе да воли станове, скупе аутомобиле, јахте, апартмане и да је умешан у највећи број афера од свих министара у свим владама СНС-а
  • Са фирмом ’Монтоп’ Марка Босанца Боскета склопљен је уговор од 100 милиона евра за очитавање бројила, а бројила не очитавају

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић предложио је данас у Скупштини Србије амандман по којем би припадницима Војске Србије следеће године плате биле повећане за најмање 30 одсто.

„У току је велики одлив људи из Војске Србије, а власт то крије, што је велики проблем. Неопходно је повећати плате припадницима војске“, рекао је Алексић на седници парламента.

Алексић је истакао да председник Србије Александар Вучић и „његов режим“ злоупотребљавају војску за своју кампању, и да је професионалне војнике „у мирнодопским условима држала у касарнским условима“.

Мирослав Алексић, посланик изнео је врло аргументоване критике на рачун рада државних функционера и највиших представника власти и Владе Србије

„Министру одбране Милошу Вучевићу и онима који злоупотребљавају војску је познато колика је попуњеност бригада и да, нажалост, нису оперативно оспособљене. Нећу да износим податке о попуњености, јер сам патриота и волим Србију“, рекао је Алексић.

„Њима то, нажалост, није важно, нити им је важно што војници напуштају војску, а то покушавају да реше тако што Вучевић каже да ће бити послати на служење војног рока сви који нису били у војсци, а млађи су од 40 година“, додао је Алексић.

Милош Вучевић, нови министар одбране има велике проблеме које треба да решава у Војсци Србије

Алексић је истакао да им то није сметало да формирају тајну службу при војсци, пету у држави, оснивањем Центра за оперативно-техничку подршку при Војној полицији.

„Реч је о служби при Генералштабу Војске Србије, коју не контролишу ни Министарство одбране ни држава.  Шта раде они тамо, шта ради Ђура Јованић Пекар, шеф ВБА? Прогања опозицију и грађане Србије без икакве контроле. Купили су најсавременију опрему за праћење и прислушкивање, а нема пара за војнике“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је власт од СДПР-а направила једно од најнеуспешнијих предузећа за трговину оружјем у Србији.

„Поред Телекома и ЕПС-а које сте упропастили, уништили сте и СДПР, који сте задужили емитовањем обвезница за више од 300 милиона евра и дали сте све агенте за продају оружја Слободану Тешићу, који се сада богати као ваш кадар продајући српско оружје које купује испод цене“, рекао је Алексић министру финансија Синиши Малом и представницима Владе Србије присутним у скупштинској сали.

Трговац оружјем Слободан Тешић је фаворизован од државних органа и силно се богати у продаји оружја, на слици његова вила на Златибору

Алексић је додао да Тешићу у томе помажу Ненад Милорадовић Баћа, сива еминенција у Министарству одбране, директор ВБА Ђура Јованић Пекар, као  и Бранислав Простран, који је лични пријатељ породице Вучић и „са њом путује по манастирима“ и прави зграде, и уништава Војску Србије.

„Ту су и фирме ’Тикен’ и ’Проинтер’, познате Синиши Малом, које се као баве софтвером, па им је било мало да узимају све паре за разне услуге од Министарства финансија, него сада узимају и од војске и СДПР-а“, рекао је Алексић.

Бранислав Простран, Вучићев блиски сарадник учествује у разним илегалним пословима

Алексић је навео да је „власт огрезла у криминалу и корупцији“, а као доказ је показао налог којим се полицијски службеник Милан Вукомановић, запослен у Одељењу УКП-а за борбу против корупције, смењује само зато што је открио коруптивне радње „Застава оружја“ и Слободана Тешића.

Посланик Народне странке Борислав Новаковић предложио је да запосленима у државној управи плате буду повећане за 20 одсто, уместо за предложених 12,5 одсто.

„Сматрам да је то суштински важно. Супстанцијални део политике не чинимо ми, политичари, јер се ми у зависности од политичке воље грађана мењамо на четири, осам или 12 година, а чувари знања и они о којима би највише требало да бринемо су људи који раде у јавној управи и комуналним предузећима. Важно је да ти људи, који брину о општем интересу, буду награђени“, рекао је Новаковић.

Ђуро Јованић Пекар, директор ВБА 

Посланик Народне странке Ђорђе Станковић рекао је да у Нишу „стање никад није било горе“ и да је инфраструктура у катастрофалном стању.

„Улице личе на пејзаж Марса, а готово сви директори и начелници управа су у статусу вршилаца дужности“, рекао је Станковић.

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић предложио је данас у Скупштини Србије да се ограничи могућност одлучивања министру финансија Синиши Малом да по својој вољи санкционише оне који су злоупотребили новац из буџета.

Нераздвојни тандем, премијерка Брнабић и министар финасија С. Мали једно другом помажу у врло сумњивим пословима

Свако ко је прекршио закон мора бити кажњен, јер ако дамо Синиши Малом да он о томе одлучује, то би било као да пустимо козу да чува купус. Синиша Мали је познат по томе да воли станове, скупе аутомобиле, јахте, апартмане и да је умешан у највећи број афера од свих министара у свим владама СНС-а“, рекао је Алексић на седници парламента на којој се расправља о амандманима на буџет за 2023. годину.

„Да је среће, Синиша Мали не би ни могао да буде министар, а ви сте му дали ни мање ни више него да располаже са две трећине буџета који пуне сви грађани Србије“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да би министарка правде Маја Поповић, када помиње пљачкашке приватизације, требало да се обрати Синиши Малом, који је био директор Центра за аукције у приватизацијама.

„Данас је Синиша Мали подигао летвицу својих афера када је посланицима опозиције рекао да су плаћени да раде против интереса своје земље. Ако то није вређање достојанства скупштине и вређање посланика, онда не знам шта јесте. Мали нема право да вређа посланике“, рекао је Алексић.

Алексић је позвао владајућу већину да подржи оснивање анкетног одбора за утврђивање стања у Војсци Србије.  

Марко Босанац, председник компаније “Монтоп груп” добио огроман посао у ЕПС од стотину милиона евра, а очитавања бројила нема

Посланик Народне странке рекао је да власт тврди да ће из буџета бити издвојено милијарду евра за ЕПС због депресиране цене струје, па ЕПС бележи губитке, али да то није тачно, јер су губици узроковани лошом организацијом и јер је тим предузећем годинама управљао власник печењаре Милорад Грчић.

„Фирма ’Електроизградња Бајина Башта’, чији је неформални власник Звонко Веселиновић, продаје бетонске стубове ЕПС-у за 300 евра, а те исте стубове продаје Електродистрибуцији Црне Горе за 150 евра. Таквом корупцијом се губи новац. ЕПС плаћа 15 милиона евра за приватно обезбеђење, а са фирмом ’Монтоп’ Марка Босанца Боскета склопљен је уговор од 100 милиона евра за очитавање бројила. Зато су настали губици“, рекао је Новаковић.

ЛИНК

https://www.narodna.org.rs/sr-cyrl/vesti/narodna-stranka-miroslav-aleksic-vojska-srbije-plate-borislav-novakovic-djordje-stankovic

https://www.narodna.org.rs/sr-cyrl/vesti/narodna-stranka-miroslav-aleksic-sinisa-mali-budzet-borislav-novakovic

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Пуштање Републике Српске низ воду је кључна тачка у Вучићевој стратегији опстанка

Prenosimo

Укупно 61 година затвора за 16 оптужених професора због извршења 65 радњи кривичног дела

Јово

Кад се добро живи добра је и влада

Јово
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x