Слобода Асанжу: У суботу 8. октобра у 13 сати испред Амбасаде Велике Британије

Протест свих Удружења новинара Србије против изручења Асанжа САД

Поштоване колеге и колегинице,

Независно удружење новинара Србије, Удружење новинара Србије и Синдикат новинара Србије позивају своје колегинице и колеге да се придруже светском медијском протесту због одлуке британског правосуђа да Сједињеним Америчким Државама изруче Џулијана Асанжа.

Ова удружења позивају своје колеге да се окупе испред Амбасаде Велике Британије (Ресавска 46) у суботу 8. октобра у 13 сати, где ће изразити своје незадовољство одлуком Владе Велике Британије. Уједно, позивају се новинари да за ту прилику понесу ПРЕСС прслуке и своје новинарске легитимације.

МЕСТО ОКУПЉАЊА НОВИНАРА: БРИТАНСКА АМБАСАДА, РЕСАВСКА 46

Европска и међународна федерација новинара (ЕФЈ-ИФЈ) позвале су све новинарске синдикате, организације за слободу штампе и новинаре да се мобилишу и изразе своју солидарност. У Лондону ће људски ланац опколити зграду парламента,  како би се супротставио изручењу Џулијана Асанжа, оснивача Викиликса, и позвао америчку владу да одбаци све оптужбе против њега.

 

,,Ако се довољно нас окупи да опколимо Парламент за неколико недеља, тај процес може бити заустављен“, наводи се у саопштењу Националног синдиката новинара Велике Британије.

……………………………..

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Пут у неповрат?

Славко

Каменом на Бога

Gost autor

Инфлација и стога бесмисленост и штетност апела

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x