Свако дете у Србији имаће свој број и шифру

ДЕЦА БРОЈЕВИ: уводи се непотребно нови опасан систем регистровања деце због контроле деце

Стиже Орвел: Деца постају бројеви

  • Увођење јединственог образовног броја у просвети (ЈОБ) од вртића до факултета, унело је пометњу међу родитељима.

Многа деца из вртића су већ добила образац на коме су записани број и шифра, која се састоји од великих и малих слова и бројева, а из Министарства науке, просвете и технолошког развоја наводе да је ЈОБ почетак реформи које следе.

Увођење ове новине отворило је многа питања: имају ли ове комбинације бројева и слова неко значење, чему служе и ко има приступ ђачким шифрама.

Из министарства науке, просвете и технолошког развоја за „Блиц“ наводе да је идеја да сваки ученик добије свој ЈОБ број до почетка школске године, а да је ЈОБ сличан ЛБО броју у здравству.

Нејасно је коме је и зашто потребно шифровање деце и шта се тиме добија, сем строжа контрола и надзор над децом

„Министарство просвете уводи нови информациони систем у коме ће бити сви подаци о образовним институцијама у Србији. Увођење овог систем, између осталог, подразумева да до почетка нове школске године сваки ученик у Србији добије свој јединствени информациони број. Број са сличном сврхом добили су сви грађани када је у области здравља уведен информациони систем, ткз ЛБО број. Сам ЛОБ нема никакво значење. Карактери су насумично изабрани“, рекли су из Министарству просвете за тај лист.

Пошто многи родитељи, али и ученици страхују шта ће се десити ако изгубе свој број али и за шта ће се користити ови подаци, из министарства кажу да ће једном додељен, број бити у поседу тачно одређеног ученика и да ће се користити за „уписивање законом одређених података“.

Деца бројеви: кад деца постану бројеви нестаће  дечија  непосредност, наивност, искреност, неспутаност…

„Једном додељен ЈОБ пратиће дете, ученика и студента кроз целокупно школовање, од предшколских установа до факултета, и користиће се у установама како би се у ЈИСП уписали законом предвиђени подаци – нпр, остварени успех, ниво образовања, шифре квалификација, језик на којем су завршени претходни нивои образовања и васпитања, изборни програми, образовање по индивидуалном образовном плану, оцене, положени испити, похвале и награде освојене током образовања, изостанци, владање и издате јавне исправе и слично“, објашњавају из министарства.

Многи се боје и могућности да се подаци некако злоупотребе, али из министарства тврде да то са ЈОБ бројем неће бити могуће.

Све, па и децу, треба ставити под калуп и контролу, то је главна идеја глобалиста и мондијалиста

„ЈОБ и подаци о ученицима се користе искључиво за праћење система и нико, осим родитеља и школе, неће имати могућност увида у било који појединачни податак ученика. У систему неће бити видљив ниједан податак о било којем поједином ученику, ни име, ни ЈМБГ. Односно, овај број омогућава, управо, да одвојимо податке који директно идентификују ученика, попут имена и ЈМБГ, од свих осталих података који се сакупљају у ЈИСП-у, а који не могу идентификовати ученика. Овај број зато представља додатни механизам за заштиту података о личности, поред свих техничких, кадровских и организационих мера које се примењују“, уверавају из министарства.

Извор: СПУТЊИК

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Прича монаха Томе са бунара Светог Саве

Јово

Неопходне суштинске садржинске и кадровске промене у правосуђу

Јово

Британци метком, глађу, болестима уморили десетине милиона мирољубивих Индуса

Јово
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Извор: Спутњик – Између сна и јаве […]

Љубомир Т. Грујић
Љубомир Т. Грујић
3 година раније

ПОЗИВАМО СВАКОГА ЛИЧНО И СВАКУ ОРГАНИЗАЦИЈУ ДА СЕ УПОЗНАЈУ СА АКЦИЈОМ ИНИЦИЈАТИВНОГ ОДБОРА НАРОДНЕ ИНИЦИЈАТИВЕ ДА СЕ МИРНОДОПСКИ, ПО УСТАВУ, СМЕНИ ОВА ВЛАСТ НА ЧЕЛУ СА АЛЕКСАНДРОМ ВУЧИЋЕМ И ТО ПРЕ 4. СЕПТЕМБРА О.Г. ТАДА ВАШИНГТОНСКИ СПОРАЗУМ СТУПА НА СНАГУ У ПОТПУНОСТИ. ПОТПИСАО ГА ЈЕ ПРОТИВУСТАВНО АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ. ТРАЖИТЕ ОД: od.predaka.potomstvu@gmail.com ДА ВАМ СЕ ПОШАЉЕ ДИНАМИКА ПРОЦЕСА ЊИХОВИХ РАЗРЕШЕЊА.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x