Санкције су пљување по Русији и срамота Србије

За неколико недеља ето санкција Русији

Сулуде и самоубиствене одлуке Вучића драмосера

  • Од пријатељске постаћемо непријатељска земља Русије
  • Економске штете Србије од увођења санкција Русији биће огромне и ненадокнадиве: неће бити више јефтиног гаса и нафте, повољних извозних послова, кредита, бесцаринских повластица…Све главне ставке ће поскупети, а инфлација ће отићи у небо…
  • Политичке и друге штете Србије увођењем санкција Русији биће катастрофалне, од губљења заштите Русије у Уједињеним Нацијама поводом Косова и Метохије до слабљења свих традиционалних, културних, верских и спортских веза…
  • Постаћемо непријатељска земља Русије
  • За Србију неће наступити период стабилности, напротив следи нова драма у одрицању сарадње и пријатељства са Кином и потом увођења санкција и овој пријатељској земљи
  • Услед оваквих одлука и потеза задуживање Србије од Вучићевог режима, које тренутно износи око 35 милијарди евра, урушиће убрзо српску економију и привреду
  • Увођењем санкција Русији изгубљено је и Косово и Метохија и механизам заштите од признавања независности у УН
  • Увођењем санкција Русији трасиран је пут Србије у НАТО
  • Србија ће увођењем санкција економски и политички тешко угрозити и положај Републике Српске и њену међународну позицију
  • Преостаје да видимо како ће се и када власт урушити. И да видимо ко ће од одговорних одговарати за ове штете и злодела у Србији

Пише: Хаџи Јово Вукелић

Најновија изјава Александра Вучића, председника Србије гласи:  „Ближи се тренутак када ћемо морати да уведемо санкције Русији – више нису у питању месеци!“

У овој шокантној изјави Вучић није објашњавао зашто ћемо морати и то брзо да уводимо санкције Русији, али је сваком јасно да ћемо тог тренутка од пријатељске постати непријатељска земља Русије. Са свим лошим последицама које такав преокрет у статусу „државе непријатеља“ доноси.

Од санкција Србије Русија ће претрпети штете као да је ујео комарац, то је став и наших и страних економиста и стручњака, па и сваког човека здравог разума. А економске штете Србије од увођења санкција Русији биће огромне и ненадокнадиве: неће бити више јефтиног гаса и нафте, повољних извозних послова, кредита, бесцаринских повластица… Све главне ставке ће поскупети, а инфлација ће отићи у небо.

Политичке и друге штете Србије увођењем санкција Русији биће катастрофалне, од губљења заштите Русије у Уједињеним Нацијама поводом Косова и Метохије до слабљења свих традиционалних, културних, верских и спортских веза…

Ко је увео санкције Русији

Постаћемо непријатељска земља Русије, са свим последицама које доноси тај статус, а онда је време да мудросер Вучић плати катастофалне последице своје глупаве и недалековиде политике.

За Србију неће наступити период стабилности, напротив следи нова драма у одрицању сарадње и пријатељства са Кином и потом увођења санкција и овој пријатељској земљи. Биће угрожени сви велики економски пројекти који се спроводе са Кином.

Ко јесте, а ко није увео санкције Русији у свету

Услед оваквих одлука и потеза задуживање Србије од Вучићевог режима, које тренутно износи око 35 милијарди евра, урушиће убрзо српску економију и привреду. Поремећај на овом плану довешће до подизања каматских стопа за Србију у случају нових задуживања, која иначе не би требала да се догађају.

Запад и да хоће (а неће) не може да помогне Србији у овој потпуној агонији коју је произвео режим Вучића.

Увођењем санкција Русији не може се више ефикасно бранити Косово и Метохија и механизам заштите од признавања независности у УН.

Увођењем санкција Русији трасиран је пут Србије у НАТО, а то ће тек додатно да кошта Србију,коштаће је стотине милиона евра, већина руског оружја отићи ће на отпад, а мораћемо да купујемо оружје произведено у НАТО (углавном од САД) земљама.

Увођењем санкција Русији нестаће и политике неутралности коју је Србија спроводила последњих две деценије што ће донети нове штете Србији у односима са неким државама.

Србија ће увођењем санкција економски и политички тешко угрозити и положај Републике Српске и њену међународну позицију. РС ће остати сама и без подршке Србије што ће покварити односе две државе.

Преостаје да видимо како ће се и када власт урушити, као куће у погибељном земљотресу у Сирији и Турској. И да видимо ко ће од одговорних одговарати за ове штете и злодела начињена у Србији.

Србији, на жалост, следе деценије мукотрпног економског, политичког и сваког другог опоравка од штетних последица овог уништавајућег режима. Младима, којима оваква слаба држава остаје, следе године мукотрпног рада и одрицања у скромним и оскудним временима која долазе.

Још у марту 2022, председник Русије Путин наредио да се направи списак земаља које су увеле санкције  Русији, остаје сада да нам Руси саопште реципрочне мере које ће бити спроведене према “држави непријатељу”

Осим тога, евентуално увођење санкција против којих је више од 70 одсто грађана Србије може да нас уведе у озбиљне проблеме и избијање озбиљних сукоба у друштву. Да не говоримо о последицама пружања отпора атланским интеграцијама и супротстављању увођења Србије у НАТО, што би логично следило након таквих санкција. Увођење санкција Русији су еуфемизам. Вучић заправо најављује могућност увлачења Србије у рат са Русијом, наоружавање Украјине, итд, јер то у суштини значе санкције. Срби се масовно са тим неће сложити и уколико дође до тога може се рећи да би то била озбиљна игра са ватром уз разорне последице по Србију и окружење.

Да закључимо: увођење санкција су шамар Русији и срамота Србије. И доказ поотпуног дебакла једног неспособног и недемократског режима у Србији који је деценију предводио незналица Вучић и његове бројне слуге чија имена чак нису вредна ни помена.

………………………………….

5 1 vote
Article Rating

Related posts

Бесперспективност својих aгресивних aкцијa Зaпaд не види од зaслепљујуће мржње премa Русији и прaвослaвљу

Јово

Просветитељски и универзитетски Мајнц и Стразбур – центар заштите људских права и седиште парламента ЕУ

Јово

Главна порука Еколошког форума: затворити фабрику отрова „Кнауф“

Јово
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Д. З.
Д. З.
1 година раније

ТОБИ БИЛА “АТОМСКА БОМБА” НА СРБИЈУ Не верујем да ће то бити урађено, јер од тога не може бити не само било каква корист Србији (осим некоме лично) него може и мора бити само огромна НЕНАДОКНАДИВА НИЧИМ штета Србији. Увести санкције јединој моћној сили која је сто посто на нашој страни данас, не знам како бих тај чин назвао — можда “атомска бомба” на Србију. Па, побогу, то би било као да је Русија напала неки српски “Перл Харбур” или српски КиМ), па желимо да ми се, по српском погибијском инату “осветимо” макар и на своју ненадокнадиву штету. Па то… Учитај још »

1
0
Would love your thoughts, please comment.x