Ристивојевић смењен са места декана Правног факултета у Новом Саду

Смењен са места декана Правног факултета, без, за сада, јасног образложења

Савет Правног факултета Универзитета у Новом Саду разрешио је декана  факултета проф. др Бранислава Ристивојевића

  • Ристивојевић: Кључни разлог је то што сам послао студенте да се интересују за стипендије Руске Федерације
  • Председник Нове ДСС Милош Јовановић: Нечувен и скандалозан покушај смене Бранислава Ристивојевића.
  • Мала група професора са Правног факултета у Новом Саду жели да спречи студентску размену и сарадњу са Руским факултетима што је на штету студената
  • Сав нормалан свет на факултету би требало да подржи могућност добијања студентских стипендија

На такав сценарио раније данас је упозорио председник Нове Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић, који је разлог могуће смене навео то што је Ристивојевић хтео да оствари универзитетску сарадњу са Русијом.

Ристивојевић: Кључни разлог је то што сам послао студенте да се интересују за стипендије Руске Федерације

Професор Ристивојевић потврдио је да га је Савет Правног факултета разрешио са места декана.

Кључни разлог је то што сам послао студенте да се интересују за стипендије Руске Федерације. Имамо једног асистента који је користио доста руских стипендија, деца то знају, па су се распитивали они који знају руски и који су за то заинтересовани. Питали су да ли смеју да иду да се распитају у Амбасаду Русије. Замерају ми што сам то одобрио у остељивом политчком тренутку, али не знам какве то везе има са стипендијама – каже Ристивојевић.

Правни факултет дугује јавности објашњење о смени свог декана

На питање да ли је по само повод за унутрашње обрачуне на Правном факултету, Ристивојевић је рекао да неслагања има, али да о односима на факултету не жели да говори јавно.

Шта је разлог за разрешење досадашњег декана и да ли је његова смена политички мотивисана питали смо председника Савета Правног факултета. Одговор чекамо.

Раније данас председник Нове ДСС Милош Јовановић одржао је конференцију за новинаре на којој је оценио као нечувен и скандалозан покушај смене Бранислава Ристивојевића.

Ристивојевић наводи баналне разлоге за своју смену, ако су тачни одлука о смени се мора поништити

Он је рекао да је пар професора тог факултета покренуло питање смене декана Ристивојевића јер је он покушао да оствари „академско-образовну“ сарадњу Правног факултета са Руском Федерацијом

„Студенти су ишли на разговор са представницима амбасаде Руске Федерације да би видели да ли постоји могућност стипендирања и одласка у Русију. Ристивојевић се кажњава због бриге за добробит студената и факултета којим руководи“, оценио је лидер Новог ДСС-а.

Зашто је Руска амбасада у Београду постала непожељно место за студенте Правног факултета из Новог Сада

Према његовим речима, пар професора са Правног факултета у Новом Саду покушавају да буду „већи католици од Папе“, јер Србија није увела санкције Русији, и чини се да то неће ни урадити.

„Ово што тих пар професора ради је право тоталитарно понашање. Хоће да спрече обичну студентску размену и сарадњу“, закључио је Милош Јовановић.

Линк

http://www.nspm.rs/hronika/branislav-ristivojevic-smenjen-sa-mesta-dekana-pravnog-fakulteta-u-novom-sadu.-milos-jovanovic-ristivojevic-smenjen-jer-je-hteo-da-ostvari-saradnju-sa-rusijom.html

0 0 votes
Article Rating

Related posts

КЉУЧНИ ЦИЉ ГЕЈТСА: ЦЕО СВЕТ ДА СЕ ВАKЦИНИШЕ ДА СЕ ЊИМ ЛАKШЕ УПРАВЉА

Јово

Доступни бесплатни уџбеници за српске ђаке

Prenosimo

Посртање дворског кловна

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Bozidar
Bozidar
1 година раније

Ристивојевић је добар човек и стручњак, студени га цене….., али све ово говори у каквом се блату налази академска заједница. То је слобода мишљења, данас у Србији. Замислите само како је научном подмлатку да ради на таквим факултетима, где професори који имају већину, под маском аутономије Универзитета спроводе самовољу

1
0
Would love your thoughts, please comment.x