Радиоактивни облак приближава се Европи

Запад, на челу са САД директно је умешан у конфликт

  •  Уништавање муниције са осиромашеним уранијумом коју је Запад испоручио Украјини довело је до појаве радиоактивног облака, каже секретар Савета безбедности Русије

Уништавање муниције са осиромашеним уранијумом коју је Запад испоручио Украјини довело је до појаве радиоактивног облака, који је већ кренуо ка Европи, рекао је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

Он је скренуо пажњу на чињеницу да је јуче амерички председник Џозеф Бајден допутовао у Хирошиму да присуствује самиту Г7, како би подржао, како Американци верују, “заједничке демократске вредности”.

“Шефови западних земаља, под притиском САД, разговараће и о помоћи Украјини. Американци су више пута у историји ‘помогли’ земљама на овај начин. Помогли су и Украјини, вршили су притисак на своје сателите и снабдевали их муницијом са осиромашеним уранијумом. Њихово уништавање довело је до тога да се радиоактивни облак упутио ка западној Европи. А повећање радијације је већ забележено у Пољској”, казао је Патрушев на састанку у Сиктивкару.

Он је навео да су убиства војног репортера Владлена Татарског и Дарије Дугине, као и дизање у ваздух аутомобила у којем се налазио писац Захар Прилепин, организовала украјинска служба безбедности у непосредној координацији са Вашингтоном.

“Стварајући нове претње националној безбедности Русије, кијевски неонацистички режим ког подржавају Англосаксонци, пренео је терористичке акције на територију наше земље”, навео је.

Он је навео да према подацима којима Москва располаже, на територији Руске Федерације организовани су терористички напади, а међу њима су убиство Дарије Дугине и Владлена Татарског, дизање у ваздух аутомобила Захара Прилепина, експлозија на Кримском мосту као и експлозије на гасоводима “Северни ток”.

Притом, како је навео, ти терористички напади су организовани паралелно са унапред припремљеном информационом кампањом Вашингтона и Лондона са циљем да се дестабилизује политичка и друштвена ситуација у Русији, као и њен уставни поредак и суверенитет.

“Запад на челу са САД је директно умешан у конфликт у Украјини на страни терористичког украјинског режима. Страни плаћеници и саветници учествују у борбеним дејствима заједно са украјинским неонацистима”, нагласио је.

Патрушев је додао да инструктори НАТО-а настављају да припремају украјинске диверзанстко-терористичке групације и да координишу њихову активност што се целом свету потом сервира као “америчка помоћ одбрани Украјине”.

https://rt.rs/news/31982-patrusev-sad-vasington-ubistva-prilepin-dugina-tatarski/

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Витална улога САД у нападима на Кримски мост

Prenosimo

Спортисти дисквалификовани јер су одбили да играју против такозваног Косова

Prenosimo

Унутрашње разарање институција

Gost autor
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x