Председник Вучић ради оно што нема право и то против Устава Србије и српских интереса

Александар Вучић на једном од ранијих неуспешних састанака са представницима Рио Тинта

Здравко Понош: Вучић у Бриселу имао тајни састанак са представницима Рио Тинта

  • С Вучићем су у Брисел путовали министарка Дубравка Негро (Ђедовић) и саветник из његовог кабинета Данило Цицмил
  • Зашто Вучић скрива тај сусрет са Рио Тинтом у Бриселу ?
  • Председник покрета СРЦЕ Здравко Понош рекао је за Нова.рс да је председник Србије Александар Вучић у Бриселу имао састанак са представницима компаније Рио Тинто.
  • О чему је имао да разговара Вучић са представницима Рио Тинта и с којим правом, кад су разговори о руднику прекинути?
  • Понош: „ Имамо председника државе који овај пут скандалозно излази ван својих уставних надлежности и понаша се супротно званичној одлуци Владе о обустављању посла са Рио Тинтом“.

 

Здравко Понош с правом пита одакле Вучићу право да тајно преговара са Рио Тинтом

Председник покрета Србија-центар (СРЦЕ), Здравко Понош, рекао је недавно да је председник Србије Александар Вучић 9. децембра тајно боравио у Бриселу, те да тамо није путовао сам и да састав његове делегације јасно указује шта је био повод одласка у главни град Белгије.

„Одговорићу вам у форми ‘помоћи пријатеља’ и рећи ћу вам да су с њим путовали министарка Дубравка Негро (Ђедовић) и саветник из његовог кабинета Данило Цицмил. То може да му помогне да се присети с ким се видео и о чему су причали“, рекао је недавно Понош.

Накнадно упитан да прокоментарише да ли има информацију да је један од састанака у Бриселу био са представницима компаније Рио Тинто, Понош је оговорио потврдно за портал нова.рс.

Један од протеста против Рио Тинта у Лозници
Понош: Имамо колонијалну корумпирану управу

„Да, на добром сте трагу. Јасно је зашто је Вучић скривао то путовање у Брисел. Након што сам отворио то питање, једва је признао да је путовао и да је имао само састанак са Европском комисијом. Подсетио сам га да је имао састанак и у ЕИБ, а тај трећи састанак који крије као змија ноге је био са Рио Тинтом. Имамо председника државе који овај пут скандалозно излази ван својих уставних надлежности и понаша се супротно званичној одлуци Владе о обустављању посла са Рио Тинтом. Друга могућност је да је одлука Владе о заустављању пројекта фарса и да и Влада и председник никад нису ни прекинули тај аранжман. Не зна се шта је горе. Ми имамо колонијалну корумпирану управу“, рекао је Понош.

Министарка Дубравка Негро  понекад узима и презиме Ђедовић (“да се Власи не досете”)  кад јој како одговара кад штити српске или туђинске интересе

Вучић је у Скупштини Србије потврдио да је имао састанке у Бриселу, али није до краја објаснио с ким је све и у ком својству разговарао, подсећа нова.рс.

Вучић: Ја хтео да причамо о литијуму, али они не могу са мном да причају

„Неки су говорили да сам био на тајном састанку у Бриселу. Ево, да вас обавестим како изгледа тај тајни састанак. Са мном је било двоје министара и двојица саветника и ми ишли да разговарамо са потпредседником Европске комисије о металима, минералима – од злата до калцита. Ја хтео да причамо о литијуму, али они не могу са мном да причају због наше неозбиљности о литијуму. То је та велика тајна и то је тај страшни злочин који сам починио“, рекао је Вучић.

Извор: Нова.рс

Линк

http://www.nspm.rs/hronika/zdravko-ponos-vucic-u-briselu-imao-tajni-sastanak-sa-predstavnicima-rio-tinta.html 

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Све власти се односе исто према ћирилици

Gost autor

Америка је најновијим наоружавањем Украјине прешла црвену линију

Славко

Оспоравање антируског курса ЕУ и Америке од утицајних европских гласова

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x