Организована мафија годинама владала Универзитетом у Крагујевцу

Пакети пуни евра постали су су мерило знања на Универзитету у Крагујевцу

Продавали нелегалне дипломе од Космета преко Србије, БиХ до Хрватске

Стотине лица митом стигло до нелегалних диплома и доктората
  • Професор био и ухапшени бахати корумпирани ректор Небојша Арсенијевић
  • Смењени декан Медицинског факултета Предраг Чановић у ланцу коруптивних послова стицања нелегалних, фалш диплома
  • Бивши лаборант Драган Васиљевић био предавач, стожер корупције и преваре са лажним дипломама
  • „Професор“ Васиљевић, постаје асистент и предавач са просеком оцена испод 8!
  • Медицинске сестре из Хрватске за 2.000 евра годишње стицале су нелегалне дипломе , а предавачи су били лаборанти без икаквог знања
  • Високи функционер Владе Србије: Оснивање Универзитета у Крагујевцу и његово постојање је било потпуно непотребно, али корупција високих функционера омогућила формирање Факултета
  • Због незаконитих одлука Васиљевића, Институт за јавно здравље (ИЗЈЗ)  је дужан да исплати одштету нешто мање од десет милиона динара (10.000.000 ) доктору доктору Г.С. због незакониог отказа.  
  • И трошкове одштете и изгубљеног судског процеса због незакиног отказа другом колеги, професору Д.Б. од преко 2.500.000 динара не плаћа бахати Драган Васиљевић већ ИЗЈЗ!?
  • Драган Васиљевић је оштетио ИЗЈЗ Kрагујевац делећи незаконито отказе за више од 12.000.000. динара, односно 100.000. евра.

Медицинске сестре из Хрватске које су похађале нелегалне студије на Медицинском факултету у Kрагујевцу, нису добиле само незаконите дипломе. Скандал из Србије које је потресао и Хрватску не завршава се само на овоме. Улогу професора, који је предавао, испитивао и оцењивао, имао је – виши лаборант. Овим се додатно доводе у питање дипломе, али из угла стручности. Јер оне нису у време студија стекле никаква знања.

Бивши ректор Небојша Арсенијевић, колектор корупције и криминала

Главни актери ‘непостојећег студијског програма’ – који је на дивље спровођен на Универзитету у Kрагујевцу, али је зато коверта са 2.000 евра за годину била и те како стварна – за сада су смењени ректор Универзитета Небојша Арсенијевић и његова дугогодишња десна рука смењени декан Медицинског факултета Предраг Чановић. Обојица су ухапшени прошле недеље, али је након исказа Чановић пуштен да се брани са слободе, а Арсенијевић задржан у притвору.

Ланац доктора мафијаша пљачка милионе евра

Међутим, “Блиц” је загребао мало дубље од улоге бахатог ректора Арсенијевића, главног актера незаконитих студија и декана Чановића који је то све аминовао на свом факултету. Проверили смо ко су све били професори на незаконитим студијама. Осим Арсенијевића и Чановића, предавач је био доктор Драган Васиљевић, који је у том тренутку на факултету запослен као виши лаборант.

Нестручни Васиљевић харао је корупцијом на Универзитету захваљујући неморалу ректора Арсенијевића

На основу документације коју је “Блиц” имао на увид, виши лаборант Васиљевић је на предмету дијететика – предавао, испитивао и оцењивао студенте струковних студија, стране држављане. Међутим, ни ту није крај. Васиљевић по закону није смео да буде ни виши лаборант, а камоли предавач и испитивач. Шема безакоња коју је аминовао ухапшени ректор, тако је много дубља.

Васиљевић “професор” храватским медицинским сестрама своју академску каријеру и почиње исто тако – незаконито. Он на Медицински факултет у Kрагујевцу улази као асистент приправник за шта није испуњавао законски услов, јер му је општи успех испод осам. Али не само што уопште није могао да буде асистент, он је чак два пута реизабран у ово звање, а потом и трећи пут. Сви ови избори па чак и да је имао одговарајући просек, никако нису били могући по закону. Декан на Медицинском факултету тада је управо Небојша Арсенијевић. Ове незаконитости, увидом у документацију, потврдила је и инспекција Министарства просвете у време министра Младена Шарчевића.

Васиљевић “професор” на нелегалним студијама медицинским сестрама из Хрватске, после истека незаконитог асистенстског стажа, на Медицинском факултету запошљава се као Виши лаборант – у Реферату за лабораторијски инжењеринг Одсека за научно-истраживачки рад и оперативне послове. И тада је декан нико други до Арсенијевић. Иако је овим запослењем Васиљевић изгубио звање сарадника, он ипак и као Виши лаборант наставља да држи практичну наставу на Медицинском факултету следећих пет година. А онда из вишег лаборанта изабран је у звање доцента, 2017. године.

Ни Хипократова заклетва ни никаква етика нису постојали на Медицинском факултету у Крагујевцу. где је декан био др Предраг Чановић

Да је смењени бахати ректор Арсенијевић бирао људе од поверења за студијски програм медицинских сестара сведочи управо „каријерни“ Васиљевић. Његово напредовање на академској лествици али и однос са Арсенијевићем много су дубљи и незавршавају се само на Медицинском факултету.

Избацивање на улицу неподобних колега

Предавач Драган Васиљевић се запошљава у Институту за јавно здравље (ИЗЈЗ) у Kрагијевцу сада већ давне 1996. године. И кога опет сусрећемо? Небојшу Арсенијевића који је у то време директор. Васиљевић постаје в.д. директора ИЗЈЗ 2013 године. Буквално прва одлука на месту в.д. била је отказ доктору Г.С., коме је пар година пре тога на Медицинском факултету отказ даје Небојша Арсенијевић. Г.С. се није слагао са начином рада Арсенијевића. Према незваничним наводима отказ Арсенијевићевом непријатељу, лансира пријатеља Васиљевића на посао вишег лаборанта на факултету.

Предавач медицинским сестрама на предмету дијететика Васиљевић имао је неколико тужби због незаконитих отказа по налогу Арсенијевића: Г.С. је одлуком суда враћен на посао, а због незаконитих одлука Васиљевића, ИЗЈЗ је дужан да исплати одштету нешто мање од десет милиона динара (10.000.000 ).

Новац из ковети откривен приликом хапшења због корупције

Још један непријатељ Небојше Арсенијевића добија отказ на Институту, професор Д.Б. Професора суд враћа на посао, а трошкове одштете и изгубљеног судског процеса од преко 2.500.000 динара не плаћа бахати Драган Васиљевић већ ИЗЈЗ. Све у свему, због незаконитих отказа које је делио не по законским основама, већ по налогу Небојше Арсенијевића, Драган Васиљевић је оштетио ИЗЈЗ Kрагујевац за више од 12.000.000. динара, односно 100.000. евра.

Најновиј криминал: Арсенијевић и Васиљевић вршили тестирања тестовима којима је истекао рок

Неко би помислио да је ту крај, али није. Осим што су у извештају Државне ревизорске институције забележени крупни новчани пропусти у пословању, вратимо се актерима скандала незаконите школе за медицинске сестре. Kако је бахати ректор Небојша Арсенијевић у више наврата запошљавао противзаконито Васиљевића, овај му ту услугу враћа. Васиљевић затвара зачарани корупцијски круг и у ИЗЈЗ запошљава Небојшу Арсенијевића након његове смене са места ректора Универзитета.

Скандал: Са лажним дипломама, медицинске сестре и лекари из Крагујевца широм региона “лече” пацијенте

Ако сте помислили да је крај махинацијама, е па није. Ни овај период не остаје чист. По директној одлуци директора Васиљевића и професора Небојше Арсенијевића, који је на позицији шефа лабораторије за вирусологију и имунологију у ИЗЈЗ Kрагујевац, током друге половине 2020. године и прве половине 2021. године спровођено је серолошко тестирање на присуство антитела, али тестовима којима је истекао рок августа 2020. године. Ти тестови су морали да буду повучени из употребе и на законом прописан начин уништени као медицински отпад.

Након инспекцијске контроле Министарства здравља и РФЗО, наведени тестови су повучени из употребе, али је инспекцијским надзором поред тога утврђено да је руководство ИЗЈЗ, на челу са Драганом Васиљевићем начинило низ финансијских прекршаја, јер је супротно инструкцијама РФЗО запосленима у ковид лабораторији исплаћивао двоструку стимулацију, па је на основу тога РФЗО у два наврата 29.12.2020. и 07.06.2021. поднео захтев за повраћај средстава која су противзаконито потраживана у збирној вредности већој од четири милиона динара.

Универзитет у Крагујевцу: како среће да никада није ни основан

Ово је само део нелегалних, незаконитих и криминалних радњи организоване мафије са Универзитета и Факултета у Крагујевцу. Истрага ће тек открити потпуне размере овог мафијашког пројекта где су и Шиштари са Косова стицали дипломе и докторате без да су икада видели Крагујевац, Факултет  или неког професора. Морал и етичка начела поштења и знања су тако уништена. Само ковете пуне евра постале су мерило и симбол знања“!

Било је само важно да стигне договорени коверат да хиљадама евра и диплома је била потписана и послана на назначену адресу! Тако је Универзитет у Крагујевцу за сва времена оцрнио образ, компромитовао своје име и нанео огромну штету високом образовању у Србији. Како среће да никада није ни основан!

ЛИНК

https://www.blic.rs/vesti/hronika/skandalu-nikad-kraja-medicinskim-sestrama-iz-hrvatske-na-fakultetu-u-kragujevcu-za/jk3v5bt

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Претварајући се да осуђује рат, Европа је та која објављује рат Русији

Gost autor

Црнoгорски генетски инжењеринг

Славко

Господарима света Ђоковић је велики камен у ципели

Јово
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x