Од секе др Дарије и браце Бојана Кисића на делу пљачка државе Србије по стоти пут

Никад Кисићима није доста

  • Увек једини: Заједничка понуда фирми Нитес и Инграм Микро била је једина у тендерском поступку за нови посао од 620.000 хиљада евра. За њих је то „мали“ посао, сића болан!
  • СНС „ЂЕС БА“ КАРТЕЛ: Фирме Даријиног брата Бојана из буџета добиле до сада око 28 милиона евра! Ако не и више, тешко је све те новце и побројати.
  • Постоји једна стара и тешка клетва у српском народу: „Вазда им мало било!“
  • Да ли ће надлежни државни органи коначно покренути истрагу о овом нелегалном богаћењу на рачун државе Србије

Kомпаније Нитес и Инграм Микро (Ingram Micro) су на тендеру Јавног предузећа “Пошта Србије” добиле нови посао вредан 72,8 милиона динара (619 хиљада евра) без обрачунатог ПДВ-а. Предмет јавне набавке била је куповина уређаја за бекап и оправак Оракл (Oracle) базе података.

Брат министарке за рад др Дарије Kисић, је запослен у Нитесу.Подсећамо,  Бојан Kисић је један од главних директора.

Тандем Кисић братски гули Србију. Докле?

Заједничка понуда фирми Нитес и Инграм Микро била је у овом најновијем послу једина у тендерском поступку. Понуда укључује и ангажовање подизвођача, предузећа “Оракл Србија & Црна Гора”, како пише у одлуци о додели уговора.

Нитесу посао од 1,5 милиона евра за платформу е-нотар

Пошта Србије је на тендеру набавила два рачунарска сервера (компјут сервера) са најмање 384 гигабајта меморије, пет сервера за складиштење података (сториџ сервера) са минимум 128 гигабајта, као и 60 софтверских лиценци за “рикаври” уређај, односно за уређај “за опоравак”.

Услов је био да фирма која конкурише мора да достави фотокопију Оракл серфитиката, као и фотокопију потврде звања “Специјалиста за подршку за Оракл сервер базе података”.

И Поште Србије ушле су у коруптивни дил са Нитес групом и Кисићима

Нитес група, осим у Србији, послује и у Чешкој Републици, Црној Гори и Босни и Херцеговини. На њиховом сајту се до скоро налазила информација да је Бојан Kисић директора операција ((Chief Operations Officer).

Уписују се, пишу, бришу, варају…нико им ништа не може

Новинари Нове економије су ову информацију на интернет страници Нитес групе последњи пут видели у фебруару ове године, али је сада име Бојана Kисића избрисано. На питања нашег портала о томе да ли је Kисић и даље запослен у овој компанији, као и на којој позицији ради, из београдског представништва Нитеса нису одговорили до објављивања текста.

Фирма Нитес је у фебруару, заједно са компанијом Сигнал МГ, од “Пошта Србије” добила посао развоја и имплементације платформе е-нотар вредан 172,9 милиона динара, без ПДВ-а, што је око 1,5 милиона евра.

Огромне провизије.- Миодраг Шкрбић, директор Нитеса, у пословима је и блиским односима и са Милорадом Додиком, Славишом Кокезом, али и врховима српске државе

Подсећамо, крајем 2021. године са Министарством здравља компанија је потписала уговор о проширењу електронског рецепта за лекаре и специјалисте који је вредан 161,6 милиона динара (близу 1,4 милиона евра), о чему је Нова економија такође писала.

Нитес у милионском послу од 26,8 милиона евра са Министарством здравља

Истраживање БИРН-а је показало да су од 2013. године до маја 2020. године фирме Нитес групе само у Србији потписале 27 уговора вредна око 26,8 милиона евра, саме или у конзорцијуму са другим фирмама.

Пословни партнер Нитеса, Инграм Микро је у новембру 2021. године добио посао услуге ОРАКЛ лиценцирања на тендеру који је расписала Kанцеларија за информационе технологије и електронску управу.

Победничку, и уједно једину понуду, поднела је фирма Инграм Микро са подизвођачима Комтрејд систем (Comtrade System Integration i Khaoticen) , а уговор је био вредан 2,2 милијарди динара (18,4 милиона евра).

Kако је Нова економија већ писала, Кхаотикен је већ био партнер компаније Нитес и то у пословима имплементације система за безбедно управљање СЦАДА окружењем. Овај посао, вредан 3,7 милиона евра, Нитес и Kхаотикен су од ЕПС-а добиле 2020. године. Добијеним пословима нема краја…

Дарија шармерка и позерка, опет министарка!

ИТ компанија Kхаотикен је прошле године за 661.000 евра купила Водопривредно привредно друштво (ВПД) Смедерево и то тако што је само формално променила своју делатност у “изградња хиротехничких објеката” на само пет месеци, колико је и трајао поступак приватизације, о чему је наш портал писао. Фирма последњих година непрекидно добија низ вишемилионских послова од државе.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Дарија позната и по склањању цвећа са споменика Милице Ракић

На почетку пандемије коронавируса у Србији до тада мало позната докторка Дарија Кисић Тепавчевић постала је главна “звезда” Кризног штаба. Дарија у кризним временима вртоглаво напредује, па је сада и на челу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Ипак, да фамилија Кисић значајна за СНС картел сведочи чињеница да су компаније које се повезују са њеним три године млађим братом Бојаном добиле готово 28 милиона евра из буџета, захваљујући уговорима са јавним предузећима и министарствима!

А др Дарија, министарка, дозволила је себи и то да склања цвеће и венце са споменика девојчици Милици Ракић у Ташмајданском парку, да би „њен“ венац био први и једини! Ужас!

Дарија све прљаве послове обавља у рукавицама

Компаније блиске Бојану Кисићу, супругу бивше министарке правде Неле Кубуровић из Сарајева и брату садашње министарке Дарије Кисић Тепавчевић из Билеће, добиле су 27 уговора са јавним предузећима и министарствима у вредности од око 26,8 милиона евра, укључујући и тендер од три милиона евра за одржавање здравственог информационог систем?!!!

НИТЕС групе, а чији је један од директора Бојан Кисић, само у Србији потписале 27 уговора вредна око 26,8 милиона евра, саме или у конзорцијуму са другим фирмама.

НИТЕС ДОО Београд је део НИТЕС Групе власника Миодрага Шкрбића. Бојан Кисић је главни извршни директор огранка групе, НИТЕС, истиче БИРН, који се бавио овим случајем сукоба интереса и корупције. Неки од НИТЕС-ових партнера били су Телеком Србија, Проинтер ИТ (повезује се са Кокезом и Додиком) и Asseco SEE (фирма брата Ане Брнабић).

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Треба подсетити још једном да је у питању очигледан сукоб интереса и огромна корупција министарке др Дарије Кисић и давање послова фирми свога брата Бојана.

Безобзирност је огромна, шта ће тек бити са добијањем послова ако др Дарија постане министарка здравља у новој влади?

Они, Кисићи се ничега, ни најгорих поступака не стиде!

Да ли ће надлежни државни органи коначно покренути истрагу о овом нелегалном богаћењу на рачун државе Србије?

Линкови:

https://novaekonomija.rs/vesti-iz-zemlje/nites-ponovo-dobio-posao-od-po%C5%A1te-vredan-vi%C5%A1e-od-pola-miliona-evra

https://srbin.info/politika/sns-djes-ba-kartel-firme-darijinog-brata-iz-budzeta-dobile-28-miliona-evra/

……………………………..

5 1 vote
Article Rating

Related posts

Бескрупулозни Вучић интезивно ради на потпуном слуђивању народа

Prenosimo

Најпотресније свједочење о умирању и сахрањивању српске дјеце у Логору Јастребарско

Prenosimo

Тито – синоним за злочин

Gost autor
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x