НП Отаџбина: Улога председника Србије је издајничка

Вучић је инфраструктуру електропривреде предао Приштини

  • Председник Србије поклања сепаратистима енергетику као да је то наслеђена имовина његовог оца, па са њом може да ради шта му се прохте
  • Вучић није поштовао чак ни Бриселски споразум у коме је било предвиђено да се Србима омогући да формирају две компаније
  • Споразум потписује политички конвертит Петар Петковић који је као портпарол ДСС 2013. године после потписивања Бриселског споразума говорио да је Александар Вучић највећи издајник у историји

„Не дам Трепчу“, „не дам Газиводе“ су много пута поновљене фразе Александра Вучића заступајући своју политичку позицију за преговоре са сепаратистима из Приштине. Али, као што је и све друго сепаратистима предао, полицију, судство, војску, телекомуникације тако је предао и енергетику коју су порески обвезници Србије градили у својој јужној покрајини. Председник Србије то поклања сепаратистима као да је то наслеђена имовина његовог оца, па са њом може да ради шта му се прохте.

Председник Србије је најновијим споразумом о енергетици предао све инфраструктурне објекте електропривредног система Приштини. И језеро и хидроцентралу Газиводе, и велику трафостаницу Валач и све преостале трафостанице на простору Косова и Метохије. Нешто раније, тиме што није спречио, а могао је, Александар Вучић је омогућио стварање јединственог електропривредног система Косова и Албаније. То је могао да уради јер је Србија члан европске енергетске заједнице.

Овим споразумом о енергетици он није поштовао чак ни Бриселски споразум који је издајнички, а у коме је било предвиђено да се Србима омогући да формирају две компаније. Једна би била за производњу електричне енергије, а друга за трансфер и дистрибуцију електричне енергије на Косову и Метохији. У оквиру ове друге компаније Срби је требало да имају право да купују струју од КЕК-а на КиМ и да је продају у Србији, а такође да из Србије узимају струју и продају властима у Приштини. Постојећим споразумом Петковић-Бисљими ништа није уважено и Срби су добили тзв. фирму Електросевер чији је једини задатак да се бави инкасантским услугама па и то, ако не буду радили како треба, сепаратисти увек могу да им укину дозволу за рад.

Овај споразум потписује политички конвертит Петар Петковић који је као портпарол ДСС 2013. године после потписивања Бриселског споразума говорио да је Александар Вучић највећи издајник у историји српског народа. Са том констатацијом се Народни покрет Срба са Косова и Метохије и слаже, али је лицемерно да Петар Петковић у дело спроводи на најгори могући начин издајнички Бриселски споразум.

Потписивањем овог споразума Александар Вучић је постао брат Едија Раме који га са задовољством тако назива имајући у виду издајничку улогу председника Србије.

Још је чудније да „Српска листа“ која је по методу деловања и начину изражавања класична квислиншка, издајничка формација хвали овај споразум. Сви они заједно потцењују памет грађана Србије јер оно што је њихова имовина предају сепратистима и то кажу да је у интересу и Срба са КиМ а и државе Србије.

Срби са Косова и Метохије нису против плаћања потрошене електричне енергије, али хоће да то раде у својој валути, а не у еврима како то овај споразум предвиђа. Јер фирма Електросевер као и МТС ДОО нису српске фирме него компаније које раде у правно-политичком и економском систему самопроглашене републике Косово. Ово је још само један вид даље дубинске интеграције Срба у сепаратистички систем власти из Приштине.

Оно што се мора призанти јесте да је задњих месец дана Александар Вучић одрадио два јако штетна политичка корака по интересе државе Србије. Прво је излобирао да Српска православна црква дâ аутокефалност македноској цркви а онда се драговољно одрекао инфраструктурног-електроенергетског система на Косову и Метохији. Зашто то ради председник Србије? Постоје најмање два разлога. Први, рачуна да ће тако да се додвори западним менторима па да избегне увођење економских санкција Русији, а други да мора да буде јако флексибилан и послушан јер у десетак година своје владавине више милијарди евра је овај диктатор опљачкао од грађана Србије и тај новац држи у западним банкама под туђим именима. Ако није кооперативан он добро зна праксу Америке и ЕУ које та средства замрзавају.

И колико год да је богат председник Србије он је, што се српског народа тиче, велики губитник. Због огромене издаје о којој и роман може да се напише он је нанео штету и себи и својој породици за век и векова. И никакав новац и никакве паре ту срамоту не могу да оперу.

Како радили, тако нам Бог помогао.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“

Фото: Газиводе (Блиц/РАС Србија)

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Павић: Самоопредељење је дато републикама, а не народима

Јово

Неопходан генерални реизбор носилаца правосудних функција

Gost autor

Упозорење немачког министарства унутрашњих послова

Јово
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
035
035
2 година раније

Председник је без Лајчака говорио за новинаре , па им је рекао све што није могао рећи било коме другом ! Важно је да је ЗАПРЕТИО НАМА да никаквих , никаквих акција неће повести , већ да и даље моли и даје све што му се затражи .

1
0
Would love your thoughts, please comment.x