Нови скандал: Власт продаје српску децу странцима

Уместо да заустави  и стопира продају деце министарка Кисић продаје српску децу странцима

Ко је Дарија Кисић да детету одузме радост и право да живи у својој земљи?

  • „Ко је вас је овластио да странцима продајете децу Србије? Зашто се тој деци одузима право да одрасту у својој земљи“, питала је Ивана Парлић министарку за бригу о породици Дарију Кисић и председника Скупштине Србије Владимира Орлића, који је и председник скупштинског Одбора за права детета.
  • Покренути поступак повратка девојчице из Шведске у Србију, која је отргнута од своје хранитељске породице, предлаже посланица Парлић

Посланица Народне странке Ивана Парлић изјавила је у Скупштини Србије да је власт омогућила „продају деце из Србије странцима“ и да постоји ценовник за странце који хоће да усвоје децу из Србије, и као пример навела шестогодишњу З.М. из Брезјака код Лознице за чије је усвајање породица из Шведске платила 14.500 евра.

Народна посланица Парлић тврди да је изнела истину о продаји девојчице, а министарка Кисић демантује

„Тренутно 71 дете из Србије чека да буде продато странцима усвојитељима из иностранства. Зар Србија не може да збрине 71 дете? Усвојење се одвија по срамном уговору са страним компанијама који је Србија потписала са седам страних компанија 2019. године, када је министар за рад и социјална питања био Зоран Ђорђевић, данашњи директор Поште Србије“, рекла је Ивана Парлић на седници Скупштине Србије.

Ивана Парлић је истакла да је Србија једина европска држава са којом шведска компанија има такав уговор, и додала да је девојчицу З.М. из хранитељске породице отргла бивша министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић, јер је по Хашкој конвенцији, усвојеној 2014. године, за усвајање деце из Србије када је усвојитељ странац, надлежан министар за социјална питања.

Ко је Дарија Кисић да детету одузме радост и право да живи у својој земљи?

Потребно је покренути поступак повратка девојчице у Србију, која је отргнута од своје хранитељске породице“, рекла је Ивана Парлић.

У понедељак, 12. децембра, шестогодишња З.М. је одведена у Шведску из свог јединог дома у селу Брезјак код Лознице, а Рио Тинто планира да то село нестане са лица земље зарад отварања рудника

„У понедељак, 12. децембра, шестогодишња З.М. је одведена у Шведску из свог јединог дома у селу Брезјак код Лознице, а Рио Тинто планира да то село нестане са лица земље зарад отварања рудника“, додала је Ивана Парлић.

Ивана Парлић је навела да је З.М. живела у хранитељској породици у Брезјаку од другог месеца свог живота до прошлог понедељка и ишла у школу у Недељицама са осталом децом, а да је њена хранитељка З.Ј. недавно сазнала да ће „девојчица експресно бити послата у Шведску“.

Биолошка мајка девојчице покренула је пред надлежним судом поступак за повратак вршења родитељског права, за које основано сумњам да јој је одузето преварним радњама Центра за социјални рад Раковица. Захтев за усвојење детета поднела је и држављанка Србије С.Б. из Лознице, а министарство јој није изашло у сусрет“, рекла је Ивана Парлић.

Уместо да се власт бори против продаје деце странцима наши министри то одобравају и потписују уговоре о продаји српске деце.  Да ли је то кривично дело треба да оцене правници

„Ко је вас је овластио да странцима продајете децу Србије? Зашто се тој деци одузима право да одрасту у својој земљи“, питала је Ивана Парлић министарку за бригу о породици и демографију Дарију Кисић и председника Скупштине Србије Владимира Орлића, који је и председник скупштинског Одбора за права детета.

Ивана Парлић је упитала „да ли је продаја деце природан след догађаја у држави у којој још нису решени случајеви крађе и продаје беба“.

„Да ли је ово модерни данак у крви, легализован у време министра Зорана Ђорђевића. Да ли ћете допустити да се преко овог детета врши одмазда према становницима Недељица“, питала је Ивана Парлић.
Ивана Парлић је навела да је девојчица З.М. држављанка Србије, рођена у Србији и српски језик је једини који говори.

„Она има право да настави живот у својој земљи међу својим народом и ко јој то право одузима“, рекла је Ивана Парлић.

Ивана Парлић је додала да је Центар за отету и остављену децу је послао упит МУП-у о томе како је дете добило путну исправу иако усвојиоци нису уписани као биолошки родитељи уместо биолошке мајке.

Линк

http://91.222.7.144/hronika/ivana-parlic-vlast-prodaje-decu-iz-srbije-strancima-sestogodisnja-devojcica-odvedena-u-svedsku-za-14.500-evra.html

5 1 vote
Article Rating

Related posts

Нова кампања антисрпства ступа на сцену у Црној Гори

Јово

Опустошене школе и осакаћене личности

Gost autor

Злочини пред којима стаје памет

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Између сна и јаве – […]

Ја, Мирка
1 година раније

Шта ће још ова ненародна, одвратна, антисрпска власт да смисли? И та госпођа Дарија Кисић, велики “хуманиста” ! Одвратна је! А у Шведској су углавном педерски бракови и нашу децу ће највероватније да усвајају педери! Аман, Боже, има ли те!???

2
0
Would love your thoughts, please comment.x