Неодговорни домаћин Председник Србије

Вучић: Не питам колико кошта вакцина

  • Ни богати шеици, који имају своје милијарде, не дају овакве каубојске и бахате изјаве „не питам колико кошта“. Али, српском фараону то не смета, због тога што ненормалне трошкове које прави он и његова влада плаћају грађани Србије
  • Вакцине које ће бити купљене Вучић добавља подизањем нових кредита, које ће враћати будућа поколења, наша деца и унуци
  • Србија је већ сада презадужена земља, дужни смо, по реалним проценама више од 40 милијарди долара. Такво неодговорно задуживање Вучићевог режима убија сваки напредак и будући економски развој Србије
  • Председник мора у свему да је први и како рече: „Ево, ја ћу и први да примим вакцину“!? Наравно, да се зна и ко је највећа кукавица у Србији, коме је срце у петама од короне…Уместо да вакцину прими последњи, Вучић ће нас све охрабрити да „и нас Србе боцну“, јер смо ми, мисли он, „велике кукаквице“

Пише: Јово Вукелић

„Не питам колико кошта (вакцина), има да је набавимо!?! (изјавио је јуче А. Вучић у Батајници).

Будући да се он о свему пита и одлучује у Србији, о животу, смрти, запослењима, хапшењима, прогону мафијаша, заустављању поплава, спречавању снежних наноса, рушењу страћара у Савамали, заштити од пљачке драгих пензионера, зидању Скадра на Бојани, пардон Београда на води, добијању уносних послова својој братији, као и броју новорођених беба… та свемоћ, апсолутна власт и осећај да је свемогућ, као Бог или неки фараон Вучић је, понављамо, у стилу модерних арапских шеика, дао изјаву као да Србија плива у злату и гуши се у милијардама долара: Не питам колико кошта!“

Не види се дно рупе у буџету Србије

Ни богати шеици, од којих он неке познаје и с њима се дружи и доводио их је у Србију, а који имају своје милијарде, не дају овакве каубојске и бахате изјаве „не питам колико кошта“. Али, српском фараону то не смета, због тога што ненормалне трошкове које неодговорно прави он и његова влада плаћају грађани Србије.

Вучић живи на туђ рачун, рачун грађана

Вакцине које ће бити купљене, Вучић добавља подизањем нових кредита, које ће враћати будућа поколења, наша деца и унуци. Како функционише он и његова власт?

Шта год треба да се гради, купи, потроши, министар финансија С. Мали зове стране кредиторе и тражи кредите по налогу који му је дао Вучић. Тако су пролетос, пред изборе, узели огроман и неповољан кредит од неколико милијарди евра (више од 3 милијарде евра) да свим грађанима поделе 100 евра „помоћи“.

Карикатура. Душан Петричић

Тако ће бити и сада: кад се појаве вакцине на тржишту, без обзира колико коштају, шта Србију брига, („ми имамо пара“ рече „врли“ председник недавно у једној тв емисији) С. Мали ће да јурне да дигне кредит и уручи газди Вучку да може да се размеће, бахати, плаћа троши нерационално и лудо новце, које ће грађани Србије да враћају, „повраћају“ наредних деценија.

Чудно је зашто на овакво самоубилачко понашање за Србију ћути Фискални савет Србије и Павле Петровић и не упозоравају на неодговорно понашање власти и катастрофу у коју нас води председник Србије.

Србија је већ сада презадужена земља, а дужни смо, по реалним проценама више од 40 милијарди долара. А можда и много више, то економисти из Фискалног савета Србије лако могу да израчунају. Такво неодговорно задуживање Вучићевог режима убија сваки напредак и будући економски развој Србије.

Грађани Србије таворе, без перспективе и за себе и за своју децу

Председник мора у свему да је први и како још јуче рече: „Ево, ја ћу и први да примим вакцину“!?  Наравно, да се зна и ко је највећа кукавица у Србији, коме је срце у петама од короне…

Уместо да вакцину прими последњи, Вучић ће нас све охрабрити да „и нас Србе боцну“, јер смо ми, мисли он, „велике кукаквице“ па ће он први на гиљотину, да подметне главу под оштро сечиво.

И док непрекидно траје ово економско убијање Србије од стране председника, који злоупотребљава сва уставна овлашћења и директно управља владом Србије дотле грађани Србије таворе, без перспективе и за себе и за своју децу.

Зашто је толико уплашен?

Грађани Србије који су под дејством константне пропаганде невиђене снаге, преплашени за сопствени биолошки опстанак као да не чују поруке председника да “не пита колико кошта”. Тако је било и за другу медицинску опрему и за респираторе и сада за вакцине, а изгледа да је то његова општа, универзална девиза које се држи као пијан плота.

Да ли је то заправо бланко оправдање за корупцију и пљачкање буџета?

Оно што је сигурно јесте то да кад Вучић једног дана оде са власти Србију ће оставити у таквом економском колапсу и великим дуговима да се држава, друштво и грађани неће извући из дужничког ропства наредне две-три деценије чак и кад би се пронашла највећа и највреднија нафтна бушотина у „Београду на води“.

Толико је погибељна његова неодговорна, расипничка и бахата владавина.

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Вучићев пријатељ Еди Рама и Албански парламент траже поништење Резолуције Дика Мартија

Prenosimo

Наметање противприродних закона Србији је рат против Бога

Prenosimo

С. Kараганов: Русија ће победити, пораз је незамислив

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x