Немци цензуришу Србе у сред Србије

Јаков Девчић и Александар Вучић састали су се недавно, 5. децембра

Скандал: На захтев Јакова Девчића, новопостављеног директора немачке фондације “Конрад Аденауер”, отказано предавање Сава Манојловића

 

  • Забрањен наступ Сава Манојловића на Факултету политичких наука по наредби директора немачке фондације
  • Још једна брука: лист„Политика“ одбила да објави одговор Саве Манојловића директору фондације „Конрад Аденауер“
  • Због добрих односа директора Фондације „Конрад Аденауер“ са владајућом странком (посебно Вучићем) и како се они не би нарушавали – Манојловић неподобан
  • У сваком скандалу у Србији умешани су прсти Вучића
  • Манојловић: Господине Девчићу, то што сте урадили, то није Немачка Конрада Аденауера, то је једна друга Немачка. Оно што не можете да радите у својој земљи, нећете радити ни у нашој земљи

Директор кампања покрета “Крени-Промени” Саво Манојловић саопштио је да је од стране организатора семинара “Дани јавне политике” обавештен да је његово предавање које је ове суботе (17. децембра) требало да одржи студентима на Факултету Политичких Наука (ФПН) у Београду, отказано на захтев немачке фондације “Конрад Аденауер”, конкретно њеног директора у Београду – Јакова Девчића.

Манојловић је забрањен из разлога добрих односа директора Фондације „Конрад Аденауер“ са владајућом странком (посебно Вучићем) и како се они не би нарушавали.

Саво Манојловић није подобан да говори на скупу који организује немачка Фондација “Конрад Аденауер”

„Док су ме медији „черечили“ што сам био стипендиста ове Фондације далеке 2008-2009 године није ми сметало што су се представници Фондације „Конрад Аденауер“ састајали са владајућим режимом чији су ме таблоиди нападали. Разумевао сам ситуацију да је потпуно у реду да се састају са ким желе, свако бира друштво које жели. Међутим сматрам врло проблематичним да било коме у било којој земљи, а поготову нама у нашој земљи, било ко а поготово странци, одређују ко ће да говори“ саопштио је Манојловић.

Он је упутио и поруку директору београдске канцеларије фондације „Конрад Аденауер“ Јакову Девчићу:

Господине Девчићу, то што сте урадили, то није Немачка Конрада Аденауера, то је једна друга Немачка. Оно што не можете да радите у својој земљи, нећете радити ни у нашој земљи“ – поручио му је Манојловић.

Саво се захвалио, како је рекао „на витешком чину“, једном од организатора семинара „Дани јавне политике“ на Факултету Политичких Наука, политикологу Бобану Стојановићу, који му је пренео да је забрањен и који се повукао са места организатора поменутог семинара и уз чију сагласност је изашао у јавност.

Након овог скандала са забраном предавања, Конрад Аденауер објавио је да је отказао “Дане јавних политика”.

Слободе говора у Србији под Вучићем и немачким Фондом Конрад Аденауер – нема!

Саопштење и одговор Јакову Девчићу је одбила да објави режимска „Политика“, како нам је рекао Саво Манојловић, што је опет посебна брука овог листа.

Линк

https://srbin.info/politika/politika-odbila-da-objavi-savin-odgovor-direktoru-fondacije-konrad-adenauer/

0 0 votes
Article Rating

Related posts

БАНКРОТ ГАЛОПИРА У ПРАВЦУ КИЈЕВА

Prenosimo

Ђоковић: Мој успех је најлепши поклон за годишњицу брака и на дан рођења Николе Тесле

Јово

Затирање СПЦ у Црној Гори – потурчењачко дубоко орање

Славко
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x