Наставак усташког геноцида

Хрвати забрањују ћириличне натписе на гробовима

  • У Врсима код Задра породица покојника је пре неки дан добила службени допис да морају да уклоне ћирилична слова са гроба покојног Србина у року од 15 дана

Србима у НД Републици Хрватској је опет законом забрањено да користе ћирилицу чак и на надгробним плочама својих најмилијих, уколико на том подручју Срби не чине трећину становништва (иако је њихова игра са трећинама—“трећину Срба побити, трећину покрстити и трећину побити” довела до пуног геноцида над Србима 1941-1995).

У Врсима код Задра породица покојника је пре неки дан добила службени допис да морају да уклоне ћирилична слова са гроба покојног Србина у року од 15 дана.

Оно што је најгоре је што ми данашњи Срби у сред Србије исту ову одлуку усташке државе Хрватске поштујемо. Мањина Срба данас пише ћирилицом, ћирилица је протерана из српских медија, ћириличне натписе нећете видети по српским градовима итд.

Неписањем ћирилице сами себе уништавамо. Све што се напише на хрватској гајици (коју наш народ погрешно зове “латиницом”) интернет алгоритми и библиотеке препознају као хрватски језик и књижевност.

Језик је основно обележје националног идентитета. Писмо је основно обележје језика. Без језика и нашег писма ми престајемо да будемо Срби. И то Хрвати одлично знају и зато нападом на ћирилицу завршавају свој геноцидни подухват уништења српског народа.

И свако ко данас одбија да пише ћирилицом је саучесник у том хрватском геноцидном подухвату и уништава српски народ и српски идентитет.

Преузето:https://www.facebook.com/100064646564254/posts/pfbid02aDv8E1qr16FNY67poVC5A7RPumx6t5bCZLWcnGf6ZXXa2zq2Gjc9Ne3hTmCjnSSUl/?sfnsn=mo&mibextid=VhDh1V

5 1 vote
Article Rating

Related posts

ДСС би могао самостално на изборе

Јово

Вучић, Хилари, Трамп, Бајден – зато што је „био паметан“

Prenosimo

Француска Република или амерички округ

Славко
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Д. З.
Д. З.
7 месеца раније

Мржња је цар зла свакојаког.

Д. З.
Д. З.
7 месеца раније

П. С. У овом пренетом тексту се каже: “Неписањем ћирилице сами себе уништавамо. Све што се напише на хрватској гајици (коју наш народ погрешно зове “латиницом”) интернет алгоритми и библиотеке препознају као хрватски језик и књижевност.” Све је то тачно осим једног. Није погрешно рачунати гајицу као хрватску латиницу. То јесте тачно исто колико је тачно када за вуковицу кажемо да је српска ћирилица. Јер, хрватско писмо јесте латиничко писмо, као што јее и српско писмо ћириличко. Нешто друго је потпуно погрешно — кад код нас неко хрватску латиницу (гајицу) зове “српска латиница”. Срби имају своје ћириличко писмо и било… Учитај још »

2
0
Would love your thoughts, please comment.x