Михалков Европској унији: Чујте нас Русе док још имате времена

Отворено писмо прослављеног руског редитеља Никите Михалкова члановима Савета Европске уније

  • Отворено писмо члановима Савета Европске уније народног уметника Русије, хероја рада Русије, филмског редитеља Никите Михалкова
  • Проглашавате ме пропагандистом Кремља. Али за референцу, ако сте заинтересовани: не добијам ни један новчић ни од канала ни од државе, а програм радим о свом трошку. Моје преносе нико не цензурише.
  • Уводите ми санкције, између осталог, због моје подршке наводно лажној изјави Кремља о биолошком оружју. Али зашто онда не најавите санкције госпођи Викторији Нуланд, која је јавно признала постојање биолошких лабораторија у Украјини, што су доказали документарни снимци и документи које смо приказали у нашем програму?
  • Прихватате рушење споменика совјетским војницима који су победили Немачки Рајх, и преименовање улица које носе имена великих писаца, дајући им имена Бандере, Шухевича и других Хитлерових саучесника

 Одлуком Савета ЕУ бр. 2022/2476 од 16.12.2022. године о изменама и допунама Одлуке ЕУ бр. 269/2014 о рестриктивним мерама против акција које подривају или угрожавају територијални интегритет, суверенитет и независност Украјине, уврштен сам у санкције ЕУ и на вашу листу.

Као образложење, у Одлуци ЕУ се наводи следеће:

Никита Михалков је руски филмски редитељ, глумац и јавна личност који је у својим јавним изјавама активно подржавао агресивни рат Русије против Украјине. Активно је ширио пропагандне изјаве Кремља о Украјини од 2014. Изразио је подршку анексији Крима и признању независности тзв. Доњецке и Луганске републике. Он је оправдао агресивни рат Русије у циљу заштите Донбаса од наводних злочина Украјине над цивилима. Он је оптужио Украјинце за такозвану русофобију, тврдећи да је „сукоб“ између две земље неизбежан. Он је украјински језик назвао „катастрофом“ за Русију, јер наводно артикулише мржњу према земљи и шири русофобију. Михалков је позвао на потпуно искључење наставе на украјинском језику у школама Донбаса. Он је подржао лажну изјаву Кремља о биолошком оружју у Украјини и херојизованим руским ратним заробљеницима који се боре у Украјини. Он је 2022. године на свечаној церемонији у Кремљу одликован звањем Хероја рада и одржао говор у знак подршке агресивном рату против Украјине”.

Европски савет се изродио у институцију одмазде и казни за све државе и појединце који не мисле као они
Све што радите у ЕУ је доследан наставак универзалне лажи и северноатлантске експанзије

Ја, Михалков Никита Сергејевич, филмски редитељ, сценариста, продуцент, добитник Оскара, два Златна лава Венецијанског филмског фестивала, Гран при Филмског фестивала у Кану и многих других награда, пишем о овоме само да бих нагласио да нисам политичар, нисам државни службеник и нисам државни намештеник. Ја сам руски уметник, представник древне руске породице, и стога сматрам да је потребно да кажем следеће у вези са мојим укључивањем на листу санкција ЕУ:

Као прво, молим вас да моје писмо не сматрате покушајем да изађем из санкција које су ми најављене, јер су ми те санкције најавили људи чијим речима или поступцима се не може веровати. Довољно је подсетити се признања бивше канцеларке Немачке госпође Меркел, бившег председника Украјине Порошенка и бившег председника Француске Оланда да су сви дугорочни преговори у вези са Минским споразумима били цинична лаж да би се добило на времену и у прелепу земљу Украјину посадила нељудска русофобија и сурови нацизам.

Или се сетите како је цивилизовани свет подржао забрану кијевског режима да руски грађани Украјине говоре и мисле на свом матерњем руском језику. И поред тога, презирући усмена обећања руководству Совјетског Савеза о неширењу НАТО-а на Исток, опколивши нашу земљу, која је испунила све договоре о смањењу наоружања, укључујући и повлачење наших трупа из Источне Европе, рушење Берлинског зида, готово потпуно уништење националног војно-индустријског комплекса и тако даље, приближавају НАТО границама моје земље.

Али не желим да расправљам о томе. То је превише очигледно не само мени, већ и вама, и стога је све што радите доследан наставак универзалне лажи и северноатлантске експанзије. Ја говорим о нечем другом.

Срушен је споменик песнику Пушкину у Термопољу у Украјини и на такав дивљачки поступак не реагује ЕУ

Ви, који себе сматрате цивилизованим демократским друштвом, најављујете санкције особи која своје лично мишљење износи у својој земљи, у својој домовини, на свом језику, свом народу.

Већ 11 година водим програм „Бесогон“ на каналу „Русија-24“ и за свих 11 година никад нисам променио став ни о једном од кључних питања које сам поставио. Само прошле године 16 програма пратило је 229 милиона гледалаца.

Зар заиста не разумете да сама ова цифра потврђује да оно о чему говоримо у нашим програмима брине огромну већину људи који живе у Русији.

Не знајући о чему причате, проглашавате ме пропагандистом Кремља. Али за референцу, ако сте заинтересовани: Не добијам ни један новчић ни од канала ни од државе, а програм радим о свом трошку. Штавише, због „чистоће експеримента“, мој програм не прекида оглашавање, које би, верујте ми, са оволиким бројем прегледа могло да ми постане извор озбиљног прихода. Моје преносе нико не цензурише.

Резултат ваше преварантске политикедеца коју је кијевски режим убио у Донбасу
Споменик погинулој руској деци од бомбардовања Украјине у Донбасу  не додирује срца западноевропљана

Могу да претпоставим да се ваш однос према мени развио управо након гледања мојих емисија и управо зато што оне својом истинитошћу и независношћу помажу људима да сазнају истину.

Нећу да лажем – то ме радује.

Али ако је то тако, нисте могли да не чујете и не видите колико сам пута у „Бесогону“ позивао на буђење осећаја истине у вама и нудио да широм отворених очију погледате децу коју је кијевски режим убио у Донбасу, на спаљене у Дому синдиката у Одеси, на стрељање ратних заробљеника, мучење и понижавање цивилног становништва – о свему што је резултат ваше преварантске политике и издаје од вас потписаних Минских споразума.

Уводите ми санкције, између осталог, због моје подршке наводно лажној изјави Кремља о биолошком оружју. Али зашто онда не најавите санкције госпођи Викторији Нуланд, која је јавно признала постојање биолошких лабораторија у Украјини, што су доказали документарни снимци и документи које смо приказали у нашем програму?

Поновно уједињење Крима са Русијом називате анексијом и не желите да признате да се после фашистичког пуча са покушајем атентата на председника Јануковича спремало крвопролиће које би се одиграло на Криму, не желите да верујете и признате да је више од 90% становника Крима гласало без иједног метка и насиља за повратак у Руску Федерацију.

Поричете нашу изјаву о пробуђеном нацизму у Украјини и понизно прихватате рушење споменика совјетским војницима који су победили Немачки Рајх, и преименовање улица које носе имена великих писаца, дајући им имена Бандере, Шухевича и других Хитлерових саучесника, који само за један Волински масакр са убиством стараца, жена и деце заувек морају бити проклети.

Викторија Нуланд, подсекретарка САД за политичка питања, признаје постојање биолабораторија у Украјини и за таква злодела нико не одговара

Не желим да се задржавам на свим овим чињеницама, јер сте све видели у мојим емисијама, иначе ми не бисте најављивали санкције. Али ваш је задатак да ништа од овога не видите. И што је најважније – не дате да то други виде – они који још нису заслепљени вашом пропагандом и који не испуњавају задатке које вам је задао Вашингтон.

Заборављате да, поред вас, северозапада, постоји и југоисток, као и Африка и и Латинска Америка

Та истина вам је застрашујућа само зато што је у периоду од 1. јануара до 8. јануара ове године репризе нашег програма погледало 53 милиона људи. А то је становништво неколико земаља ЕУ које су ми најавиле санкције.

Сумирајући ово писмо, желим да Вам изразим своју захвалност што сте препознали моје активности, јер другачије, осим признавањем, не могу да објасним Ваш страх од истине, која ће пре или касније резултирати међународним трибуналом оних земаља и народа који данас чекају нашу победу, али немају ни снаге ни могућности да то отворено искажу. Али заборављате да, поред северозапада, постоји и југоисток, као и Африка и Латинска Америка.

Русија чува прелепа здања својих уметника на Криму

Уљуљкана лагодним животом под америчким нуклеарним кишобраном, цивилизована Европа, која некада није чула Гадафија и убила га, пробудиће се са стотинама милиона очију обичних људи који ће се тргнути из измаглице и рећи вам „не“ – гласно и јасно, како вам данас каже наш председник – једини од светских лидера који стоји на путу разорном цунамију вашег лицемерја. А заједно са њим, огромна већина народа наше огромне Русије вам говори ово „не“.

Савршено разумем да ће мало оних којима је упућено сазнати за ово моје писмо, али мени је било важније да га напишем.

Чујте наше „не“ док још за то имате времена.”

ЛИНК

https://sputnikportal.rs/20230117/cujte-nase-ne-dok-jos-za-to-imate-vremena-otvoreno-pismo-nikite-mihalkova-savetu-eu-1149490783.html

…………………………..

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Лустрација – алфа и омега

Славко

Погубне последице деловања отуђене и корумпиране политичке “елите”

Gost autor

Британски Гардијан констатује фаталне грешке Запада према Русији

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x