Митрополит Јоаникије: О неприхватљивости тзв. француско-њемачког споразума

Неприхватљив је оквир за преговоре којим се Косово третира као независна држава

  • Седамнаестог марта 2004. године њемачки војници, припадници КФОР-а нијесу прстом мрднули док су шиптарски терористи пљачкали и палили светиње – Ето каква нам је била њемачка заштита
  • Дволичност коју су тада показали Њемци и Французи не смије се заборавити

Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије рекао је данас да је предлог тзв. француско-њемачког споразума неприхватљив, ако је дефинисан као оквир за даље преговоре о статусу Косова и Метохије, а у њему се Косово третира као независна држава.

„Тај споразум од стране Србије није потписан. Међутим, ако је текст споразума дефинисан као оквир за даље преговоре, а у њему се Косово третира као независна држава, онда је он у потпуности неприхватљив“, рекао је Владика у интервјуу Радио-Светигори поводом деветнаесте годишњице од Мартовског погрома нашег народа и светиња на Косову и Метохији.

Он подсјећа да су тај споразум сачиниле земље које су тада биле гарант мира и сигурности за српски народ и његове светиње на КиМ.

„Седамнаестог марта 2004. године њемачки војници, припадници КФОР-а нијесу прстом мрднули док су шиптарски терористи пљачкали и палили светиње: девет цркава у Призрену, међу којима и Богородицу Љевишку, Богословију и резиденцију Епископа рашко-призренског. Ето каква нам је била њемачка заштита. Французи су исто тако допустили да шиптарски терористи опљачкају и запале манастир Девич и да разоре гроб Светог Јоаникија Девичког”, подсјетио је Митрополит црногорско-приморски.

По његовим ријечима, дволичност коју су тада показали Њемци и Французи не смије се заборавити.

„Још је мања сигурност за наш народ и његове светиње на Косову и Метохији тзв. француско-њемачки споразум“, закључио је Митрополит Јоаникије.

https://mitropolija.com/2023/03/17/mitropolit-joanikije-tzv-francusko-njemacki-sporazum-kao-okvir-za-dalje-pregovore-o-statusu-kim-neprihvatljiv-je-posto-se-u-njemu-kosovo-tretira-kao-nezavisna-drzava/

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Дрска порука Столтенберга: Не смемо дозволити да Путин победи у Украјини и по цену новог светског рата

Prenosimo

Вучић, Хилари, Трамп, Бајден – зато што је „био паметан“

Prenosimo

НАТО непрекидно шпијунира из ваздуха простор Украјине

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x