Малени део отетог од пензионера је помоћ од 20.000 динара

ПЕНЗИОНЕРИ ТРАЖЕ ВРАЋАЊЕ ОТЕТОГ НОВЦА И ВРАЋАЊЕ СТЕЧЕНИХ ПРАВА

Незадовољство удружења Синдиката пензионисаних војних лица

  • И даље чак 600 хиљада пензионера прима пензије мање од 20 000 динара.
  • Држава пензионерима дужна увећање свих пензија за најмање 30 одсто
  • Неуобичајено повећан број пензионера који одлазе на неко боље место од живота у Кркобабићевом златном добу.
  • Непрекидно захваљивање пензионерима лажљивог политичара Вучића који је 2014. године, обећао да неће а затим смањио пензије, не може сакрити чињеницу да је  то први пут у историји Србије урађено
  • Отетих 840 милиона евра смањењем пензија од 1. новемра 2014 до 30. септембра 2018. године, као и сваки кредит, расте на основу законских камата и већ сада износи преко 1,6 милијарди евра.

Уплата око 33 милијарде динара или 280 милиона евра од Владе Србије је само мали део отетог од свих пензионера одсуством или непотпуним усклађивањем пензија од 2012. године. Држава или Александар Вучић који се на сваком кораку представља као њен власник, је пензионерима дужан увећање свих пензија за најмање 30 одсто јер су оне од 2012. године толико изгубиле на својој реалној вредности. То сваки пензионер сазнаје када оде у куповину најнеопходнијих животних потреба. Део пензионера, Милошевићевих милијардера, најбоље знају да увећани номинални износи не значе ништа у подивљалој инфлацији економског тигра у Европи. Последица  тога може бити и неуобичајено повећан број пензионера који одлазе на неко боље место од живота у Кркобабићевом златном добу.

Пензионери неоправдано имају ниска примања и тежак сиромашни живот у старости

Непрекидно захваљивање пензионерима лажљивог политичара који је 2014. године,  обећао да неће а затим смањио пензије, не може сакрити чињеницу да је  то први пут у историји Србије урађено. Само његова контрола лажовизија му омогућава да манипулацијама старих и болесних грађана Србије опстаје на власти.

Отетих 840 милиона евра смањењем пензија од 1. новемра 2014 до 30. септембра 2018. године, као и сваки кредит, расте на основу законских камата и већ сада износи преко 1,6 милијарди евра.

Пљачка пензионера од 2014. до 2019. није исправљена

А могло је око 35 милијарди динара потрошених на предизборну промоцију СНС  да се у 2022. години искористи на законито подизање најниже или гарантоване пензије за око 600 хиљада пензионера чије пензије су мање од 20 000 динара. Међу њима је и око 160 хиљада пољопривредних пензионера који примају мање од бедних 12 700 динара. Могло је, али би у том случају мањи број пензионера-бирача био обманут да им је Александар Вучић нешто дао из свога џепа.

Јован Тамбурић, председник

УДРУЖЕЊА СИНДИКАТА ПЕНЗИОНИСАНИХ
ВОЈНИХ ЛИЦА СРБИЈЕ

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Србија између ЕУ, евро(атланске) интеграције и Русије

Славко

Чека ли горка судбина Србе са Косова и Метохије

Јово

Америка чак и своје савезнике и вазале хушка против Србије

Јово
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x