ЛАЖНА ОБЕЋАЊА ВУЧИЋА И БРНАБИЋКЕ

Брза саобраћајница од Ваљева до аутопута на нули

 

  • Одлазећа премијерка Брнабићка каже пре неколико дана у Ваљеву да су радови на изградњи брзе саобраћајнице која треба да споји Ваљево са аутопутем у току, а нису! Иако је прошла је и видела да се ништа не ради, убеђивала је грађане Ваљева да су у току „припремни“ радови

 

  • Све стоји на петљи у селу Неричави одакле је требала да у јуну крене градња саобраћајнице дуге 18 километара и вредне 158 милиона евра

 

  • Вучић у јуну отворио „припремне“ радове којих нема, јер принцип ове власти је да може да се говори шта се хоће, а та самовоља власти има правило да је важно да динамику имају обећања, а не радови и дела на терену.

Више од 50 тешких транспортних камиона, багера и булдожера довучено је, по наредби председника Србије, као да му је то посао, пред протекле јунске изборе на петљу код села Непричаве одакле је требала да крене врло скупа градња брзе саобраћанице од ваљева до аутопута „Милош Велики“, којом би се грађани Ваљева повезали са светом.

Вучић је довео и раднике на радилиште кога нема и кога никада није ни било да се тог дана сликају, а довучена је и велика бина са које је држао  говор пред ТВ камерама Пинка, Хепија, РТС-а… како се у Србији граде аутопутеви, како све бруји од радова и како се испуњавају обећања…

Овог пута од те представе и оркестриране кампање није било ништа, разуишли су се радници и тв-екипе, механизација и камиони и авиони су отишли ко зна на које градилиште, а остала је запетљана и празна петља код села Неричава да никоме не говори о великој обмани Ваљеваца од стране председника Србије.

Да не би у лажима учествовао само Вучић потрудила се пре неколико дана и одлазећа премијерка Ана Брнабић која је посетила Ваљево и тамо поново обмањивала грађане о градњи саобраћајнице. Ево те нове бруке српске владе и власти:

Од Вучићеве брзе саобраћајнице, остале само лажи Брнабићке

На петљи у Непричави, на месту одакле би требало да крене брза саобраћајница, дуга 18 километара,  која ће Ваљево спојити са ауто-путем “Милош Велики”, данас нема машина, нема камиона, нема радника, нема радова, а нема ни “кампуса за раднике”. Нема ничега, осим градилишне табле, на којој пише: почетак радова јун 2020.  година.

ПРЕДСТАВА ЗА ПУБЛИКУ – ЛАЖНО ОТВАРАЊЕ РАДОВА: Пред изборе, Петља Непричава, иза Вучића су постројени фиктивни радници, иза њих наранџасти камиони и у позадини  сиви тешки камиони…

А пре два и по месеца, или четири дана пред изборе, на том месту је било “постројено” 18 тешких камиона, неколико багера, булдожера, 30-ак радника и бина са које је председник Србије Александар Вучић свечано озваничио почетак радова на изградњи брзе саобраћајнице – деоница Иверак-Лајковац, пишу Kолубарске.

Требало је народу показати како се у Србији раде и граде ауто-путеви, а и Ваљевце је ваљало пред изборе обрадовати да ће коначно добити брзу саобраћајницу која ће их спојити са “Милошем Великим”.

Место где су требали да почну радови: село Непричава ће можда и проговорити од великих лажи

Међутим, на самом отварању испоставило се да није “почетак радова”, него “почетак припремних радова”. Упитан како је могуће да почну радови, а још увек није урађен пројекат, није издата грађевинска дозвола, нити је завршена експропријација, Александар Вучић је признао да је ипак реч о “почетку приремних радова”, а да ће радови “врло брзо почети”. Међутим, ни након два и по месеца не назире се ништа од тог “врло брзог почетка”.

:::::::::::::::::::::::::::::::

З. Михајловић: “Брза почиње да се гради у марту”
  1. 01. 2020

Изградња брзе саобраћајнице која Ваљево треба да споји са аутопутем “Милош Велики”, “дуплих трака” у дужини од 16,6 километара од Иверка до Непричаве, почеће у марту.

То је најавила министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић: “У марту почињемо изградњу брзе саобраћајнице којом ћемо спојити Ваљево са „Милошем Великим“.

И опет се показује да је најважније је да постоји динамика обећања.

:::::::::::::::::::::::::::::::

Премијерка Ана Брнабић  је боравила у Ваљеву протекле недеље. Дошла је, како рече, да подржи новог ваљевског градоначелника Лазара Гојковића. Подршка је изгледала као да смо у изборној кампањи. Поново се причало о истим пројектима: реконструкцији болнице, Дома здравља, индустријској зони, Дивчибарама, изградњи брзе саобраћајнице…

Премијерка је рекла да је стратешки важан пројекат, инвестиција од 158 милиона евра, изградња брзе саобраћајнице, деоница од Иверка до Лајковца, која ће Ваљево спојити са аутопутем “Милош Велики”.

Брнабић и Гојковић: Нису обишли радове,

јер их нема, па су седели у некој канцеларији

Радови су у току, изводе се као и на сваком градилишту припремни радови, а када буду завршени припремни радови крећу ефективни радови, и то је тако на сваком градилишту. Тако су на Моравском коридору припремни радови трајали једно шест месеци, па док завршите то, док направите камп, па док обезбедите све за почетак радова…

Дакле, кренули су припремни радови и својом динамиком ће ићи и сви остали радови. Инвестиција је вредна 158 милиона евра и сви заједно треба да будемо пресрећни и препоносни због тога – поручила је премијерка.

На питање када ће бити завршен пројекат за деоницу Иверак-Лајковац, да ли је добијена грађевинска дозвола и да ли је завршена експропријација, премијерка каже:

– Ако се не варам пројектује се по фазама, немам тачне детаље, али дакле иде пројектовање по фазама, сигурно су неки делови пројекта завршени зато што су кренули припремни радови. Да ли је завршена експропријација, вероватно није комплетна, тако да… Оно што је могло да се уради, да би кренуло што пре, је урађено и ми свуда радимо тако. Ја колико знам грађевинска дозвола није издата, мислим да је издата за припремне радове – одговорила је председница Владе Србије Ана Брнабић.

Једину динамику имају обећања

Остало је нејасно да ли премијерка заиста није приметила, а прошла је поред петље у Непричави, да се ништа не ради или је пак видела и добро зна да радова нема и да нису “у току”, али је упркос томе у добром старом маниру “говоримо шта хоћемо, а не како јесте”, одлучила да каже да су радови у току, а нису! 

Радови ће ићи својом динамиком – рече Ана Брнабић, али та динамика није позната чак ни њој. Намеће се закључак да једину динамику имају обећања.

Подсећам, брзу саобраћајницу или “шнел штрасе” обећао је и бивши градоначелник Слободан Гвозденовић на почетку свог мандата 2016. године. У Ваљево је већ у децембру те године дошао тадашњи премијер Александар Вучић, који је пружио подршку Гвозденовићу, и обећао да ће Ваљево добити брзу саобраћајницу.

Извор: Kолубарске.рс

………………………………………..

0 0 votes
Article Rating

Related posts

У диктатури се гласа против диктатуре

Prenosimo

Како се брука Матс Виландер, некадашњи тениски ас

Јово

Слободан Антонић: Наш непријатељ је – ко?

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x