Лажи Кризног штаба Србије изазвале стравичне последице

Одговор др Данета Ненадића, пуковника Војске Србије и начелника ВМА на понуду да повуче потпис за смену Кризног штаба

  • Да ли да „мирно и без потписа и речи “прихватим да све те „јунске лажи“ нису имали никакве везе са „јулским оболелима и мртвима“, међу којима су, нажалост, неки мени драги људи и колеге? Те колеге су први и најважнији разлог због кога нећу повући свој потпис!

 

  • Тражим само слободу да говорим истину и разоткривам лажи, свестан да је моја одговорност као лекара у условима епидемије много већа од одговорности “обичног човека“.

Пише: Дане Бранков Ненадић

Пуковник Војске Србије и начелник Центра за гинекологију и хуману репродукцију Војномедицинске академије (ВМА) Дане Бранков Ненадић обратио се удружењу Уједињени против ковида писмом које је насловио: “Мој одговор на понуду да повучем потпис (сведок, саучесник или учесник)”.

Ја, Дане Бранков Ненадић, лекар и пуковник Војске Србије, начелник Центра за гинекологију и хуману репродукцију ВМА, наоружан алтруизмом, хуманошћу, храброшћу, поштењем, честитошћу и мотивисан савешћу и потребом за Истином, ослобођен користољубља и сваке личне користи, спреман на жртву, а у борби за очување племенитих традиција српске медицине, лекарске професије, безусловног поштвања Хипократове заклетве и стварање хуманијег друштва у коме ће живот и здравље увек бити изнад било каквих и било чијих интереса, потписао сам (Захтев за смену Кризног штаба)  зато што сам у јуну 2020. год. слушао:

Бројеви позитивних ПЦР тестова умањивани за 10-15 пута

1) „Чак и да дође до другог таласа никада више не може да буде јак као што је био први.”

2) ”Највећи број новооболелих нема никакве симптоме.”

3) “Вирус није таквог интензитета као што је био пре пар месеци… ослабила је могућност да изазове тешке форме болести”.

У исто време најугледнији светски научници су говорили:

1) “Други талас би могао бити погубнији… најслабија карика су политичари…. дошло је до уплива политике у струку”

2) “60 до 80 % људи нема симптоме и то је највећа опасност ове болести…”

3) “Вирус није ослабио, то је политички спин … зашто се говори да је корона вирус ослабио јер тако моментално имате поруке да вирус није опасан“.

Удружење лекара тражи смену Кризног штаба, али власт не реагује

Научну неистинитост и стравичне последице оваквих и сличних изјава гледали смо у јулу и августу када је вишеструко порастао број оболелихи умрлих а здравствени систем био пред колапсом.

Да ли, као лекар, треба да верујем да су за све криви грађани зато што нису „поштовали препоруке“ или се нису „на време јавили лекару“? Да ли као наставник треба да учим студенте “како се ћути и не потписује” док се народу шаљу поруке супротне научној Истини и прописују катастрофалне епидемиолошке мере (до 500 људи у затвореном простору и неограничен број на отвореном)? Да ли да не верујем у доказе које имам и видим да су бројеви позитивних ПЦР тестова умањивани за 10-15 пута!?

И на крају, да ли да „мирно и без потписа и речи “прихватим да све те „јунске лажи“ нису имали никакве везе са „јулским оболелима и мртвима“, међу којима су, нажалост, неки мени драги људи и колеге? Те колеге су првии најважнији разлог због кога нећу повући свој потпис!

Нека им је вечна слава и хвала. Нећу повући потпис зато што ја не тражим ништа: ни славу, ни хвалу, ни привилегије, ни начелничко место.

Тражим само слободу да говорим истину и разоткривам лажи, свестан да је моја одговорност као лекара у условима епидемије много већа од одговорности “обичног човека“.

Катастрофалне последице: Због лажи Кризног штаба умрло је много лекара
Одговорност тражи разум и слободу за први избор

Да ли сам био уплашен када сам потписивао? Јесам. Да ли без страха ово пишем? Не. Да ли бих и сутра потписао? Бих. Да ли се кајем? Не.

Не кајем се зато што сам успео да победим страх за који Меша Селимовић пише: „А мени се чини да је страх највећа срамота овог свијета, и највеће понижење човјеково… помирен да буде наказна творевина сачињена од страха и пристајања“.

Kада савлада страх човек лако промишља своју одговорност и бира да ли ће бити сведок, саучесник или учесник, а избор није тежак ако зна да “Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека”. (П. П. Његош).

Лекари ВМА на удару власти због потписа за смену Кризног штаба

Поштовани, из свега није тешко закључити да ништа не зависи од мене, и да онога тренутка када неко народу Србије каже истину и објави да ће у Србији здравље и животи њених грађана занавек бити испред и изнад свих други интереса, мој потпис ће та истина и обрисати.”

Одговорност тражи разум и слободу за први избор, а за то је потребна храброст.

ИЗВОР: https://direktno.rs/vesti/drustvo-i-ekonomija/305160/pukovnik-vojska-vma-odgovor-.html

………………………………….

 

0 0 votes
Article Rating

Related posts

„Програм за Србију“

Gost autor

Слободан Антонић: Буди човек и реци НЕ!

Prenosimo

ЗА НЕСТАЈАЊЕ ЋИРИЛИЦЕ НИЈЕ КРИВ НАРОД, КРИВЦИ СУ САМО ЛИНГВИСТИ И ВЛАСТ

Gost autor
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Микић Сања
Микић Сања
3 година раније

Бог свети зна шта се све ради…

Sanja D. MIKIĆ
Sanja D. MIKIĆ
3 година раније

Moj tata, gospodin od 79 godina, inače jako vitalan, sportski tip, svakodnevne smetnje od po 10-ak km, 9 septembra o. g. primljen na infektivnu kliniku u Beogradu odakle je sutra dan prebačen u kovid centar bez pismenog nalaza da je kovid već na osnovu kliničke slike koja je kod njega i bez kovida mogla biti takva jer je srčani bolesnik koji je ranije imao vodu na plućima zbog slabosti srca tj srčane insuficojencije, dakle, sutra dan je prebačen u kovid centar Karaburma (adaptiran) i istog dana naveče prebačen u Kbc Bežanijska kosa pod izgovom da je imao srčani udar a… Учитај још »

2
0
Would love your thoughts, please comment.x