Криминалне активности Америке са биолабораторијама у Украјини

Производили су вирусе куге, колере, малих богиња, антракса…

  • Русија: Подаци о присуству америчких биолабораторија у Украјини мењају слику о умешаности САД
  • Амерички војни експеримената у биолошкој области у Украјини водио је Пентагон, Више од 30 лабораторија на подручју Украјине. Производили су вирусе куге, колере, малих богиња, антракса…
  • Материјали из лабораторија доказују незаконите и криминалне активности САД на територији Украјине
  • Игор Кирилов: Рад лабораторија у Украјини финансирале Сједињене Америчке Државе. У њих су уложиле више од 200 милиона долара.
  • Рад лабораторија је довео до стопостотног раста броја оболелих од малих богиња.
  • Заменица америчког државног секретара Викторија Нуланд признала постојање у Украјини објеката за биолошка истраживања

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова поручила је да подаци о присуству америчких биолошких лабораторија у Украјини потпуно мењају слику о умешаности Вашингтона. Како каже, реч је о инструменту директне претње по Руску Федерацију.

„Операција Русије на демилитаризацији Украјине почела је хитно, како каже војска, у условима оперативности. Ако је 24. фебруара Министарство здравља Украјине већ послало одговарајућа упутства биолошким лабораторијама широм Украјине, то значи да је план за ванредне ситуације био укључен, да је почео да се примењује.

Захарова тражи одговорност САД и одговоре шта су хтели са огромним бројем лабораторија близу  граница Русије
За Међународни суд: незаконите и криминалне активности САД на територији Украјине

Какве су то лабораторије које је требало покренути за уништавање материјала са којима су радили у случају нужде? Врло је једноставно. То су управо пунктови америчких, наглашавам, војних експеримената у биолошкој области“, рекла је она за радио Спутњик.

Према речима Захарове, „то у потпуности мења слику о умешаности Сједињених Америчких Држава у судбину Украјине“. Како каже, „то није само инструмент утицаја, није само инструмент обуздавања, већ је инструмент директне претње нашој земљи“.

Подаци о америчким биолабораторијама у Украјини доказују чињеницу криминалне активности Америке у тој земљи, нагласила је дипломата.

Сједињене Америчке Државе чине све како би спречиле да ови материјали доспеју у руке Русије, упозорила је Захарова, додајући да је реч о материјалима који доказују незаконите и криминалне активности САД на територији Украјине.

Биолабораторије Пентагона за узгој смртоносних вируса антракса, колере, куга…

„Ако се активност биолабораторија у Украјини сада не заустави, онда ће све то постати неконтролисано – и било би ван контроле и потчињено искључиво оним снагама, екстремистичким, који, чини ми се, у принципу више нису слушали ни себе, да не спомињем било кога другог“.

Америка признала постојање биолабораторија

Раније је портпарол руског Министарства одбране, генерал-мајор Игор Конашенков изјавио да документи, које је руска страна добила од запослених у украјинским биолошким лабораторијама, потврђују да су се компоненте биолошког оружја развијале у Украјини у непосредној близини Русије.

С тим у вези, начелник за радиоактивну, хемијску и биолошку заштиту (РХБЗ) Оружаних снага Русије Игор Кирилов рекао је да су рад лабораторија у Украјини финансирале Сједињене Америчке Државе да су и у њих уложиле више од 200 милиона долара. Како је навео, рад тих лабораторија је довео до стопостотног раста броја оболелих од малих богиња.

Са своје стране, заменица америчког државног секретара Викторија Нуланд изјавила је у уторак да у Украјини постоје објекти за биолошка истраживања, те да тренутно Кијев и Вашингтон раде на томе да материјали који су прикупљени не доспеју у руке руских снага.

Линк

https://rs.sputniknews.com/20220309/zaharova-podaci-o-prisustvu-americkih-biolaboratorija-u-ukrajini-menjaju-sliku-o-umesanosti-sad-1135196800.html

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Украјина од свих крије прави број погинулих војника

Prenosimo

Србе треба лиштити права, а Србију земље, све док се не угаси као држава

Prenosimo

Драконске казне за полицајце-пљачкаше

Јово
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x