И српске мајке су кукале

Фотографије убијених Срба уз пут Братунац-Поточари

  • Прошло је 30 година а нико није одговарао за 3.267 убијених Срба од којих је скоро половина било цивила који су убијени у својим кућама и двориштима

Уз регионални пут Братунац-Поточари, на годишњицу страдања, почетком јула, постављене су фотографије 3.267 српских цивила и војника из средњег Подриња убијених и погинулих у грађанском рату у БиХ, деведестих година.

https://youtu.be/sePauUVSkyc

Начелник братуначке општине Срђан Ранкић рекао је Срни да су фотографије поставили чланови породица погинулих уз његову сагласност и подршку с циљем да се укаже да су на овом подручју страдали и Срби и да су над њима почињени многи злочини за које нико није одговарао.

– Прошло је 30 година а нико није одговарао за 3.267 убијених Срба од којих је скоро половина било цивила који су убијени у својим кућама и двориштима. На овај начин желимо да укажемо да за убијене Србе нема земаљске правде – каже Ранкић.

Он истиче да је упутио позиве свим амбасадама и међународним организацијама у БиХ да њихови представници дођу на обиљежавање 30 година од српског страдања, које је одржано 2. јула у Братунцу, али да се нико није одазвао.

– То говори о дискриминаторском односу, о једностраном гледању на рат и жртве у БиХ, о боли која се наноси породицама убијених Срба и о неправди коју дијели међународно и правосуђе БиХ – рекао је Ранкић.

Он каже да су фотографије убијених Срба постављене да их виде међународни представници када буду долазили на комеморацију настрадалим бошњачким војницима у Поточарима 11. јула.

– Редовно долазе на ову комеморацију, иако се ради о погинулим војницима док се не интересују за српске цивилне жртве. Можда ће ове фотографије изазвати нечију савјест и реакцију да се запита како је могуће да за толико убијених нико није одговарао – рекао је Ранкић.

https://iskra.co/republika-srpska/i-srpske-majke-su-kukale-fotografije-ubijenih-srba-uz-put-bratunac-potocari-video/

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Атлетичари са Космета први пут учествовали на првенству у Београду

Prenosimo

Да ли ће престати полувековна скрнављена српских манастира и фресака

Gost autor

Пљачка пензионера Србије

Јово
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Sanja Mikić
Sanja Mikić
1 година раније

Bože Sveti Tebi je sve poznato i delić svake suze svakog deteta video si nemoj prećutati Bože Sveti Koji u svetima obitava

Neka ti je večna Slava Bože u svetim mučenicima koji postradaše mučenički samo zato što ispovedaju Tvoje Sveto Ime Gospode Isuse Hriste Bože naš Slava Tebi

Amin!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x