Избор новог декана на Фаспер-у под знаком сумње

КАРИЈЕРУ СНЕЖАНЕ НИКОЛИЋ, ДЕКАНА ФАКУЛТЕТА ФАСПЕР, ОБЕЛЕЖИЛИ СУ СКАНДАЛИ

  • Кандидат за новог декана на ФАСПЕР-у је и Весна Жунић-Павловић, која је отерала са Факултета своје асистенте Марину Лепојевић и Марију Стојановић. Ако би она била изабрана, као кадар декана Николићке, наставила би се стара пракса нерегуларних избора у наставничка знања, дупли радни односи противно важећим законским прописима и здравом разуму…
  • Руководство Факултета ФАСПЕР донело нови Статут, али није ускладило друге правне акте са Статутом па крши правила, процедуре и доноси незаконите одлуке
  • Нарушени међуљудски односи на ФАСПЕР-у последица нестручног рада Снежане Николић
  • Декан Снежана Николић никада није одговарала ни за једну злоупотребу на факултету па је њена склоност ка незаконитим радњама развијена до максимума. Скоро милион динара Николићка потрошила на такси превоз
  • Никола Раковић портир на Факултету, протеклих месеци зарађује више од редовног професора

Пише: Петар Соврлић

Изигравањем права и Одлуке Уставног суда некадашњи Дефектолошки факултет, данас познат као ФАСПЕР (Факултет за специјалну едукацију и рехабилитацију), „прети“ да засени јавности већ познате случајеве незаконитог и неакадемског понашања неких факултета Београдског универзитета.

Нагомилани проблеми на Факултету за специјалну едукацију и рехабилитацју су кулминирали у јулу 2020. године када је Уставни суд донео одлуку да одредбе Статута ФАСПЕР-а нису у складу са Законом о високом образовању.

Након одлуке Уставног суда  руководство ФАСПЕР-а је по хитном поступку требало да промени и све акте који су произишли из тих спорних одредби Статута.

Својим радом С. Николић је урушила углед факултета и покварила међуљудске односе

Декан Снежана Николић не само да није усагласила спорне акте, већ је готово 6 месеци дозвољавала изборе  «колегиница» у наставна звања на основу неважећих одредби Статута, док акт о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места до данашњег дана није промењен нити усаглашен са одредбама новог Статута.

Највећи узрок свих проблема на овом факултету су нарушени међуљудски односи на Одељењу за логопедију. Управо на овом одељењу наставу на докторским студијама изводи професор Славица Голубовић, којој је незаконито продужен радни однос, после навршених 65 година живота, а на основу лажно приказаних научних резултата који су били формални услов за продужетак.

Захваљујући деканици Снежани Николић и продеканици за науку Весни Жунић – Павловић кроз погрешно категорисане радове, Славица Голубовић готово три године након испуњености услова за одлазак у старосну пензију незаконито држи наставу и «води рачуна» о научном подмладку на том факултету, а све ово о трошку студената.

За то време руководство ФАСПЕР-а је са факултета отерало поред других запослених и четири доктора наука и једног докторанда, од чега највише њих управо са Одељења за логопедију.

ЛАЖНИ НАУЧНИ РЕЗУЛТАТИ: Уместо да је у пензији Голубовићка и у 70-ој предаје иако на то нема никаво право

Оно што повезује продеканицу Весну Жунић – Павловић и Славицу Голубовић је чињеница да су обе са факултета отерале своје асистенте након вишегодишњег рада на факултету и завршених докторских студија. Тако је Славица Голубовић отерала Гордану Чолић, а актуелна продеканица Весна Жунић – Павловић, Марину Лепојевић и Марију Стојановић. Да иронија буде већа, сво време поменуте професорке су приликом избора у звања приказивале своје асистенте као њихов «вишегодишњи» рад на научном подмладку, да би их на крају оставиле без посла.

Упућени у дешавања на факултету даље сматрају да ће кандидат за новог декана на ФАСПЕР-у бити Весна Жунић-Павловић, посебно имајући у виду да је Одбор за професионалну етику, Универзитета у Београду, актуелној деканици Снежани Николић, изрекао јавну опомену због неакадемског понашања. Свакако избором Весне Жунић – Павловић наставила би се стара пракса нерегуларних избора у наставничка знања, дупли радни односи противно важећим законским прописима и здравом разуму, пракса да се млади људи не «задржавају» превише на факултету и све оно о чему су медији последњих месеци извештавали, а у чему је директно учествовала и Весна Жунић – Павловић.

Весна Жунић Павловић кандидат за декана, а вршила неправилности и кршила норме
НА МЕСТО ДЕКАНА ИЗАБРАНА НЕЗАКОНИТО

О злупотреба деканице Снежане Николић се много писало, међутим мало је позната чињеница да је она на први трогодишњи мандат изабрана незаконито. Наиме, она није имала право да поново уђе у изборну трку за декана, након што је њен избор први пут одбијен од стране Савета факултета. *Видети линк на крају текста

Упућени на факултету изражавају бојазан, да ће и овај избор декана бити обележен низом нерегуларности. На ово указује неуспели покушај деканице Николић, да изборе за новог декана спроведе онлајн. Када је овај незаконити покушај пропао она је седницу Нставно-научног већа на којој треба да се бира декан заказла ван простора Факултета, вероватно да би на њу дошли само «подобни». Међутим, највећа бојазан је да ће гласове и овога пута, као у предходна два бројати Марина Радић-Шестић деканицина продужена рука и Данијела Илић – Стoшовић, деканицина кума.

Иначе дуги низ година руководство факултета функционише по принципу штапа и шаргарепе, тако да су готово све стручне службе на факултету у «вд» стању. Александра Ђукнић врши дужност секретара факултета,  Славица Јовковић је привремени шеф рачуноводства, Марија Живковић привремено руководи правном службом, и тако редом.

БАХАТА НИКОЛИЋ ПОТРОШИЛА МИЛИОН ДИНАРА НА ТАКСИ ПРЕВОЗ

Током 2020. години деканици Николић је било недовољно 800.000. динара за услуге такси превоза, па је ребалансом буџета тај износ увећан на 900.000 динара. Без обзира што је факултет због пандемије изазване корона вирусом функционисао онлајн то деканици није сметало да на такси превоз потроши готово милион динара. Илустрације ради, ФАСПЕР је на услуге такси превоза у 2016. години потрошио свега 378.079 динара. Међутим, како Снежана Николић никада није одговарала ни за једну злоупотребу на факултету њена склоност ка незаконитим радњама је све више долазила до изражаја.

Стиче се утисак да је ненаменско трошење буџетских средства постало њен стил живота, а факултет њено власништво. «Људи од поверења» добијају огромне стимулације због «повећаног обима посла», најчешће без икаве пратеће документације, чиме се наноси огромна материјална штета факултету. Интерeсантан је пример Николе Раковића који на Факултету обавља  послове портира, а који месецима уназад зарађује више од редовног професора, вероватно због «повећаног обима посла» у условима пандемије.

Ако се свему овоме дода да у 2018-ој години бахата деканица није исплатила половину месечне плате свим запосленима, те да се о издавању простора који је у власништву Факултета готово не зна ништа, као и то да је Министарство просвете у свом инспекцијском надзору утврдило неправилности у завођењу и чувању документације, звучи готово невероватно да се о свему овоме ћутало дуги низ година.

Да ли ће Државна ревизорска институција /ДРИ) у данима који су пред нама  проверавати правилност пословања ФАСПЕР-а остаје да се види, али по наведеним неправилностима било би неопходнo. Сазнаћемо ускоро  и то да ли ће Николићкин кандидат (Весна Жунић Павловић), победити у трци за декана упркос аферама које месецима уназад потресају овај факултет, и упркос чињеници да су зараде запослених на овом факултету једне од најнижих на београдском универзитету.

Једно је сигурно: да је деканица Снежана Николић  у потпуности урушила углед институције и она управо пролази кроз најтеже дане од свог оснивања.

…………………………….

*https://izmedjusnaijave.rs/%d0%be-%d0%b7%d0%bb%d0%be%d1%83%d0%bf%d0%be%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%b1%d0%b0%d0%bc%d0%b0-%d0%b4%d0%b5%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%b5-%d1%81%d0%bd%d0%b5%d0%b6%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be/

3 4 votes
Article Rating

Related posts

Заштитник грађана врхунска државна и национална штеточина

Gost autor

Витална улога САД у нападима на Кримски мост

Prenosimo

Пензије сваке године  губе трку са инфлацијом и растом зарада

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
72 Comments
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Gorcanin
Gorcanin
2 година раније

Ja ipak mislim da ce Nedovic biti kandidat. Medjutim, kao i sve na ovom fakultetu ovo je vrlo neozboljno.

Defektolog
Defektolog
2 година раније
Reply to  Gorcanin

Eeee ne znate vi novi dekan je Branka Jablan.

Slavica
Slavica
2 година раније

Ja znam ovu Zunicku,ona mrzi sve zene koje su pamernije i lepse od nje nije n8 cudo sto asistenti imaju problem

Велиша
Велиша
2 година раније

Има ли овим штеточинама и свашточинама краја утицају. Због оваквих губимо углед у научној и образовној заједници. Потпуно јасан и видљив криминал. Никаква робија и враћање новца не може ублажити штету…

Milan
Milan
2 година раније

Red, rad do pobjede. Zbog ovakvih gubimo ugled u akademskoj zajednici. Rektore probudi se………

Olja
Olja
2 година раније

Verujem da postoji neko iznad ovih bahatih i bezkurpuloznih ljudi , koji su narušili ugled ove čuvene institucije . Da će asistenti , doktoranti i doktori nauka biti na mestima koje im i pripada . I da ce se posle svih ovih godina vratiti ugled ovog čuvenog fakulteta . Tek tada ce pravda biti zadovoljena , a ova institucija se vratiti na mestu gde joj i pripada .

Marina
Marina
2 година раније
Reply to  Olja

Mislim da ne treba podgrevati lažnu nadu podmlatku. Ne postoji niko koga zanima da se valja u tom blatu, postavlja stvari na svoje mesto i sl. Najprijateljskiji mogući savet je bežite glavom bez obzira. Što pre i bilo gde.

Slavica
Slavica
2 година раније
Reply to  Marina

Marina samo strpljivo razbice se ova bagra

Lawyer
Lawyer
2 година раније

Poznajem ovu Danijelu Ilic, rasturacica brakova, i to je nas prosvetni kadar koji nam prosvecuje decu. Upropastila je divnu zenu koja je radila u policiji i koja je dve godine pred penziju sa statusom OSL dala otkaz jer se razbolela, a sve iz razloga jer joj se Dana Ilic umesala u brak i isti rasturila…

LawyerKiller
LawyerKiller
2 година раније
Reply to  Lawyer

Auuuuu onako mlada i lepa žena a rastura brakove penzionerima!?
C, c, c, c

Mora da je autoru i pojedinim komentatorima droga rasturila mozak.

😵😵😵😵😵

Last edited 2 година раније by LawyerKiller
LawyerKiller
LawyerKiller
2 година раније
Reply to  Lawyer

Evo ja slučajno poznajem Mihaila Stošovića, muža Danijele Ilić Stošović, koji je u braku sa njom već preko 20 godina. Sad sam razgovarao sa njim, trebalo bi objasniti koja je to osoba u statusu OSL, ne moze čovek da se seti da možda i on nije pojebao muža od tog OSL. Evo ako bi ste mu objasnili…

Last edited 2 година раније by LawyerKiller
Kolega
Kolega
2 година раније

Za sutra dekanica sprema sednicu na kojoj nece biti kvoruma-podobni nece doci po naredbi “nisu u mogucnosti”.

Ana
Ana
2 година раније

Ma strašno šta se radi. A tek o Jadranki Otašević šta biste mogli da napišete… Vrši pritisak na fakultet preko muža načelnika u MUP, esenesovca da bude primljena za docenta logopedije, a ne zna dve rečenice da sastavi, bolje deca u drugom osnovne poznaju gramatiku nego ona, i ona da nas uči logopediji? Nije ni mesec dana radila na fakultetu, dijagnozu za bolovanje od 5 godina joj pisale njene drugarice, umesto da čuva dete kada joj je država već omogućila, ona non stop na televiziji onako nemušta. Podmićuje kolege da je podrže za izbor, a niko je neće jer svi… Учитај још »

Petar II.
Petar II.
2 година раније
Reply to  Ana

A čiji ste vi bot Ana ? Asistenkinja Otašević je majka troje male dece ,i ako joj je i to greh ,onda je bolje da se svi zajedno iselimo iz ove mučene zemlje zarobljene ovakvim dekanima i njihovim botovima i trabantima…muž ,znam ga lično ,ne radi u MUP-u ,već je profesor na uglednom fakultetu pa te laži i diskvalifikacije više govore o onome ko ih plasira nego o onome kome su namenjene ! Kada kao društvo budemo raskrstili sa privatnim prćijama ,tada nećemo imati ni ovakve polemike već ćemo se baviti pametnijim stvarima kako bi nam svima bilo bolje !!!

Ana
Ana
2 година раније
Reply to  Petar II.

Izgleda da baš niste bliski, Božo i Vi. Ili zvanični sajt MUP laže? Majka troje dece, iako ima troje dece, ako želi da bude u radnom odnosu, mora da radi, logično. Ili mislite da treba da sve koje rode troje dece dobiju docenturu automatski? Pitam zbog Romkinja, sigurno bi se obradovale da čuju. Dakle, troje docentura, četvora vanredna, a petoro redovna profesura. Tako? A što se “privatnih prćija tiče”… Pa upravo je Vaš štagod Božo na takvima stekao akademska znanja. Ima sve na internetu, samo treba guglati…

Screenshot_20210623_113953_com.android.chrome.jpg
Doktorand
Doktorand
2 година раније
Reply to  Ana

Ljudi da li ste vi normalni? Postoji Zakon, Pravilnici, Procedure, uslovi pod kojima se postaje nastavnik na Univerzitetu i sve je jasno i transparentno.

Tanara
Tanara
2 година раније
Reply to  Petar II.

Toj pomenutoj Otaševićki treba zabraniti pristup BU i Fakultetu …ona na nivou pijačarenja, prostakluka i zakulisnih radnji pokušava da se domogne Fakulteta…otkad je majka troje dece referenca za naučno zvanje pre bih rekla da je referenca za nešto drugo….Ta nesrećnica je uz pomoć supruga sluzbenika MUP- a i pripadnika vladajuce SNS pretila bivsoj direktorki Zavoda za patologiju govora jer je htela na volseban, bahat nacin da udje i u ovu ustanovu. Treba stati na put dripackoj kamarili koja urusava BU. Sto se ne zapitate ko podrzava ovu nesrecnicu iz redova bivsih kadrova Fakulteta? Ko hoce da urusi ovakvu jednu ustanovu… Учитај још »

Nedja
Nedja
2 година раније
Reply to  Tanara

Pobogu ljudi zasto za pretnje ne podnesete prijavu. Kako je moguće da je ova žena sve postupke protiv fakulteta dobila.

Ana
Ana
2 година раније
Reply to  Nedja

Nijedan postupak protiv fakulteta nije dobila. Skoro je izgubila dva u kratkom vremenskom periodu. Taj ko Vas informiše – Vas dezinformiše.

Nedje
Nedje
2 година раније
Reply to  Ana

Molim Vas ako je moguce, jako bi bilo bitno da znam koja su to dva postupaka koja je fakultet dobio. Univerzitet ne misli tako.

Ana
Ana
2 година раније
Reply to  Nedje

Ako Vam je bitno, ko god da ste i zbog čega god da Vam je bitno, možete to saznati zvaničnim putem, a ne putem diskusija na debilnim blogovima. To je pravi put, sve ostalo su špekulacije. A njima ste, očigledno, skloni

Nedja
Nedja
2 година раније
Reply to  Ana

Mozda izgleda tako, ali svi odgovori sa fakulteta su blago receno konfuzni, tako da od zvanicnog puta nema nista. Sta god smo proverili zvanicnim putem izgleda da fakultet nije u pravu. Dekanica je jako konfuzna, a slucaj poprilicno interesantan. Videte da je tekst danima najcitaniji. Prilicno je veliki haos u visokom obrazovanu. A vidim i da Vi ozbiljno ucestvujete u diskusiji, sto je uredu, ja tu ne prepoznajem elemente debilnosti.

Ana
Ana
2 година раније
Reply to  Nedja

Gospodine, informacije o ishodu sudskih procesa nije dužan da Vam daje dekan, ko god da ste, već institucije pravosuđa. Kucate na pogrešna vrata.

Nedja
Nedja
2 година раније
Reply to  Ana

Ustavni sud je javno svoju odluku objavio i ocigledno je da fakultet u konkretnom slucaju nije u pravu. O tome svi sve vec znamo. Isbode ostalih postupaka cekamo, ali mi se cini da ce Odluka Ustavnog suda uticati i na ostale postupake. Pazljivo sam pogledao sve komentare, mozda Vi kucate na pogresna vrata. Mislim da je istina negde na sredini.

Tanara
Tanara
2 година раније
Reply to  Nedja

Meni nije poznato da je dobila i jedan postupak. Sve se svodi na njeno agresivno istupanje, koristi medije kako bi prikupila odredjene poene a takodje bahati suprug pod okriljem MUP-a i stranke na koju se poziva pokušava zdravo mislece ljude da uplasi, zastrasi pretnjama. Na pitanje zasto neko ne podnese prijavu na njene pretnje …namece se jednostavan odgovor …na primitivizam i prostakluk od strane tzv ,,majke troje dece” normalan svet nece da prlja ruke, gubi vreme u dopisima i ostalim mehanizmima. Niko nije toliko dokon kao ova zena koju ni Fasper nije upoznao jer je nevidljiva, …na porodiljskim bolovanjima i… Учитај још »

Nedje
Nedje
2 година раније
Reply to  Tanara

Kde to ona tezgari?

Doktorand
Doktorand
2 година раније
Reply to  Ana

Ljudi da li ste vi normalni? Postoji Zakon, Pravilnici, Procedure, uslovi pod kojima se postaje nastavnik na Univerzitetu i sve je jasno i transparentno.

LawyerKiller
LawyerKiller
2 година раније

Hmmm… Niko ne pominje kako sinovi završavaju studije kod oca, polažu ispit kod oca i zaposle se na fakultetu sa tuđim masterom, imaju platu veću nego što im pripada i sve to od istog oca. Kako neki predavači imaju kupljena po 3 stana, neki čak i stan u strogom centru Beograda, a do juče praziluk virio iz pocepa ih gaća, a neki su po 30 godina potstanari. Niko ne pominje kako neki imaju dvojno drzavljanstvo i primaju dve pune plate od koje je jedna je preko 2000e. Zapošljavaju ljubavnice/ke, imaju ljubavnice/ke medju studentima. Izgleda da ovaj tekst pišu oni koji… Учитај још »

Last edited 2 година раније by LawyerKiller
Slavko
Slavko
2 година раније
Reply to  LawyerKiller

A što prosipaš muda ovde anonumno? Ako ti nešto nije jasno slobodno pitaj pa da ti razjasnimo…
Možda je neko vredno radio i uspeo da stekne i postigne nešto u životu za razliku od tebe KLOŠARČINO JEDNA. Bavi se malo sobom i svojim životom i ostavi druge na miru.
SMRADE JEDAN!

LawyerKiller
LawyerKiller
2 година раније
Reply to  Slavko

Дакле, боли истина јели?

Bullseye!!!

LawyerKiller
LawyerKiller
2 година раније

Kakva smešna družina…

Džaba vam pseudonimi kad se po slovu i mržnji prepoznajete.

LawyerKiller
LawyerKiller
2 година раније

Čekaj bre, prethodni tekst pisao Petar Solarić a ovaj Petar Sovrlić.

Brate pa ti ne znaš ni kako se zoveš!

Zaboravio Dragan šta je slagao kao Pera!

LawyerKiller
LawyerKiller
2 година раније
Reply to  LawyerKiller

Evo dok ne preprave ime

Screenshot_20210622_004437_com.android.chrome.jpg
Last edited 2 година раније by LawyerKiller
LawyerKiller
LawyerKiller
2 година раније
Reply to  LawyerKiller

1

LawyerKiller
LawyerKiller
2 година раније
Reply to  LawyerKiller

2

Screenshot_20210622_004352_com.android.chrome.jpg
Doktorand
Doktorand
2 година раније

Ove komentare”kulturne” i “intelektualne” očigledno daju izuzetni poznavaoci struke “oni koji oblikuju glinu dok je vruća” i medijski manipulišu narodom a sve zarad ličnog interesa.
Jadna struko i jadni mi sa kim nam deca rastu.

Justicija
Justicija
2 година раније

Tekst je izgleda pun pogodak

Roditelj
Roditelj
2 година раније

Strasno je to kad citam ovakve komentare. Ana samo za vasu informaciju Jadranka Otasevic je odlican logoped u praksi i da nije bilo nje moje dete sa ostecenjem sluha nikada ne bi govorilo a danas ide u skolu i ima srecno detinjstvo. Tako da taj komentar vam sigurno nije na mestu nego je sramotan i zlonameran.

Ana
Ana
2 година раније
Reply to  Roditelj

Dakle, Vi ste, kao roditelj deteta sa oštećenjem sluha svoje dete umesto surdologu poslali logopedu? Niste se potrudili da izguglate ko se primarno bavi oštećenjem sluha, a visite po blogovima koji se odnose na FASPER? Da ste u nekom malom mestu koje nema surdologa, logoped bi bio logičan izbor, ali Vi ste u sred Beograda koji ima stotine surdologa dete poslali privatnom logopedu? I, roditelju, zašto anonimno? Zašto brz punog imena i prezimena, kada ste već toliko zahvalni Otaševićki? Sigurno bi joj bilo drago da pročita ko je hvali, a i mi ostali da znamo kome da se javimo ako… Учитај још »

Koleginica
Koleginica
2 година раније

Otasevicka odlicno radi i sa decom koja imaju disleksiju.

Ana
Ana
2 година раније
Reply to  Koleginica

Izvinite, a gde ona to radi? Asistenti nemaju pravo na deljeni radni odnos, dakle ona ne bi smela po zakonu da radi na još nekom mestu. I ne manje važno, KADA radi? Dok se pravi da sedi kući i čuva dete zbog kojeg je dobila produženo bolovanje? Dakle, lažirala je bolovanje koje plaćamo svi mi, a ona za to vreme umesto da čuva dete negde radi?

Koleginica
Koleginica
2 година раније

Auuuu pa Ana vi ste licni a pored toga ste i bolesno zlonamerni.Jadno i bezvredno reci bilo sta.

Ana
Ana
2 година раније
Reply to  Koleginica

Normalno da sam lična kad joj plaćam da sedi kući i čuva dete 5 godina, a ona za to vreme očigledno zarađuje pare sa strane, a dete boga pitaj ko čuva. Ja sam uvek na strani dece, a prema Vašim komentarima bi se moglo zaključiti da se ona radije bavi tuđom za pare, nego sopstvenom. Ali, evo Vi budite dobronamerni pa mi odgovorite na postavljena pitanja, jer niste

Profesor
Profesor
2 година раније

Danas sve mozemo da proverimo i vidimo zahvaljujuci internetu pa i to ko je kakav profesor, asistent, naučni radnik, logoped, surdolog……Sva polemika je gubljenje vremena.

Ana
Ana
2 година раније
Reply to  Profesor

Na internetu ćete saznati ko je kakav profesor? Ma zaista? Jer lična mišljenja anonimnih pojava izložena na internetu predstavljaju referentni vrednosni okvir? Ima li ikoga u ovoj diskusiji sa IQ inad granice fiziološke tuposti? A da, nema. Kakav blog, takvi i botovi

Profesor
Profesor
2 година раније

Ovaj tekst govori o sramoti i bedi nase akademske zajednice koja rapidno tone.

Roditelj
Roditelj
2 година раније

Ana govorim kao roditelj i znam sta je ta žena uradila za moje dete, nadam se da ste majka- a ne blogerka, jer je onda svaki komentar suvisan. Ta zena radi sigurno vise od 10-15 godina.Moje dete je sada šesti razred.

Ana
Ana
2 година раније
Reply to  Roditelj

A surdolozi postoje od osnivanja fakulteta, dakle 46 godina već. U stvari, postojali su i ranije, jer je bila viša defektološka. Internet postoji već 25 godina u Srbiji, mogli ste se informisati ko je specijalista za rad sa slušno oštećenom decom. Otkud Vaše dete kod logopeda, gospođo anonimna? Prosvetlite nas? Je l ovo neki trend da se na pitanja odgovara nevezanim konstatacijama? Hoćemo tako da se igramo?

Ana
Ana
2 година раније
Reply to  Ana

Vi ste, gospođo, žrtva podmukle prevare. Ako Vi i niste znali da habilitaciju govora ne rade logopedi, logopedica je morala znati. A ona je, umesto da Vas usmeri na surdologa, prevejano prihvatila da radi nešto za šta nije obrazovana. To bi bilo isto kao da Vam treba prevod na engleski, a prevodilac ruskog Vas ubedi da je on prava osoba za Vas.

Ana
Ana
2 година раније
Reply to  Ana

Kod gluve i nagluve dece, na njih mislim. Logopedi rade habilitaciju i rehabilitaciju kod dece koja čuju.

Zoran
Zoran
2 година раније
Reply to  Ana

Ana da li ima nesto netacno u ovom tekstu. Da vi niste u zeli predmete od ovih oteranih asistentkinja.

Slavica
Slavica
2 година раније
Reply to  Zoran

Ili je mozda morala da ode u penziju pa su joj sad svi krivi sto biologija cini svoje haha

Doktorand
Doktorand
2 година раније
Reply to  Slavica

Ljudi da li ste vi normalni? Postoji Zakon, Pravilnici, Procedure, uslovi pod kojima se postaje nastavnik na Univerzitetu i sve je jasno i transparentno.

Mileva
Mileva
2 година раније
Reply to  Zoran

Ima, bukvalno sve je netačno. Ovaj blog je jadna manipulacija žene koja hoće da bude profesor na državnom fakultetu bez adekvatne diplome, bez rada na istom, na silu uz pomoć policijske i političke prisile muževljevih kolega. Žena koja je na taj način oterala drugu majku dok se sama poziva na majčinstvo, žena koju dopisuju na radove, postaje ekspert iz raznih oblasti tokom bolovanja, koja je navikla da ne radi ali da je preko veze smeštaju po raznim školama. Ipak je ovo državni fakultet i treba se boriti protiv takvih koji polukriminalno, nepotizmom i pretnjama, bez uslova hoće da udje na… Учитај још »

Slavica
Slavica
2 година раније
Reply to  Mileva

Nisam baš sigurna da ste u pravu, ali treba imati na umu da je istina uvek negde na sredini, o FASPER se zna mnogo toga ruznog – nazalost najvise od studenata, svrsenih defektologa, grckih studenata- ambasade……

Ana
Ana
2 година раније
Reply to  Slavica

O svakoj ustanovi na svetu se zna mnogo toga ružnog. Pa čak i o crkvi. I to mnogo ružnijeg nego što se o FASPER ikada znalo, tj. govorilo. Ne postoji institucija u čijem radu se nikada nisu dogodili propusti, a FASPER kakav god da je, i dalje je pošteniji i uređeniji od 90% fakulteta u Srbiji. I teško da će mu naštetiti baljezganje anonimusa putem low cost blogova.

Doktorand
Doktorand
2 година раније
Reply to  Slavica

Ljudi da li ste vi normalni? Postoji Zakon, Pravilnici, Procedure, uslovi pod kojima se postaje nastavnik na Univerzitetu i sve je jasno i transparentno.

Doktorand
Doktorand
2 година раније
Reply to  Mileva

Ljudi da li ste vi normalni? Postoji Zakon, Pravilnici, Procedure, uslovi pod kojima se postaje nastavnik na Univerzitetu i sve je jasno i transparentno.

Ana
Ana
2 година раније
Reply to  Zoran

Asistentkinje nemaju predmete. Predmete imaju profesori. Da li Vam u makar jednoj situaciji skroman intelekt dozvoljava da se javno ne sramotite? Nisam videla da je makar jedna od ovih “oteranih” asistentkinja tužila profesora ili fakultet nakon što je oterana. Sram vas sve bilo što provlačite žene po ovom blatu bez dozvole da koristite njihovo ime

Doktorand
Doktorand
2 година раније
Reply to  Zoran

Ljudi da li ste vi normalni? Postoji Zakon, Pravilnici, Procedure, uslovi pod kojima se postaje nastavnik na Univerzitetu i sve je jasno i transparentno.

Ana
Ana
2 година раније
Reply to  Doktorand

Gospodine, izgleda da ste zabagovali. Neka Vam to neko pogleda što pre. Možete kod logopeda, na primer, ako mogu slušno oštećena deca, što ne biste mogli i Vi?

Ana
Ana
2 година раније
Reply to  Ana

Proverite da li Otaševićka ima neki slobodan termin da Vas udene, sigurna sam da je u međuvremenu postala ekspert za bavljenje i Vašom vrstom problema.

Mileva
Mileva
2 година раније
Reply to  Doktorand

Da, postoje. Problem nastaje kad ih neko želi zaobići na silu kao što je ovde slučaj.

Lawyer
Lawyer
2 година раније

……..

Last edited 2 година раније by Lawyer
Roditelj
Roditelj
2 година раније

Volela bi da je cujete kako govori (dete), tako da to vase pametovanje i teoretisanje je stvarno besmisleno, a ko ste ustvari vi da kritikujete jednu MAJKU.

Ana
Ana
2 година раније
Reply to  Roditelj

A ja bih volela da ste ga odveli kod specijaliste kod kojeg je i trebalo da ga odvedete, pa da ste sad u prilici da čujete kako bi tek pričalo da je bilo tako. Dajte audiogram da vidimo stanje sluha deteta, zatamnite lične podatke, pa ćemo konsultovati surdologa da nam kaže koliko Vas je tačno Jadranka prevarila. Imate kod kuće sigurno punu fioku audiograma, naći ćete lako neki. Osim ako ne lažete, u tom slučaju nećete biti u mogućnosti da priložite traženo.

Mileva
Mileva
2 година раније
Reply to  Roditelj

Izvinite ali da li shvatate besmisao svoje rečenice “ko ste vi da kritikujete jednu majku”? Šta to znači, ako imate dete možete raditi štagod niko vas ne sme kritikovati, možete kršiti zakon ali ste majka pa vam niko ništa ne može. Imam prijatelje koji imaju 11 dece, odoh majci da kažem da odsad može da operiše, pljačka banku, vara roditelje, predstavlja se kao kvazistručnjak svega i svačega i niko joj ništa ne sme reći jer je MAJKA. A pošto vidim da idete na kumulativni efekat, ova moja ima pravo da opljačka banku a da ne snosi odgovornost, i akademik da… Учитај још »

Last edited 2 година раније by Mileva
Roditelj
Roditelj
2 година раније

Nismo se razumeli kad sam rekla majka mislila sam na sebe, majku deteta sa problemom.

Ana
Ana
2 година раније
Reply to  Roditelj

Ja sam Vas razumela. I dalje čekam audiogram.

Goran
Goran
2 година раније
Reply to  Ana

Anci, nema audigrama a ni viska informacija, polako….

Logoped Biljana
Logoped Biljana
2 година раније

Uvek i oduvek govorim a sada nakon procitanog i da napišem. Katedru za logopediju raspustiti, dati otkaz svima i onda sve ponovo. Decenijama unazad su tamo skandali, od nauke ni traga ni glasa! Ovi komentari su njihovo ogledalo. Bili i ostali sramota za BU, studente i kolege.

bagrem lipovica
bagrem lipovica
1 година раније

A šta studenti preživljavaju? Od kupovine knjiga, naplate predmeta koje su neke generacije dobile (jedna čak 10 ispita) što nisu bili radovi već prisustco predavanjima, plaćanje ispita i td. Koliko studenata završne godine zbog velikih imena ne završavaju studije? Koliko ih je napustilo? Koliko ih je došlo u razna psihička stanja zbog npr dva ispita a profesori se nadmeću koji mora biti poslednji (valjda po važnosti)? Itd.

72
0
Would love your thoughts, please comment.x