Иза Вучића остаће владавина прожета само једном речју, издаја, издаја и само издаја

Акумулационо језеро Газиводе са браном и трафо станицом Валач је у рукама Шиптара

У мраку се издаја најлакше одрађује

  • Оно што је неразумљиво јесте да се председник Србије руга и подсмева свом народу када хвали цара Мурата а презире кнеза Лазара или када каже да су напад на кафић Панда у Пећи када је погинуло шест српских младића режирале обавештајне службе Србије
  • По слободној процени у ових више од 10 година његове владавине број Срба који је напустио јужну српску покрајину креће се око двадесет хиљада. Добар део тих Срба је са севера Косова и Метохије које нису протерали албански терористи и сепаратисти већ криминална и антидржавна политика Вучића
  • Познате су Вучићеве чувене изјаве „Не дам Валач, не дам Газиводе“ а онда је на тацни препустио сепаратистима целокупан електро-енергетски систем на Косову и Метохији

 Изјава председника Србије да се он обавезао према земљама Квинте да француско-немачки план о решавању статуса Косова и Метохије неће да изнесе пред грађане Србије само говори о једној ствари, да се у мраку издаја националних и државних интереса најбоље одрађује. И колико год председник Србије скривао тај план од својих грађана процурело је да он значи признање Косова и одрицање од тог дела територије Србије у две етапе.

У десет година своје владавине мало је рећи да је председник Србије издајник. Тај облик владавине може да се дефинише по систему ко лаже, тај и краде а ко краде тај и издаје.

Вучић у посети брани на језеру Газиводе: Вучићева лажна парола била је: “Не дам Валач, не дам Газиводе!”

Овакав начин рада осликава да председник Србије најважније српско питање решава без платформе, без стратегије, без црвених линија и у уском кругу са својим саветницима од којих је један и Тони Блер најгласнији заговорник бомбардовања Југославије односно Србије. С тога су и разумљиве изјаве Александра Вучића да ми на Косову немамо ништа, да Срба нема ни у Ђаковици ни у Качанику и да ми у јужној српској покрајини нема шта да тражимо. Оно што је неразумљиво јесте да се председник Србије руга и подсмева свом народу када хвали цара Мурата а презире кнеза Лазара или када каже да су напад на кафић Панда у Пећи када је погинуло шест српских младића режирале обавештајне службе Србије.

Сетимо се само да је са Хашимом Тачијем делио Косово и Метохију тако да је узимајући пар села у општини Лепосавић заузврат давао Прешевску долину, односно општине Медвеђу, Прешево и Бујановац. Приморао је српске судије да у оквиру Бриселског споразума пред тим истим Хашимом Тачијем, хашким притвореником, положе заклетву на устав самопроглашене републике Косово.

Подела Косова и метохије била је главна опција у преговорима Вучића у Бриселу са ЕУ и Шиптарима са КиМ, али је план пропао

О карактеру председника Србије говори и шеф преговарачког тима из Приштине где овај сепаратсиста каже да се на преговорима у Бриселу Александар Вучић апсолутно слаже да су се стекли сви услови да призна Косово као незавнису државу. Ову изјаву ни председник ни његов кабинет никада нису демантовали.

По слободној процени у ових више од 10 година његове владавине број Срба који је напустио јужну српску покрајину креће се око двадесет хиљада. Добар део тих Срба је са севера Косова и Метохије које нису протерали албански терористи и сепаратисти већ криминална и антидржавна политика Александра Вучића.

И не само то, на срамоту српске државе и српског народа на свим возилима са српским регистарским таблицама која долазе на КиМ одлуком председника државе симболи сирпске државе као што су грб и застава морају да се прелепљују стикерима. Познате су његове чувене изјаве „Не дам Валач, не дам Газиводе“ а онда је на тацни препустио сепаратистима целокупан електро-енергетски систем на Косову и Метохији. Његове заслуге у формирању војске Косова уопште нису мале, а ових дана у Зубином Потоку граде се две касарне безбедоносних снага Косова, нормално уз његов благослов.

Данас ако кренете, нарочито ноћу по Зубином Потоку, Звечану, Лепосавићу, Лешку видите опустеле српске градове. На констатацију новинара упућене Алаксандру Вучићу да се селе Срби са КиМ он лаконски одговора, па шта то има везе, селе се и Албанци. Очита је чињеница да је он прихватио гесло властодржаца из Приштине, што мање Срба лакше се прави још једна албанска држава на Балкану.

Руски књижевник Достојевски једног пута је изјавио да један владар може да ради шта хоће и колико хоће али не може докле хоће. И колико год био финансијски тежак, иза Александра Вучића остаће владавина прожета само једном речју, издаја, издаја и само издаја.

Косовска Митровица, 25. октобра 2022. године

Линк

http://91.222.7.144/hronika/otadzbina-u-mraku-se-izdaja-najlakse-odradjuje.html

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Не убија Ковид — убијају Ковиденти

Gost autor

У јавним пословима увек су битни докази, а не мишљења

Prenosimo

„Они само чекају Дунав да се заледи…“

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x