Због небриге власти вапаји и апели родитеља болесне деце у Србији

СМС поруке све више лече децу Србије!

  • Све је више деце, на жалост, којима је у овом тренутку потребна СМС порука да би отишли на даље лечење. А то је недопустиво.
  • Није само порука у питању: људи се организују и праве хуманитарне догађаје довијају се на све начине да помогну деци којој је потребно лечење.
  • Зашто држава Србија не обезбеди све услове за лечење деце, а не да родитељи мољакају помоћ преко СМС порука. Да ли неко од државних органа и из Министарства здравља мисли да се коначно озбиљно позабави болесном децом којој је потребна помоћ за оздрављење.

Пише: Ивана Јовановић

Знате шта је тужно али и претужно, последњих дана констатно свуда у свим медијима, на друштвеним мрежама све више искачу позиви да се пошаљу СМС поруке за болесну децу која треба да се лече. О чему се ради. Овде није тема ни председник Вучић који хоће или неће да поднесе оставку, да ли ће потписати предају Kосова, како се живи на Kосову, у Србији, да ли има лекова, шећера, брашна – овде су у питању НАША деца.

Оптуживали смо бившег министра Лончара, говорило се да је он крив, шта је сада: имамо нову министарку и нисмо се померили са мртве тачке.

Шта више, још је више деце којима је у овом тренутку потребна СМС порука да би отишли на даље лечење.

Шта чека и зашто ништа не предузима Министарство здравља

Да вас подсетим између осталих поруку која живот значи у овом тренутку треба проследити једном Лазару, Луки, Вањи, Вукану, Оливеру, Стефану, Ивани,….. низ је јако дугачак, а тој деци је новац јако потребан, одмах без одлагања. Зашто је све ово потребно и зашто је све више родитеља принуђено да тражи помоћ од суграђана да би лечили своју децу ван граница Србије?

Одговор је једноставан, зато што деца у Србији не могу да се лече. Лекара нема, места за лечење нема, потребно је гурнути коверту неком у џеп да би ваше дете дошло на преглед, и ако дођете до лекара то је као да сте добили премију.

Пре пар недеља наш дневни лист је пренео причу мајке из Новог Сада која је тако месецима лутала тражила помоћ за своје дете, враћали је кући док на крају после шест месеци није наишла на лекара који је хтео поштено да погледа њено дете и да нађе узрок болести.

Друга мајка је пре недељу дана на свом фб налогу поставила причу како је детету хитно потребна операција, лекари их шетају од болнице до болнице и нигде нема места пре лета или јесени а детету треба хитна операција са потписом три лекара.

Здравље деце нема цену, а надлежни државни органи спавају

Ово су само неки од примера који су ме подстакли да размишљам зашто деца не могу да се лече у Србији и зашто их је све више у реду за СМС поруку. Није само порука у питању људи се организују праве хуманитарне догађаје довијају се на све начине да помогну деци којој је потребно лечење. А ноца за лечење деце мора бити!

Управо је владајућа странка водила изборну кампању под слоганом „За нашу децу“, заправо у том случају је било за очекивати да би требало боље да живе у Србији. Ал нисмо се помакли са мртве тачке када је реч о здравству. Мајке, очеви, тетке, пријатељи по свим друштвеним мрежама траже помоћ од сиромашног народа Србије. И истини за вољу сви помажу колико и како могу само да би смо лечили и излечили нашу децу.

Да ли неко мисли да се позабави болесном децом којој је потребна помоћ. Да смањимо муке и приче око СМС порука јер ово већ превазилази могућност напаћеног народа да помогне свима. Нису нама потребне СМС поруке, хуманитарни базари, хуманитарни концерти нама је драги људи потребна могућност да без страха лечимо нашу децу.

Србијо устани, немојте ћутати на ову важну тему и чекати да укуцате нови СМС. Нашој деци, нашој будућности је потребно да знају да могу рачунати на своју државу и у добру и у злу. Док се то не деси, помози Србијо колико можеш, дај шансу сваком нашем детету да има лепо детињство.

Za korene.rs Ивана Јовановић

Линк: https://www.koreni.rs/sramota-sms-poruke-sve-vise-lece-decu-srbije/

…………………………………….

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Прогон Срба и ћириличног писма траје хиљаду година

Gost autor

Поништити продају Института „Јарослав Черни“ – захтев Савета за борбу против корупције

Prenosimo

Вучић агент Рио Тинта

Јово
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Д. З.
Д. З.
1 година раније

Кад би многи мање крали и отимали, сигурно би било новца за лечење и тешко болесне деце без СМС-а. СМС зависи од много чега и не мора увек бити спасоносан. Многи нису у прилици да пошаљу СМС
Не сме да се дозволи да неки краду и пљачкају на разне начине, а да нам деца умиру.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x