За српске жртве нема правде

Некажњени стравични злочини над Србима

  •  Српске жртве су жртве другог реда и све док буде тако, неће бити могуће да се успостави истинско поверење и да дође до помирења између Срба и Бошњака

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта рекао је да и даље нема казне за одговорне за страдање 69 Срба пре 31 годину у сребреничким селима Сасе и Залазје и братуначким Биљача и Загони.

Муслиманске снаге предвођене Насером Орићем су на Петровдан 1992. године починиле стравичне злочине у наведеним селима, подсетио је Линта у саопштењу.

          Миодраг Линта

“Важно је да се нагласи да су муслиманске снаге чиниле злочине на највеће православне празнике. За српске жртве у Сребреници, Братунцу и шире у Средњем Подрињу нема правде. Српске жртве су жртве другог реда и све док буде тако, неће бити могуће да се успостави истинско поверење и да дође до помирења између Срба и Бошњака”, додао је Линта.

На подручју Сребренице и Братунца убијено је више од 1.000 Срба, а да нико досад није одговарао, подсећа Линта и додаје да Срби нису имали поверења у Хашки трибунал, нити имају поверења у правосуђе БиХ, јер није осуђен ниједан злочинац на бошњачкој страни.

“Јасно је да ако би неко био осуђен за те злочине, онда би се доказало да је у Поточарима сахрањено много војника који су починили злочине над Србима на подручју општина Сребреница и Братунац и шире у Средњем Подрињу. Бошњачки војници су страдали у српским селима јер су дошли да убијају и етнички очисте Србе са својих вековних огњишта. Због тога морамо стално да говоримо о српским жртвама и да се боримо за истину и правду. Један од начина јесте да Србија оснује Меморијални центар српских жртава на простору бивше Југославије 1991-1999. године”, поручио је Линта.

https://rt.rs/srbija-i-balkan/40821-linta-srpske-zrtve-bratunac-srebrenica/

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Никаквог озбиљног развоја Србије нема, и не може бити у аранжману са ММФ

Prenosimo

Може се у БиХ красти на изборима без последица

Prenosimo

Одбјегли „филозоф“ Светозар Маровић: Нисам тамо, кад сам овамо

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x