Заједнички створимо најбоље платформе на принципу слободе говора  

Занимљив предлог бизнисмена Константина Малофејева Доналду Трампу

  • Чврсто верујем да би руски и амерички грађани који се придржавају конзервативних, традиционалних вредности требало да удруже снаге и да помогну једни другима у борби против цензуре коју намећу они (Гугл, Јутјуб, Фејбук, Твитер…) који намеравају да униште наше традиције.
  • Најбоља опција била удруживање снага истомишљеника, а не стварање много различитих самосталних платформи.
  • Удружимо снаге и чврсто се супротставимо мрзитељима слободе међу технолошким гигантима.

Превео: Филип Раке Вукајловић

Уважени Председниче Трамп,

Ја сам руски предузетник којег је, попут вас, цензурисао амерички технолошки гигант Гугл ( Google). У мом случају се то догодило јер је велики ТВ канал Царград, који сам створио, промовисао конзервативне хришћанске вредности и противио се ЛГБТ агенди.

Верујем, као и ви, да је стварање сопствених платформи једини начин да се супротставимо цензури. Размотривши озбиљно ситуацију у којој смо се нашли, дошао сам до закључка да би најбоља опција била удруживање снага истомишљеника, а не стварање много различитих самосталних платформи.

Дакле, прво што желим да вам понудим је своју помоћ у успешном успостављању Ваше платформе у Русији и другим земљама. О овоме више у наставку.

Гугл се појављује као цензор, као да има неко знање, а нема ни знања ни ауторитета

Друга важна чињеница, на коју бих желео да Вам скренем пажњу, је да је руски суд недавно, пресудио да Jutjub (YouTube) канал плати велике казне због цензуре канала чији сам власник, након што сам прошле године поднео тужбу против њега. Ово је заиста важна ствар коју би било корисно да  имате на уму приликом креирања своје платформе.

Правним насиљем и силом Јутјуб постао цензор и крши људска права

Први пут у историји се дешава да је неки Суд увео озбиљна ограничења против неког технолошког гиганта који узрпира право на слободу говора. Суд је фактички обавезао YouTube-у да ми обнови канал или суочи са огромним новчаним казнама, које ће се постепено повећавати чак до 75,5 милијарди долара ако YouTube одбије да се повинује пресуди у року од шест месеци. Поред тога, руски антимонополни орган је управо покренуо истрагу против Google-а због претпостављених/наводних  злоупотреба  свог доминантног положаја на тржишту.

Малофејев не жели да га му ико одузима слободу говора, а посебно не глобалистичке платформе

Ова  судска одлука од изузетне важности уводи YouTube у значајне неприлике и недоумице. Он ће морати, или да се повинује судском налогу и на тај начин поштује руски национални правни систем, или ризикује да буде истиснут са руског тржишта.

Чврсто верујем да би руски и амерички грађани који се придржавају конзервативних, традиционалних вредности требало да удруже снаге и да помогну једни другима у борби против цензуре коју намећу они који намеравају да униште наше традиције.

Већина припадника руске политичке и економске елите држи се конзервативних ставова, као и претежна већина становништва. Амерички конзервативци могу имати користи од сарадње са Русијом на два могућа начина:

1) Подношењем тужби са захтевима за заштиту права на слободу говора, као што сам ја учинио, што ће наносити опипљиву штету технолошким компанијама, а истовремено скретати пажњу на чињеницу да је цензура стварна; или

2) сарађујте с нама на стварању платформе за будућност засновану на принципу неповредивости слободе говора. По другом питању, Русија има много тога да понуди. Имамо сјајне програмере.

Трамп је на својој кожи искусио цензорске маказе Твитера и других платформи дубоке државе , био је потпуно искључен из комуникације и забрањен!

Господине председниче, ја знам да су Вама и Вашим бирачим протекли избори украдени и да су напори технолошких гиганта да сакрију ову информацију од јавности и неморални и кажњиви по закону. Смрт демократије у Америци нанела је штету свим земљама света, укључујући Русију. Ја и многи други грађани Русије спремни смо да вам помогнемо у борби за слободу говора на све могуће начине. Искористите наш правосудни систем и такође озбиљно размотрите мој предлог за партнерство за изградњу платформе будућности.

Удружимо снаге и чврсто се супротставимо мрзитељима слободе међу технолошким гигантима. Створимо најбоље платформе засноване на принципу слободе говора у свим земљама.

Чекам вашу одлуку.

Линк:

https://zavtra.ru/blogs/rossiya_i_ssha_vmeste_protiv_vsemirnoj_google-diktaturi

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Руси, Срби и Колективни запад

Славко

За Србе у Хрватској нема више правде

Prenosimo

Ништа од очекивања да ће руска економија пропасти

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x