ЕУ ће Вучићу опростити и Бањску

Радоњић: Ако буде послушан опростиће му

  • Уколико буде послушан у даљим преговорима – даће и шта не буду тражили од њега. Видите да је пре неки дан позвао Србе да учествују на изборима на северу Косова. Мислим да су сви у овоме учествовали – и Запад и Београд и Приштина

У питању су препоруке Европског парламента у вези са увођењем санкција режиму Александра Вучића и не верујем да ће бити примењене. Наравно да је важно истражити шта се заправо десило у Бањској, али мислим да је овде реч о мртвом слову на папиру – каже за Данас Огњен Радоњић, професор Филозофског факултета у Београду.

Коментаришући усвајање резолуције о Србији у ЕП, којом се Савет ЕУ и Европска комисија позивају да уведу мере против Владе Србије уколико се докаже њена директна умешаност у напад који се 24. септембра догодио у Бањској на северу Косова, саговорник Данаса каже да се овим потезом ставило до знања Вучићу да „мора да слуша у вези са свим будућим корацима, када је реч о дијалогу Београда и Приштине“.

– Видите да је пре неки дан позвао Србе да учествују на изборима на северу Косова, после Бањске – каже он.

Како тумачи, цео догађај у Бањској, када је погинуо косовски полицајац, а тројица Срба која су у том нападу учествовала, убијена – делује изрежирано са циљем да се погорша преговарачка позиција Србије.

– У овој ситуацији је председник Србије у инферионом положају и као такав идеалан како за Запад тако и албанску страну због чега не верујем да ће трпети икакве санкције било он, било Србија – сматра саговорник Данаса.

Како назначава даље, ЕУ ће опростити Вучићу и Бањску и неће захтевати ни да испоручи Милана Радоичића, означеног као вођу те криминалне групе Срба на северу Косову, уколико буде послушан у даљим преговорима између Србије и Косова.

– Даће и шта не буду тражили од њега – сматра он.

Како додаје, „када кажем изрежирано, онда мислим да су сви у овоме учествовали – и Запад и Београд и Приштина“.

Аутор: С.Ч.

Ognjen Radonjić: EU će Vučiću oprostiti i Banjsku, ako…

0 0 votes
Article Rating

Related posts

САНУ И “КЛУБАШИ”, СВЕТСКИ, А ЈЕСУ ЛИ НАШИ

Gost autor

Срби, Индијанци и „блажени Алојзије“

Prenosimo

Павић: Кларк и Волфовиц – сведоци против фаме о „агресивној Русији“ и невиној америчкој империји

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x