Да се не замајавамо Косметом већ би уживали плодове европских вредности

Овако би Србе и Србију обасипале земље ЕУ да се одрекнемо Косова и Метохије

Првилеговани емир * и шејтан ** Кустурица натерао петочлану групу интелектуалаца да отворе душу

 

  • Да ли су за петочлану групу руља група српских интелектуалаца који су потписали петицију за Костићеву оставку, а њих је преко 100.
  • Другосрбијанци мисле да се не замајавамо Косметом већ би уживали плодове европских вредности
  • А што се докторa с Врачара тиче, не треба да брине. Увек ће га бранити циришки Тагесанцајгер и његов новинар Енвер Робели.

Пише: Милорад Миша Перовић, некадашњи савезни посланик ДСС

У заједничкој писаној изјави редитељи Горан Марковић и Небојша Брадић, писац Драган Великић, историчарка уметности Ирина Суботић и издавач Зоран Хамовић, усташе у одбрану „достојанства дијалога и потребе да се САНУ заштити од насртаја буке и беса гомиле“ … „ако сада устукнемо и повучемо се пред силом која се не устеже да блати све и свакога, препустивши њеног председника (САНУ, др Костића)  насиљу руље и таблоида, јесмо ли саучесници?…“, каже ова група уметника и интелектуалаца окупљена око иницијативе „Креативна Србија“ (лист Данас).

Да отворе душу, натерао их је привилеговани  шејтан Кустурица образлажући зашто је одбио кандидатуру за члана САНУ.

Великић је био и амбасодор у Бечу, а Брадић министар културе; Ирина Суботић, кустос и факултетски професор…остварени, успешни људи с каријерама које је Србија препознала и наградила.

Написано на арапском – Емир, принц
Да ли су гомила и руља академици – Костићеве колеге

Откуд онда потреба да се нерећни председник САНУ брани од „буке и беса гомиле, насиља руље“? И ко је та гомила и руља? Да нису то професори Дарко Танасковић и Драган Симеуновић који су се такође захвалили на кандидатури? Или проф. Мило Ломпар који се још 2015. па поново пре неки дан луцидно оградио: „..немам никакву одговорност за вест коју сте објавили”.

А можда су гомила и руља академици, Костићеве колеге лекари Кањух и Душица Лечић? Можда академици Ч. Оцић, Д. Баста, С. Арсић Басара, С. Божић, М. Бећковић, Д. Лечић Тошевски…списак ће бити све дужи. Да ли су ипак мислили на групу интелектуалаца који су потписали петицију за Костићеву оставку, а њих је преко 100.

Писмо подршке Костићу као препорука за чланство у САНУ

Неумрли Бора Пекић је сматрао да је нагађање „основни сазнајни метод у Србији“.

Можда их је Костић замолио да напишу коју топлу људску реч њему у прилог; можда и због тога што је привилегован и образован део елите у колонијама мање склон борби за локалну културну и политичку независност (Ashcroft); или су огорчени што се још замајавамо Косметом, јер да смо се тог проблемчића одрекли, већ би уживали плодове европских вредности.

Другосрбијанци су уверени да се не замајавамо Косовом и Метохијом већ би као држава и народ уживали плодове европских вредности.

Док не прихватимо да Косово  и Метохија није наше, као председник САНУ Костић, чека нас оваква судбина

Њих (европске вредности)  је, a propos, прошле године у Аустрији горко доживео српски психијатар Вид Великић и сведочио о томе за Радио Београд; можда се неки препоручују за чланство у САНУ, која је све само не „носилац цивилизацијских вредности и једна од најзначајнијих установа српског друштва“ како за Данас рекоше креативни другосрбијанци.

Интелектуалци који слушају искључиво сами себе

Велика жртва времена наше генерације је губитак поверења у интелектуалце као Брадић et al. Предуго разговарају само међу собом и слушају искључиво сами себе. Јел стварно Креативна Србија мисли да ће се нација усправити а држава преобратити са неколико реченица подршке Костићу договорених у Господар Јовановој 63. макар то подржавала и Ана Брнабић?

Чињеница је да је Србија у сваком погледу на коленима, подељена и понижена делом захваљујући њима. Тешко да ћемо наћи и спасити душе своје занемарујући историјске лекције, заборављајући и одричући се идентититета и културе поготову у доба велике економске и политичке неизвесности. Ако је ово најбоље што одрођена елита може учинити за нас и себе, имамо разлога за озбиљну забринутост.

А што се докторa неуролога с Врачара тиче, не треба да брине. Увек ће га бранити циришки Тагесанцајгер и његов новинар Енвер Робели.

* Емир – принц, висока племићка титула

* * Шејтан – Ђаво,сатана

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Слободан Антонић: Буди човек и реци НЕ!

Prenosimo

Слово о дрвеном језику

Prenosimo

Нови Дан младости

Славко
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x