Биолабораторије у Украјини, један од разлога који је Москву натерао да предузме војну операцију против суседа  

У паклене планове тровања руског народа Пентагон је потрошио 200 милиона долара

Анатоли Добрињин: Време је за реформу Уједињених нација

  • У светској пракси последњих деценија развила се чудна традиција: игнорисати званичне изјаве Русије
  • Лабораторије за производњу биолошког оружја и тајно ширење смртоносних патогена „цветале“ у Украјини
  • САД су негирале наводе о финансирању експеримената за стварање компоненти хемијског оружја
  • Москва је спремна да документује постојање скоро 30 биолабораторија, које спроводе изузетно опасне биолошке експерименте за појачавање узрочника куге, антракса и других смртоносних болести.
  • У стварању мреже биолабораторија учествују Агенција САД за међународни развој, Фондација Џорџа Сороша, Центри за контролу и превенцију болести и друге значајне америчке организације, а све то под руководством Пентагона.

Пише: Анатоли Добрињин, аутор сајта „Борба за веру“

Аналитичари и стручњаци широм света су у недоумици зашто је руски председник Владимир Путин послао трупе у Украјину. Наводе се различите процене, које иду све до емотивних. У међувремену, међународна заједница не једноставно не жели да чује шта Русија и њено војно министарство говоре. У размени примедби нико те изјаве не жели да разматра „хладне главе“.

Почела је војна операција руских трупа 24. фебруара против украјинске војске. Овај догађај је од самог почетка шокирао Европу, одвикнуту од ратова у свом „дворишту“. И, чини се, само је Пентагон био чврсто уверен у почетак непријатељстава, о чему је унапред упозоравао своје савезнике у Старом свету. Шта је натерало веома опрезног политичара Владимира Путина на тако веома ризичан корак који би могао да доведе до глобалног сукоба?

У светској пракси последњих деценија развила се чудна традиција: игнорисати званичне изјаве Русије. Чак и Савет безбедности УН, најважнија међународна институција, одбацује руске тврдње. А оне су веома занимљиве.

Пентагон финансирао смртоносне лабораторије

Руска војска је 6. марта пријавила откриће у Украјини 30 биолошких лабораторија за које се верује да производе биолошко оружје. Налазе се у већим градовима Украјине –  Харкову, Полтави и Лавову. Министарство одбране Русије навело је да је главни циљ програма стварање механизма за тајно ширење смртоносних патогена. Изјава је веома озбиљна. Али како су друге земље реаговале на то?

Председник Украјине Володимир Зеленски пожурио је да све ово назове лажју и у својој видео поруци  на све могуће начине је то демантовао. САД су такође негирале наводе о финансирању експеримената за стварање компоненти хемијског оружја. А у свом одговору су рекли да је Русија та која се спрема да употреби такво оружје. Иако Москва већ дуго нема таквог хемијског оружја, што су раније потврдили и амерички посматрачи.

Савет безбедности УН све чешће занемарује опште интересе и истину и одлучује по налозима и наредбама САД и њених сателита

Посебну пажњу заслужује реакција Светске здравствене организације. Тамо су, напуштајући емоције, позвали да се узорци разних врста патогена изместе ван Украјине како би се спречило „цурење“.

По међународној процедури, Русија је 12. марта покушала да ово питање изнесе на међународни ниво и покрене истрагу у Савету безбедности УН. Москва је била спремна да документује постојање скоро 30 биолабораторија, које спроводе изузетно опасне биолошке експерименте за појачавање узрочника куге, антракса и других смртоносних болести. Међутим, зачудо, Савет безбедности се ограничио само на размену ставова, а да није ни покренуо истрагу. Још једном: једна од сталних чланица најважније међународне институције, осмишљене да тренутно истражује и елиминише претње целом човечанству, изјављује да се у одређеној земљи производе опасне и забрањене врсте оружја. А шта је  одговор? Ништа. Уместо сувислог одговора, противоптужбе.

СБ УН игнорише тешке оптужбе: Време је за реформу УН

Ово је, наравно, веома изненађујуће. Чему онда служи Савет безбедности, ако се уместо правих истрага и важних резолуција тамо, као у кафани, само прича? Можда је време да се крене у реформу УН?

Русија је прешла на другу тактику. Представници руске војске саопштили су 24. марта да у стварању мреже биолабораторија учествују Агенција САД за међународни развој, Фондација Џорџа Сороша, Центри за контролу и превенцију болести и друге значајне америчке организације, а све то под руководством Пентагона. Према достављеним подацима, од 2018. до 2020. САД су у пројекат уложиле око 32 милиона долара. Током постојања лабораторија, Вашингтон и његови савезници су из Украјине изнели најмање 16.000 биолошких узорака. Реакција поменутих структура онаква је како се очекивало. Али, да ли ће Савет безбедности УН променити своју реторику? Тако нешто није за очекивати. Савет безбедности се очигледно претвара у Савет УН за одбацивање одговорности.

ЛИНК

http://borbazaveru.info/content/view/15925/1/

…………………………

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Рио Тинто ради супротно одлуци премијерке Брнабић

Prenosimo

Украјинци распродају западну војну помоћ

Prenosimo

Циљ глобалиста вакцинација целе планете  

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x