Америчка претња и биолошки агенси

Где се по свету налазе америчке биолошке лабораторије

  • Од Сједињених Држава, преко Африке до Украјине и Филипина, Вашингтон је свуда по свету расејао своје војне биолабораторије

Пише: Ксенија Јелесијевић

Након што је министар одбране Русије Сергеј Шојгу упозорио у Пекингу да “америчке војно-биолошке активности, укључујући успостављање мреже лабораторија у Сингапуру, Тајланду, Камбоџи и Јужној Кореји добијају на замаху”, РТ Балкан је истраживао где се све налазе америчке биoлабораторије у свету.

Русија и Кина су годинама упозоравале на постојање америчких биолошких лабораторија по свету и одбијање Вашингтона да верификује Конвенцију о забрани биолошког и токсичног оружја, што је Запад одбацивао као “теорије завере” све док садашња подсекретарка Стејт департмента Викторија Нуланд, иначе ноторни антируски “јастреб” није на саслушању пред америчким Сенатом, на директно питање сенатора Марка Рубија, рекла да САД располажу са биолошким оружјем, укључујући и “биолошка постројења и материјале” у Украјини.

Истраживање кинеске Си-Џи-Ти-Ен (ЦГТН) показало је да број америчких биолабораторија (и то оних војних, а не постројења које је формирало министарство здравља, на пример) у свету расте и представља огромну претњу по човечанство, будући да патогени, заразне болести и други опасни материјал имају тенденцију да “побегну” из истих.

Процењује се да је америчка војска отворила више од 200 биолабораторија за “истраживање и развој биолошког оружја” у 25 земаља. Према ранијим проценама Пекинга, САД су под својом контролом имале невероватних 336 биолошких лабораторија у 30 земаља, укључујући 26 само у Украјини.

Да ли је отворено признање Нуландове довело до затварања неких или су “незгоде” приморале Вашингтон да смањи опсег пословања остаје да се види, тек индикативно је да је добар део лабораторија концентрисан у близини стратешких непријатеља САД – Русије и Кине.

                                                       Америчке биолошке лабораторије

Водећа лабораторија “за биолошку одбрану” налази се у војној бази Форт Дитрих где су двадесет година обављани тестови на америчким војницима који за то нису ни знали. База је најважнији истраживачки и развојни центар за биолошко оружје у САД, “дом” озлоглашеног “агенса оранж”. Из овог “центра најмрачнијих експеримената америчке владе” више пута је долазило до цурења смртоносних вируса и бактерија.

Из америчких војних лабораторија у Украјини, Грузији, Казахстану, Узбекистану, Туркменистану, Азербејџану које су прикупљале узорке “етничких Руса”, више пута долазило је до смртоносних “инцидената” у којима је страдало цивилно становништво које је неким чудним путевима долазило у контакт са кугом, антраксом, грипом, хеморагичном грозницом, хепатитисом Ц, менингитисом, коронавирусом, туберкулозом…

“Ближе” Кини налазе се америчке војнобиолошке лабораторије у Камбоџи, на Тајланду, Непалу, Филипинима… О “игралишту Запада” Африци да се не говори.

Чему служе ове лабораторије које је стратешки по свету отворила војска једине земље која је употребила нуклеарно оружје на цивилима и која одбија да потпише конвенцију која забрањује употребу биолошког оружја?

https://rt.rs/svet/58691-gde-su-americke-bio-laboratorije/

Подели:

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Злочини Хрвата над Србима су толико велики да су поставили границу незаборава

Gost autor

Објавили истину па је брже-боље сакрили

Prenosimo

 Русија тражи да САД повуче све трупе из Централне и Источне Европе и Балтика

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x